عقب افتادگی پریودی و قاعدگی نامنظم در زنان ، علت و راههای درمان

عقب افتادگی پریودی
  • عقب افتادگی پریودی و قاعدگی نامنظم در زنان ، علت و راههای درمان

    افتادگی پریودی و قاعدگی نامنظم در زنان به مشکلاتی است که می‌تواند اثراتی بر روی زنان بگذارد و به علت‌های مختلفی مانند نارسایی تخمدان، تغذیه نامناسب، استرس و اضطراب، بیماری‌های خاص و مصرف داروهای خاصی به وجود می‌آید. این مشکلات می‌تواند برای زنانی که در حال تلاش برای باردار شدن هستند، تأثیر منفی بگذارد و باعث افزایش مدت زمان لازم برای باردار شدن شود.

    برای درمان این مشکلات، معمولاً ابتدا نیاز است که علت مشکل مورد بررسی قرار گیرد. در صورتی که علت این مشکلات نارسایی تخمدان باشد، ممکن است لازم باشد که زنان دارای این مشکل، از روش‌های درمانی مانند درمان هورمونی و یا جراحی استفاده کنند. همچنین، تغذیه سالم و کمک‌های روان‌شناختی نیز می‌تواند به عنوان راه حلی برای درمان این مشکلات مورد استفاده قرار گیرد.

    درمان افتادگی پریودی و قاعدگی نامنظم در زنان، به عنوان یک مسأله بسیار مهم در سلامت زنان در نظر گرفته می‌شود و تأثیر آن بر روی کیفیت زندگی زنان بسیار زیاد است. بنابراین، مهم است که زنان به صورت منظم به پزشک خود مراجعه کنند و در صورت وجود هرگونه مشکلی، از روش‌های درمانی موجود استفاده کنند.

    دلایل بسیاری برای علل عقب افتادگی پریودی به غیر از بارداری وجود دارد. رایج ترین علت آن به خاطر عدم تعادل هورمونی و بیماری ها ی جدی تر می باشد. در زندگی خانم ها دو بار دیر شدن پریود طبیعی است, اول, زمانی است که برای اولین بار پریود می شود. و دوم زمانی است که می خواهد دچار یائسگی شود.

    از آنجایی که عقب افتادن پریودی در خانم ها دغدغه فراوانی ایجاد می کند و از طرفی میتواند مشکلاتی را هم بهمراه داشته باشد در این مقاله از وبسایت زوم لایف دات کام تصمیم گرفتیم تا با اطلاع رسانی کامل در این موضوع با شما همراه باشیم

    همه خانم ها از سنی خاص دارای عادات ماهانه می باشند و معمولا هر ۲۸ روز یک بار یک دوره دارند. با این حال, یک چرخه سالم می تواند بین هر ۲۱ تا ۳۵ روز اتفاق بیفتند. اگر دوره شما در این محدوده نباشد, ممکن است دچار عقب افتادگی پریودی باشید که علت آن می تواند یکی از موارد زیر باشد

    دلایل عقب افتادگی پریودی در زنان

    دیر شدن زمان شروع عادت ماهانه در خانم ها دلایل زیادی می تواند داشته باشد ولی همواره این عقب افتادگی قاعدگی میتواند زنگ هشداری برای خانم ها باشد که به همین خاطر در اولین فرصت به پزشک مراجعه کنید که ما در این مقاله به بررسی چند عامل آن پرداخته ایم و می توانید دلایل عقب افتادگی پریودی در زنان را مشاهده کنید

    استرس

    استرس معمولا پایه ی اول هر بیماری می تواند باشد و اساسا نداشتن و یا کنترل آن در بهبود سلامت جنسی فرد تاثیر به سزایی دارد

    استرس می تواند هورمون های شما را از بین ببرد روال کارهای روزانه را تغییر دهد. از آنجا که بخشی از مغز شما مسئول تنظیم این هورمون ها می باشد. با گذشت زمان استرس می تواند این هورمون ها را تغییر داده و ناگهانی و با افزایش یا از دست دادن وزن, می تواند چرخه شمار ا تحت تاثیر قرار دهد.

    اگر روزهای پر استرسی را تجربه کردید و یا در محیط استرس زا فعالیت می کنید و به تاثیر آن بر فعالیت قاعدگی خود پی برده اید سعی کنید تکنیک های آرام سازی و تغییر سبک زندگی را برا ی خود به وجود آورید. اضافه کردن تمرینات بیشتر به همراه رژیم غذایی به شما کمک می کند تا دوره شما به حالت اولیه و عادی بازگردد.

    وزن کم بدن

    زنان مبتلا به اختلالات خوردن مانند بی اشتهایی عصبی ممکن است که دوره های خود را از دست بدهند. وزن خیلی کمتر از قد شما می تواند عملکرد بدن شما را تغییر دهد و تخمک گذاری را در شما متوقف کند. درمان برای اختلال در غذا خوردن و قرار دادن خود در یک وزن ایده آل می تواند یک راه سالم برا ی بازگشت دروه پریودی شما باشد. زنانی که در ورزش های شدید مانند دو ماراتن شرکت می کنند ممکن است دوره های پریودی آنها نیز متوقف شود.

    چاقی

    درست همان طور که وزن کم بدن می تواند دوره شما را به تاخیر بیندازد و تغییرات هورمونی ایجاد کند, اضافه وزن هم می تواند این مورد را باعث شود. پزشک شما یک رژیم غذایی و برنامه ورزشی را به شما توصیه می کند تا بتوانید به راحتی دوره های طبیعی خود را بازیابید.

    سندروم تخمدان پلی کیستیک

    این سندروم یک بیماری است که باعث می شود بدن شما باعث تولید بیشتر هورمون مردانه آندروژن شود. در نتیجه این اختلال هورمون ، این موضوع باعث می شود تخمک گذاری نامنظم انجام شود و دوره شما را ممکن است به طور کامل هم متوقف کند. هورمون ها ی دیگر مانند انسولین هم می توانند چرخه شما را از حالت تعادل خارج کنند و موجب تاخیر در پریودی شما شوند.

    این حالت به دلیل مقاومت به انسولین بر pcos  می باشد. پزشک ممکن است برا ی درمان شما از داروهای ضد بارداری برای تنظیم چرخه قاعده گی شما استفاده کند.

    کنترل قند خون

    قند خون, ممکن است تغییری در چرخه قاعده گی شما ایجاد کند قرص های کنترل قند حاوی هورمون استروژن و پروژسترون هستند که مانع از آزاد شدن تخمدان ها از تخمک می شوند. این موضوع می تواند تا ۶ ماه بر روی چرخه شما تاثیر بگذارد. انواع دیگری از داروهای ضد بارداری که به صورت کاشت یا تزریق هستند می توانند باعث باعث به هم خوردن چرخه قاعده گی شما شوند.

    بیماری های مزمن

    بیماری های مزمن مانند دیابت و بیماری سیلیاک نیز می تواند دوره شما را به تاخیر بیندازد. همان طور که گفته شد تغییرات در قند خون با تغییرات هورمون مرتبط است, بنابراین حتی دیابت کنترل شده ضعیف هم می تواند دوره شما را نامنظم کند.

    بیماری سیلیاک سبب التهاب می شود که می تواند باعث ایجاد آسیب در روده کوچک شما شود که ممکن است بدن شما را از جذب مواد مغذی کلیوی بازدارد. همه این موارد می تواند دوره پریودی شما را تغییر دهد و به تاخیر بیندازد.

    پیش یائسگی اولیه

    اکثر زنان بین سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی دچار یائسگی می شوند. زنان مبتلا به یائسگی در حدود ۴۰ سالگی یا قبل از آن, در معرض ابتلا به پریمویوز قرار می گیرند. این به این معنی است که دوره های زیادی را ممکن است از دست بدهند و در نهایت به طور کامل پریودی شما متوقف می شود.

    مشکلات تیرویید

    غده تیرویید بیش ازحد فعال یا غیر فعال نیز می تواند علت دوره های نامنظم پریودی شما باشد. تیرویید متابولیسم بدن شما را تنظیم می کند بنابراین سطح هورمون ها ی شما نیز می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد. مشکلات مربوط به تیرویید معمولا با دارو درمان می شوند. پس از درمان, عادت ماهیانه شما به احتمال زیاد به حالت اولیه باز می گردد.

    چه وقت نیاز است که به پزشک مراجعه کنیم؟

    اگر علاعم زیر را دارید باید حتما با پزشک مشورت کنید. این علاعم عبارتند از:

    • خونریزی غیرمعمول
    • تب
    • درد شدید
    • تهوع و استفراغ
    • خونریزی طولانی تر از هفت روز
    • خونریزی پس از اینکه شما وارد دوره یاعسگی شده اید.

    چگونه دوره پریودی خود را منظم کنیم؟

    برای منظم کردن عادات ماهیانه راه های مختلفی است که اگر علائم گفته شده در بالا را ندارید و و از طرفی می دانید که این مساله (عدم مراجعه به پزشک) اثر سو بر بدن شما ندارد می توانید از راه های درمانی زیر کمک بگیرید

    درمان عقب افتادن پریود

    حالا که با علل عقب افتادگی پریودی آشنا شدید می توانید با استفاده از روش های درمانی زیر در خانه به درمان عقب افتادن پریود خود بپردازید توجه داشته باشید راه های درمان گفته شده روند زمانی خاصی را دنبال می کند و از این رو انتظار نتیجه سریع را نداشته باشید

    ویتامین سی

    ویتامین سی باعث می شود که سطح پروژسترون شما کاهش یابد و این به نوبه خود باعث می شود که رحم کارایی طبیعی خود را بازیابد و شروع قاعده گی را از سر بگیرد. برا ی امتحان این روش می توانید از مکمل های ویتامین سی استفاده کنید.

    یا از غذاهایی که حاوی ویتامین سی هستند مانند: مرکبات, انواع توت ها, چاودار, کلم بروکلی, اسفناج, جوانه های بروکسل, فلفل قرمز و سبز و گوجه فرنگی مس توانند استفاده کنند. در صورت مصرف مکمل ها مواظب باشید که بیش از حد از این ویتامین استفاده نکنید زیرا ممکن است خطر ناک باشد.

    آسپرین

    برخی معتقدند که مصرف دو عدد آسپرین خرد شده در نیم فنجان آب با شکر و عسل می تواند باعث ایجاد دوره ای منظم در شما شود. با این حال, هیچ شواهد علمی در حمایت از این ادعا هنوز هم وجود ندارد .

    آسپرین می تواند به عنوان یک نیتروژن خون عمل کند و این موضوع ممکن است منجر به دوره های پر خون ریزی شود. اما این موضوع بعید است که بتواند بر زمان قاعده گی تاثیر گذار باشد و فقط دوره های شما را زیادتر می کند.

    زنجبیل

    زنجبیل یکی از درمان های سنتی برا تنظیم عادات ماهیانه می باشد. زنجبیل باعث می شود که رحم منقبض شود و موجب ریزش دیواره رحم و خونریزی شود. ساده ترین راه حل این است که چای زنجبیل بخورید و یا یک قطعه زنجبیل را در ظرف به مدت ۵ تا ۷ دقیقه بجوشانید. و قبل از نوشیدن آن را با عسل مخلوط کنید و بنوشید.

    جعفری

    جعفری حاوی مقادیر زیادی از ویتامین سی است که ممکن است باعث تحریک انقباضات رحم شود. برا ی ساخت چای جعفری, یک فنجان آب جوش را با یک قاشق غذا خوری جعفری تازه مخلوط کنید و به مدت ۵ دقیقه آن را دم کنید و سپس آن را بنوشید.

    زردچوبه

    زردچوبه یکی دیگر از درمان های سنتی پریودی نامنظم می باشد که با تاثیر بر روی سطوح استروژن و پروژسترون کار می کند. راه ها ی زیادی برا ی افزودن زردچوبه در رژیم غذایی شما وجود دارد. می توان آن را به غذاها, برنج یا سبزیجات اضافه کرد. یا آن را با آب یا شیر مخلوط کرد و آن را نوشید.

    دونگ کویی

    این یک گیاه بومی چینی است که یک درمان گیاهی محبوب در عقب افتادگی پریودی می باشد. که برا ی صد ها سال استفاده می شده است.تصور می شود که این گیاه با بهبود جریان خون به لگن و هم چنین تحریک عضلات رحم باعث ایجاد خونریزی و شروع قاعده گی می شود.

    داشتن مقاربت جنسی

    داشتن مقاربت جنسی می تواند به شما در دوره تان کمک کند. اسپرم حاوی پروستاگلاندین می باشد که بر روی دهانه رحم تاثیر می گذارد و باعث می شود نرم و ملایم شود. رابطه جنسی منظم هم چنین می تواند تاثیرات استرس را کاهش داده و و به تعادل هورمونی شما کمک کند.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا