جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

حسادت عاشقانه چیست؟ و چطور آن را کنترل و درمان کنیم؟

حسادت عاشقانه چیست؟ و چطور آن را کنترل و درمان کنیم؟

 

چکیده مطلب

حسادت حسی است که در خیلی از رابطه‌های عاشقانه امروزی به عنوان یک معضل شناسایی شده است و تحت عنوان حسادت عاشقانه هم برای مردان و هم برای زنان و با دلایل مختلف اتفاق می‌افتد و پیامد‌های خاص خودش را دارد. حسادت عاشقانه در میان زوج‌های امروزی گرفتاری‌های زیادی به بار آورده است و در بین […]

حسادت حسی است که در خیلی از رابطه‌های عاشقانه امروزی به عنوان یک معضل شناسایی شده است و تحت عنوان حسادت عاشقانه هم برای مردان و هم برای زنان و با دلایل مختلف اتفاق می‌افتد و پیامد‌های خاص خودش را دارد. حسادت عاشقانه در میان زوج‌های امروزی گرفتاری‌های زیادی به بار آورده است و در بین مشکلات زناشویی رتبه دوم را به خود اختصاص داده است؛ بنابراین شناخت دقیق این حس، نشانه‌‌ها و تاثیر آن بر روی رابطه‌ها، برای جلوگیری از تاثیر مخرب آن ضروری است.

حسادت عاشقانه چیست؟

حسادت عاشقانه حسی است که اکثرا باعث احساس نا امنی، نارضایتی، ترس و نگرانی در افراد می‌شود و اوج گرفتن این حس باعث متزلزل شدن پایه‌های یک رابطه و آزار دادن شخص می‌شود البته این حس گاها موجب برانگیختن نیروی شخص برای حل مشکلات زناشویی نیز می‌شود بنابراین از این جهت که حسادت عاشقانه هم می‌تواند موثر باشد و هم مخرب، پس نه مطلقا منفی است و نه مطلقا مثبت و اگر ازحد اعتدال خارج شود می‌تواند آثار بدی بر روی رابطه‌ها داشته باشد.

در این مقاله قصد داریم دلایل به وجود آمدن حسادت عاشقانه، راهکارهای کنترل و درمان آن در رابطه‌ها را شرح دهیم و این موضوع را برای شما شفاف‌تر کنیم که در نهایت با بهره گرفتن از آن حس حسادت خود را به بهترین نحو کنترل کنید و باعث جلوگیری از آثار سوء آن بر روابط خود شوید.

دلایل وجود حسادت عاشقانه در روابط عاطفی

حسادت عاشقانه در زندگی و روابط باعث می‌شود که فرد دچار اضطراب و کاهش اعتماد به نفس گردد و همچنین باعث ابجاد تنش بین دو نفر می‌شود بنابراین قبل از اینکه بخواهیم راهکار‌های درمانی برای حسادت عاشقانه را ارائه دهیم؛ به مهمترین دلایل به وجود آورنده این حس در افراد اشاره می‌کنیم.

ترس

یکی از دلایل وجود حسادت عاشقانه در رابطه‌ها نوعی ترس است که خانم‌ها بیشتر این ترس را از طرد شدن دارند و آقایان نیز این ترس را بیشتر برای از دست دادن قدرت دارند و همین عوامل خود باعث حس حسادت می‌شود.

بی‌وفایی

 

بعضی افراد خودشان گاها دچار بی‌وفایی می‌شوند و از همین جهت حس می‌کنند که طرف مقابلشان نیز به آنها بی‌وفایی می‌کند و این احساسات نیز یکی از دلایل ایجاد حسادت عاشقانه هستند.

کمبودهای دوران کودکی

بعضی از تجربه‌های تلخ در دوران کودکی وجود دارند که نتایج خود را در بزرگسالی نشان می‌دهند و حس حسادت نیز یکی از این تجربه‌ها است که روانکاوان معتقدند از دوران کودکی سرچشمه می‌گیرد و از جمله این کمبود‌ها می‌توان به بی توجهی یکی از والدین به کودک، کمبود اعتماد به نفس و کمبود امنیت در دوران کودکی اشاره کرد که این عوامل دست به دست هم می‌دهند و در بزرگسالی نیز باعث حسادت می‌شوند.

راهکار‌های اصولی برای مقابله و کنترل حس حسادت عاشقانه

۱- قوی و قابل اطمینان باشید

به طور طبیعی هر فردی چه مرد باشد چه زن، دوست دارد با کسی در رابطه عاشقانه به سر ببرد که از هر نظری قابل اطمینان و قوی باشد و کمتر کسی وجود دارد که به طرف افراد ضعیف برود و شیفته آنها شود و راه تشخیص قوی بودن نیز غالبا امتحان کردن طرف مقابل است پس اگر می‌خواهید در رابطه عاشقانه خود و در آزمون‌هایی که طرف مقابلتان برای تشخیص قوی یا ضعیف بودن  از شما می‌گیرد با موفقیت بیرون بیایید باید درباره مسائلی که اهمیت زیادی ندارند صبور باشید و عصبی نشوید برای مثال اگر همسر یا فرد مورد علاقه شما می‌خواهد که با تعریف و تمجید از یک هنرمند یا بازیگر حسادت شما را برانگیزد شما نیز سعی کنید از او تمجید کنید و خیلی ساده از این مسئله عبور کنید و با این کار قوی بودن خود را به او ثابت کنید.

۲- به طور کامل اعتماد کنید

 

اگر عاشق فردی هستید و می‌خواهید رابطه‌ای سالم و بدون حسادت عاشقانه و مخرب برایتان ایجاد شود باید سعی کنید که به طور کامل به طرف مقابل خود اعتماد کنید چون این اعتماد باعث می‌شود که رابطه شما رشد آزادانه‌ای داشته باشد و به درجه بالایی از عشق برسد و همچنین طرف مقابلتان نیز در مقابل اعتماد شما دقیقا همان رفتار را برایتان جبران می‌کند و در نهایت به جای حس حسادت؛ حس صمیمت و نزدیکی به وجود می‌آید و رابطه‌ای امن و آرامش بخش را تجربه خواهید کرد.

۳- در عشقتان تردید نداشته باشید

در زندگی انتخاب‌های زیادی برای هر فرد وجود دارد و حس حسادت نیز می‌تواند یک انتخاب باشد و خود شما می‌توانید به آن راه بدهید و آن را وارد زندگی و رابطه خود کنید پس اگر به فکر رابطه خود هستید و نمی‌خواهید آن را درگیر حسادت عاشقانه کنید باید بتوانید عشق خود را رشد بدهید و برای این کار لازم است هر گونه احساس منفی از قبیل: ترس، نگرانی، فریب دادن و غیره را از خود دور کنید و اجازه ندهید که عشق بین شما با محدودیت و تردید همراه شود و با شجاعت و بدون هیچ گونه ترسی قلب خود را در اختیار طرف مقابل بگذارید.

۴- از تصورات ذهنی دست بکشید

 

برای اینکه به حسادت عاشقانه خود پایان دهید؛ الزامی است که از خیالبافی کردن و سناریو‌های خیالی که وجود واقعی ندارند دور شوید. شما نباید سعی کنید که فرد مورد علاقه خود را با کنجکاوی‌های بی مورد اذیت کنید و نباید به دنبال بهانه بگردید تا آنچه که در رویاهای خود تصور می‌کنید را اثبات کنید. چون در این صورت نتیجه‌ای جز به ستوه آوردن طرف مقابل و دور شدن از فرد مورد علاقه‌یتان نمی‌بینید پس به جای حسادت‌های بی‌مورد به کنترل نگرانی‌های خود و دوری کردن از خیالبافی فکر کنید.

۵- مشکل خود را قبول کنید

اگر شما نیز به عنوان فردی درگیر حسادت عاشقانه در زندگی و رابطه خود هستید باید قبل از هر چیزی مشکل خود را قبول کنید و به تنهایی بنشینید و مسئله‌ای که آرامش شما را برهم زده است را بیابید و هیچ وقت سعی نکنید با خشونت و عصبانیت طرف مقابل خود را مجبور کنید که کارهایی را انجام دهد که به آنها علاقه‌ای ندارد. شما باید با خود رو راست باشید و از خودتان بپرسید که علت حسادتتان چیست؟ و چرا نم‌یتوانید فرد مورد علاقه خود را جذب کنید؟ و همچنین سایر سوال‌هایی که در این زمینه ذهن شما را درگیر کرده است از خود بپرسید و بهترین چاره را بیندیشید.

۶- از مشورت کردن بهره بگیرید

 

قطعا زمانی که با مشکل مواجه شده‌اید و یا حسادت باعث شده است که زندگی و رابطه شما دچار مشکل شده باشد می‌توانید از یک فرد به عنوان حامی کمک بگیرید و با او مشورت کنید و در این زمینه نیز می‌توانید از یک روانشناس خبره و با تجربه کمک بگیرید که به راحتی و با ارائه راهکار‌های کاربردی و ساده به شما کمک می‌کند. او می‌تواند در رابطه با هیجاناتی که رابطه شما را درگیر کرده است به شما کمک کند و بهترین گزینه‌ها را پیشنهاد بدهد.

۷- خودتان را سرگرم کنید

زمانی که در رابطه خود دچار حسادت عاشقانه می شوید و از عواقب این حسادت بر روی رابطه خود هراس دارید سعی کنید برای اینکه ذهن و فکر خود را از مشغول شدن به طرف مقابل خود و کار‌های او دور کنید سرگرم کار‌های دیگر شوید و خودتان را با فعالیت‌هایی سرگرم کنید که به آنها علاقه دارید و در عوض شما را از خیالبافی کردن دور می‌کنند.

۸- از روی احساسات رفتار نکنید

زمانی که حسادت به سراغ شما می‌آید بهتر است با خودتان صادق باشید و به جای اینکه از روی احساس و حس حسادت رفتار کنید به خود بگویید که طرف مقابل و فردی که به عنوان همسر، نامزد و غیره با او در ارتباط هستید نیز یک انسان است و حق دارد با اطرافیان خود در ارتباط باشدو به این مسئله فکر کنید که حسادت چه دلیلی دارد وقتی که او شما را انتخاب کرده است چون او آزاد بود اگر به جای شما فرد دیگری را انتخاب می‌کرد پس به جای احساساتی برخورد کردن و راه دادن به حس حسادت عاشقانه بهتر است منطقی و عاقلانه رفتار کنید و رابطه خود را محکم‌تر کنید.

۹- حسادت عاشقانه خود را با ملایمت نشان دهید

 

اگر شما نیز فردی هستید که کار‌های طرف مقابلتان شما را اذیت می‌کند و حسادتتان را برمی‌انگیزد؛ می‌توانید از روش خاص خود برای ابراز آن اقدام کنید مثلا  از یک شوخی محترمانه استفاده کنید و منظور خود را مستقیما اعلام کنید و یا اینکه در حین صحبت کردن سعی کنید بخندید چون از این طریق فشار نیز از روی موضوع برداشته می‌شود و کمتر جلوه می‌کند و با روش‌های دیگر و استفاده از سایر سیاست‌های مربوط به رفتار خود منظورتان را به طرف مقابل برسانید.

۱۰- گذشته را فراموش کنید

اگر خاطره یا مسئله‌ای مربوط به گذشته ها وجود دارد که شما را اذیت می‌کند باید آنها را به کلی فراموش کنید و این مسئله باعث حسادت در شما نشود باید به این موضوع فکر کنید که اگر در ارتباط عاطفی با فردی دیگر هستید پس هرگز این فرد نمی‌تواند مانند قبلی باشد و به همان صورت شما را اذیت کند؛ بنابراین هر زمانی که احساس حسادت کردید سعی کنید از مرهمی برای زخم‌های قدیم خود استفاده کنید و به طریقی از خود انعطاف پذیری نشان دهید که گذشته شما در آینده و وضعیت کنونی شما تاثیر نگذارد.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “حسادت عاشقانه چیست؟ و چطور آن را کنترل و درمان کنیم؟” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا