آرکتایپ هادس خدای جهان زیرین، مرگ ، تنهایی و گنج های معنوی

آرکتایپ هادس
  • آرکتایپ هادس نسبت به سایر آرکتایپ‌ها مرموزه، به این دلیل که خیلی اهل معاشرت و صمیمت نیست و البته خیلی هم کم حرف میزنه. همین ویژگی‌هاش باعث میشه که نتونیم، سر از کاراش در بیاریم و به درستی تشخیص بدیم که چه نوع شخصیتی داره، یا به چی علاقه داره و یا میخواد در آینده چیکار کنه.

    هادس خدای مرگ ، خدای زیرین و خدای ثروت‌های عمیق درونیه. بخش اعظم شخصیت این خدای زیرین درونگرا بودنه، یعنی ترجیح میده به حالات درونی و معنوی خودش بیشتر توجه کنه تا اینکه بخواد درگیر اوضاع و احوال بیرونی بشه. با آدما و اتفاقات خارج از خودش خیلی ارتباط نمیگیره. برای همین یه مقدار بیشتر از سایرین قضاوت میشه؛ چون خیلی اهل ارتباط و صحبت کردن و اتفاقات دنیای بیرون نیست.

    همونطور که گفته شد این شخصیت پیچیدگی‌های خاص خودشو داره، شاید حتی از سایر کهن الگوها مثل آرکتایپ زئوس و آرکتایپ هرمس هم پیچیده‌تر باشه، اما دلیل بر این نمیشه که یه نفر تماما آرکتایپ هادس باشه؟ که اگه اینطوری باشه اصلا نمیشه زندگی کرد و یا  احتیاجات شخصی رو برآورده کرد.

    در این مقاله به شخصیت هادسی می‌پردازیم که برخی از مردان دارای شخصیت غالب هادسی هستند. البته همه مردان این نوع آرکتایپ هادس رو دارن اما نه همیشه، بلکه یه وقتایی که شکسست مالی، شکست عاطفی و یا مرگ عزیرانشون اتفاق میفته؛ در قالب این شخصیت میرن.

    ویژگی‌های شخصیتی آرکتایپ هادس

    • هادس نماد دنیای مردگان، ارواح و خدای زیرینه که در واقع نشانه‌هایی از اعماق ناخودآگاهی انسانی هست.
    • یکی از ویژگی‌های نمایان و غالب هادس، سردی و درونگرا بودنه.
    • اکثر افراد مثل عرفا و فلاسفه که در سکوت و آرامش اعمال و فعالیت‌های خودشونو انجام میدن، از شخصیت هادسی برخوردار هستن.
    • نماد شخصیت هادس غم، اندوه، مرگ، سوگ و تنهاییه، برای همینه که شخصیت هادسی بیشتر شبیه عرفا گوشه گیره و از دنیا و زندگ دنیوی دل بریده.
    • فضای شخصیتی و زندگی هادس تیره و تاره، جنب و جوشی در اون نیست و یه جورایی خیلی فضای شخصیتی سنگین و یکنواختی داره.
    • شخصیت بارز هادس درونگرا بودنشه و برای همین منظور درک بالایی از خودش، محیط اطرافش و کلا زندگی داره و بیشتر مواقع در سکوت و عزلت به سر میبره.
    • همیشه تنهایی رو ترجیح میده، چون مشتاق برقراری ارتباط با بیرون نیست، به این دلیل از نظر اون دینای بیرون پوچ و بیهوده هست و ارزش تفکر نداره.
    • این شخصیت رو در اماکن و مجالس عمومی خیلی کم می‌بینین، برای همین افراد جذب او نمیشن و یا حتی او را ترک می‌کنن.

    اسطوره هادس

    هادس فرمانروای مطلق دنیای زیرین یا همون دنیای مردگانه. در واقع دو نوع آرکتایپ هادس داریم، یکی همون کهن الگوی شخصیتی هادسه و دیگری هم کهن الگوی قلمرو هست. در واقع هادس در قلمرو غم و مرگ حکومت میکنه.

    هادس دومین فرزند کرونوس و رئا هست که برادر بزرگتر پوزئیدون و زئوسه. هادس مثل سایر خواهر و برادراش توسط کرونوس بلعیده میشه، چون کرونوس بر اساس خوابی که دیده بود، نگران بود که توسط یکی از فرزندانش سرکوب بشه. برای همین همشونو جز زئوس که توسط هرا نجات پیدا میکنه، میخوره. بعد ها زئوس موفق میشه، پدرش رو شکست بده و تمام خواهر و برادرهای بلعیده شده‌اش رو نجات بده.

    سرنوشت هادس

    بعد از اون سه برادر یعنی زئوس، پوزئیدون و هادس تصمیم میگیرن که دنیا رو طبق یه قرعه کشی بین خودشون تقسیم کنن، بنابراین فرمانروای آسمان‌ها به زئوس میرسه، فرمانروای دریاها به پوزئیدون و از همه بدتر فرمانروای دنیایی زیرین و مردگان به هادس میرسه.

    خصوصیات آرکتایپ هادس در جایگاه فرمانروا

    شخصیت همیشگی هادس تاریک، منزوی و ناشناخته هست تا جایی که نتونست خیلی مورد محبت سایر خدایان و انسان‌ها قرار بگیره. مردم یونان خیلی به هادس احترام نمیذاشتن، تا جایی که حتی یه مقبره هم براش نساختن و از ترسش اسمشو به زبون هم نمیارن.

    هادس یه مرد شبح مانند با ریش بلند همراه با لبانی مهر و موم شده هست که حرفی نمیزنه. دستانش از شانه سیاهه و یه عصای سلطنتی هم در دست داره که گاهی اوقات یه تاج بافته شده بر سر میزاره. البته یه کلاه هم داره که وسیله غیب شدن او بین دنیای زیرین و جهان بالا هست.

    اسب‌های داره که  سیاه و تنومند هستن و  سگی سه سر داره که در واقع نگهبان  ورود به دنیای زیرینه.

    هادس خدایی سرد، بی‌روح و خشن همراه با رعب و ترسی هست که البته مساوات را بین همگان برقرار میکنه و هر کسی نزد او به یه اندازه ارزش داره.

    دنیای زیرین دارای ثروت زیادی از معادن طلا و سنگ‌های گران قیمت و ثروت‌های معنویه که به هادس لقب خدای ثروت هم دادن.

    به طور کلی هادس خیلی با جهان بالا و انسان‌هاش کاری نداره و بیشتر وقتش در دنیایی  زیرینه تا جایی که تنها دو بار تونسته به جهان بالا سفر کنه، اولین سفرش زمانی بوده که زخمی شده و برای بهبود خودش نیاز داشته که به دنیایی المپ بره  تا درمان بشه و بار دیگر هم قصد ربودن پرسفون رو داشته که البته موفق به این ربودن هم میشه.

    کهن الگوی هادس

     

    کهن الگوی هادس به چند دسته تقسیم میشه:

    • کهن الگوی منزوی
    • کهن الگوی ثروت
    • کهن الگوی مشاور برتر
    • کهن الگوی پدر سالار
    • کهن الگوی رباینده

    در بین همه کهن الگوهای بالا برخی از اون‌ها با ویژگی‌های منفی و برخی دیگر با خصوصیات مثبت مواجه هستن که در ادامه بیشتر راجع به هر کدومشون توضیح میدیم. سایت مرد برتر ویژگی‌های مهم آرکتایپ‌ها رو بررسی کرده.

    کهن الگوی منزوی

    هادس تنها دو بار به جهان بالا رفت و هر دو بار هم مجبور بود. بیشتر دوست داشت که در دنیای زیرین خودش بمونه و با کسی در ارتباط نباشه.

    برای همین اگر مردی با شخصیت هادسی اهل پول و ثروت نباشه، خانواده‌ای هم نداشته باشه، یعنی تصمیم خودش رو گرفته که برای همیشه نامرئی باقی بمونه و ارتباطش رو با اجتماع و آدمای بیرونی قطع کنه.

    اما اگه پولدار و ثروتمند باشه و در تامین مایحتاج زندگی و مشکلات زندگیش مشکلی نداشته باشه، یعنی تصمیمش رو بر این بنا گذاشته که دوست نداره کسی باهاش کاری داشته باشه و همیشه تنهایی رو می‌پسنده. تا به تفکرات عمقی و درونی خودش بپردازه.

    کهن الگوی ثروت

    داشتن ماهیتی هادس مانند در شخصیت فردی میتونه شرایط پولسازی رو فراهم کنه؛  به این دلیل که هادس فردی خلوت گزینه و در تنهایی خودش به خلاقیت‌های عجیب و غریبی دست پیدا میکنه، که حتی میتونه اونو به قله‌های ثروت برسونه.

    همچنین به کمک آرکتایپ هادس میشه دید بیشتر و بهتری نسبت به آدمای اطراف داشت تا بتوان افراد مهم و البته موثر رو تشخیص داد و در جهت پیشرفت  اهداف ازشون استفاده کرد. این به شرطیه که بتونه یه نوع آرکتایپ دیگه مثل هرمس و یا زئوس رو در خودش پرورش بده.

     

    کهن الگوی مشاور برتر

    تنهایی و خلوت گزینی هادس میتونه خیلی بهش در انتخاب شرایط مناسب کمک کنه، چون فرصت‌های زیادی رو برای فکر کردن و تمرکز داره،  تا بتونه جوانب امور رو بسنجه و بعد در تنهایی خودش تصمیم بگیره. برای همین قادره یه مشاور برتر برای انجام کارهای سخت باشه.

    کهن الگوی پدر سالار یا فرمانروای مطلق

    درسته که هادس فرزندی نداشت اما مثل پدرش یا برادارش یعنی کرونوس ، زئوس و پوزئیدون یه پدر سالار و یا یه فرمانروای مطلقه، سر حرف و کارهاش میمونه و کسی جرات مخالفت کردن با اونو نداره.

    کهن الگوی رباینده

    هادس طی سفر دومش به دنیای بالا قصد دزدیدن پرسفون رو داشت، که موفق هم شد. او قدرت نامرئی شدن داره و با همین قدرتش تونست عشق خود یعنی پرسفون رو بدست بیاره. بنابراین شخصیت آدم ربای هادسی موجب میشه که عشق‌های پنهان رو در خودش مخفی کنه و به وقت مناسبش اونا رو جذب کنه.

     شغل و حرفه: آرکتایپ هادس

    آرکتایپ هادس در عین درونگرا بودن، صاف و صادق و بی‌ریاست، بنابراین به هنگام ارتباط با دیگران هیچگونه نقابی به صورتش نداره. اینجاست که ممکنه به واسطه همین یک دست بودنش، ایجاد ارتباط با دیگران براش سخت بشه و نتونه وارد هر شغل و حرفه‌ای بشه.

    البته ممکن هم هست اینگونه شخصیت یه کار خوب رو پیدا کنه، بهش علاقه داشته باشه و موفق و ثروتمند هم بشه، اما از آنجایی که خیلی اهل معاشرت و یا ارتباط اجتماعی نیست، این خطر هم تهدیدش کنه که از کار دلزده بشه و دیگه نتونه کار کنه.

    پرورش این کهن الگو برای مشاغلی مثل الهیات، روانشناسی، فیلم سازی و ادبیات مناسبه، به شرطی که فرد هادسی آرکتایپی مثل هرمس رو هم در خودش پرورش بده که بتونه از درونیات خودش به بیرون سفر کنه و با دنیای اطرافش ارتباط بگیره.

    رابطه مردان

    مردان با شخصیت هادسی در ارتباط با هم جنس خودشون هم دچار عجز و ناتوانی هستن، به خاطر گوشه‌گیری و انزوا طلبیشون، دوستان و همکاران زیادی رو از دست میدن، تا جایی که هیچ کس باقی نمیمونه و اگه هم کسی بمونه، شاید مثل خودشون باشه تا از درونیات و تنهایی و میزان تعاملاتشون با هم حرف بزنن.

    در مورد شغل و حرفه هم همونطور که گفتیم با مردانی وارد کار میشن که درونیاتی شبیه به شخصیت هادسی داشته باشن و البته ارتباط کاری همیشگی یا مستمر هم با همدیگه نداشته باشن، مثل نویسندگی، عرفان و الهیات و غیره..

    برای کار هم باید به آرکتایپ زئوس و آرکتایپ هرمس مراجعه کنه.

    رابطه آرکتایپ هادس با زنان

     

    آرکتایپ هادس در رابطه با زنان نابلده و نمیدونه چطوری باید باهاشون رفتار کنه، به خاطر اینکه اصلا شناخت کافی روی جنس مخالفش نداره و از طرفی فکر میکنه که نیازی نیست، نسبت به اون شناخت پیدا بکنه یا اگه هم بخواد شناخت پیدا کنه همیشه به دنبال زنی هست که کامل و بی‌نقص باشه، که اینچنین زنی در دنیای بیرون پیدا نمیشه.

    اما در کل نظر خاصی در مورد زنان نداره و وجود الزامی زن رو در کنار خودش احساس نمیکنه، چون معتقده که بهترین ارتباط رو میتونه با بهترین شخص تو ذهنش یا تصوراتش داشته باشه.

    ملاک ازدواج هادس، کسیه که خام و بی تجربه و بی اعتماد و یه جورایی انرژی دخترونگی (بازیگوش و شیطون) باشه.

    اگه ازدواج در مردان هادسی اتفاق بیفته،  بیشتر به حالت سنتی هست، یعنی خیلی کم اتفاق میفته که مردی با این شخصیت با دوستی و ارتباط عاطفی ازدواج کنه.

    پرورش آرکتایپ هادس

    مردی با آرکتایپ هادس بیشتر وقتش رو با درونیات خودش میگذرونه و دنیای بیرون براش تا حد زیادی عجیب و غریبه و نمیتونه خیلی اطرافیانش رو درک کنه که اونا اصلاچی میخوان، چه توقعی ازش دارن و هزار موضوع دیگه که خیلی در حوزه فکری هادس قرار نمیگیره، چون طرز فکر خودش رو نسبت به بقیه برتر میبینه.

    حتی اگه اطرافیان مرد هادسی مثل همکارانش و یا دوستانش ازش تقاضای روابط صمیمی داشته باشن، اون فکر میکنه که دوستانش دچار کمبودهای درونی هستن و باید این کمبودها رو برطرف کنن.

    اما این نوع شخصیت کامل و صحیح نیست و دارای یه سری ایراداتی هست که بهتره برای پرورش و رشد هادس  اقدامات ویژه رو عملی کنن.

    بیدار کردن هرمس درون

    هر مردی در درون خودش ممکنه آرکتایپ‌های مختلفی داشته باشه، منتهی یکی از آن‎‌ها بیشتر از بقیه خودشو نشون بده. برای همین اگه مثل هادس بسیار گوشه‌گیر و درونگرا هستین، بهتره که حتما به شیطنت‌ها و برون‌گرایی‌های هرمسی رجوع کنین و این شخصیت رو در خودتون پرورش بدین و یا تقویت کنین تا بتونین از شخصیت هادس به خوبی و  به درستی استفاده کنین.

    چون هرمس بهتون کمک میکنه ارتباطتون رو با بقیه بیشتر کنین و از حالت تنهایی و منزوی بودن خارج بشین.

    کلید موفقیت هادس توی دنیای بیرون دست هرمس هست، پس هرمس رو فراموش نکن.

    پرورش شخصیت آپولو

    یکی دیگه از کهن الگوهای شخصیتی آپولو هست، آپولو مردی دانا و منطقیه، که برای هر موضوعی یا هر دلیلی یه منطق برای خودش داره و بسیار در مورد کسب علم و آگاهی تلاش میکنه، چون دوست داره دنیای اطرافش رو با دقت بیشتر ببینه و درک کنه، برای همین مرد هادس خیلی به آپولو احتیاج داره و بهتر که نادیدش نگیره.

    پیدا کردن زن پرسفون

    پیدا کردن زنی با شخصیت پرسفون برای مرد هادسی بی‌نظیره. به خاطر اینکه زنی با خصوصیات پرسفون موجب میشه که جنبه زنانه وجود مردان بیشتر رشد کنه و خودش رو نشون بده. لطیف‌تر، با احساس‌تر و خلاصه مردی که بتونه با دنیای بیرون ارتباط بگیره و درک خوبی از آدمای اطرافش داشته باشه.

     

    تمرینات عملی برای رشد شخصیت هادس

    سکوت کن، همیشه نیاز نیست پرحرفی کنی و یا حرف خود را به کرسی بنشانی، برخی اوقات نیاز هست که در مقابل عمل و یا حرفی هیچگونه واکنش کلامی نداشته باشین و یا نهایتا از کلمات پر معنا و مفهوم استفاده کنین، برای همین مطالعه کتاب‌های فاخر و مهم رو فراموش نکنین.

    موشکافی در قوانین جامعه

    یه موشکافی درست و حسابی در مورد هنجارها و ناهنجاری‌های اجتماعی داشته باشین.چرا برخی رفتارها و اخلاقیات از نظر جامعه با ارزش هستن و برخی دیگر نیستن.

    برای اینکه بتونین با اطرافیانتون چه در خانواده و چه در محیط کار یا جامعه خیلی راحت وارد رابطه صمیمی بشین، بهتره که از ناحیه اخلاق و منطق و این جور موارد ارتباط نگیرین که نزدیک شدن به اون‌ها سخت بشه، بلکه از روی انسان دوستی و محبت ارتباط برقرار کنین تا صمیمت واقعی بین شما و بقیه شکل بگیره.

    رفع نیاز‌های روزانه در حد نیاز

    نیاز‌های روزانه مثل خوردن، آشامیدن و مسائل جنسی رو تنها در حد رفع نیاز گذرا و روزانه  مورد توجه قرار بده.

    بررسی احساسات اخروی

    احساساتتون رو در برخی موضوعات مربوط به آخرت مثل مردن، شستن مرده، خاکسپاری و حتی فضای قبرستان در نظر بگیرین و کمی نسبت به اون‌ها فکر کنین، با خودتون خلوت کنین و احساساتتون رو بررسی کنین.

    نظر مخاطب در مورد آرکتایپ هادس

    آیا شما جز مردانی هستین که غالب شخصیت هادس دارین یا در گذشته این شخصیت رو داشتین؟ کدام یک از ویژگی‌ها بالا شما رو در ارتقا شخصیت هادسی کمک کرده؟

    کدوم یک از ویژگی‌های شخصیت هادس  شما رو گاهی اذیت میکنه و نمیذاره به هدفی که دوس دارین برسین؟

    کدوم ویژگی‌های هادسی برای مرد قدرتمند آلفایی خوبه و کدومش مضره؟ در جهت رشد شخصیت هادس آیا تلاشی کرده‌اید؟ و آیا تلاشتون موثر بوده؟ اگه روش‌هایی که استفاده کردین موثر بوده حتما در بخش نظرات عنوان کنین.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا