جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برای این ۷ مورد احساس گناه نکنید

برای این ۷ مورد احساس گناه نکنید

احساس گناه یکی از احساسات شایع در بین افراد است. بسیاری از ما در زندگی روزمره خود با انواع مختلفی از گناهان روبرو می‌شویم و احتمالاً بارها و بارها به خاطر این گناهان، احساس تنفر، خجالت، یا خودشکنی کرده‌ایم. اما آیا برای هر گناهی باید احساس گناه کرد؟

احساس گناه در برخی موارد می‌تواند برای افراد مفید باشد. به عنوان مثال، یک فرد که به دنبال تغییر رفتار خود است، باید احساس گناه کند تا در آینده از انجام دادن گناه خودداری کند. اما در بسیاری از موارد، احساس گناه می‌تواند مضر باشد. به عنوان مثال، اگر شما به دلیل گذشته خود احساس گناه می‌کنید و این احساس برای شما منفی است، می‌تواند باعث شود که به خودتان ضربه بزنید و از خودتان ناراحت شوید.

به همین دلیل، بسیاری از مشاوران روانشناسی و روان‌درمانی تاکید می‌کنند که برای سلامت روحی بهتر است از احساس گناه دوری کرد. در عوض، بهتر است به جای احساس گناه، از یک رویکرد مثبت استفاده کنید. به جای تمرکز بر روی گذشته، بر روی آینده تمرکز کنید و به دنبال راه‌حل‌هایی برای بهبود وضعیت خود باشید.

همچنین، باید به خاطر داشت که گاهی احساس گناه برای دیگران نیز مضر است. به عنوان مثال، اگر شما به دلیل گناهی که در گذشته انجام داده‌اید، به دوستان یا خانواده‌تان احساس گناه می‌کنید، ممکن است این احساس برای آن‌ها ناراحت‌کننده باشد و باعث شود که از شما دوری کنند.

بنابراین، بهترین راه برای مقابله با گناه، پذیرفتن واقعیت است. به عنوان مثال، اگر شما به دلیل گذشته‌ای خود احساس گناه می‌کنید، باید به خودتان بگویید که اتفاقات گذشته را نمی‌توان تغییر داد و به جای آن، به دنبال راه‌حل‌هایی برای بهبود وضعیت خود باشید. همچنین، باید به دوستان و خانواده‌تان نشان دهید که شما از گذشته خود درس گرفته‌اید و در حال تلاش برای بهبود خود هستید.

در نهایت، برای سلامت روحی بهتر است از احساس گناه دوری کرده و به دنبال راه‌حل‌هایی برای بهبود وضعیت خود باشید. با پذیرفتن واقعیت و به دنبال راه‌حل‌هایی برای بهبود خود بودن، می‌توانید به سمت خودشکوفایی و رشد شخصی حرکت کنید.

تا حالا بابت انجام دادن چیزهایی که خوشحال تون می‌کردند احساس گناه یا شرم کردید؟ بدون اینکه بدونید چرا؟

اگرچه این مهم است که اشتباهاتتان را بپذیرید و بابت آن عذرخواهی کنید

اما در زمان‌هایی که کاری می‌کردید که نباید می‌کردید بابتش احساس گناه می‌کردید.

تعریف روانشناسی احساس گناه، احساس سرزنش، خشم و شرمی است که وقتی به دیگران از قصد با کلمات یا انتخاب‌هایمان یا رفتارمان آسیب می‌زنیم به ما دست می‌دهد.

احساس گناه یا سرزنش بیش‌ازحد برای هر چیزی یک ویژگی ناسالم هست که اغلب منجر به احساس کمبود، اضطراب یا کمال‌گرایی می‌شود؛ و اگر مراقب نباشید تبدیل به عادت می‌شود؛ و باعث ایجاد استرس و فشار روانی و عصبی زیادی خواهد شد.

در این مقاله ۷ مورد که نباید برای آن‌ها احساس گناه کنید را مرور می‌کنیم:

۱-کامل و بی‌عیب نبودن:

آیا همیشه خودتان را برای اشتباهات معمولی سرزنش می‌کنید و عصبی می‌شوید؟

واقعیت این است که هیچ‌کدام از ما عالی نیستیم و نمی‌توانیم در همه‌چیز خوب باشیم به‌خصوص در دفعات اول که می‌خواهیم کاری را انجام دهیم.

جمله معروفی از آلبرت انیشتین وجود دارد که می‌گوید کسی که هرگز اشتباهی نکرده است، هرگز کار جدیدی را شروع نکرده است.

وقتی خودتان را بابت هر اشتباه کوچکی اذیت می‌کنید و شروع به خود گویی منفی و کم‌ارزش کردن خودتان می‌کنید این کار به‌شدت به عزت‌نفس شما لطمه می‌زند؛ و نباید در این مورد احساس گناه کنید:

۲-کمک خواستن:

یک مورد دیگر که هرگز نباید به خاطر آن احساس گناه کنید کمک خواست از دیگران است، مخصوصاً وقتی خیلی به آن نیاز دارید.

چون مهم نیست که شما چقدر برای آن کار تلاش کردید بلکه باید بدانید که شما نمی‌توانید همه کارها را به‌تنهایی انجام دهید. هیچ فردی از پس همه کارها برنمی‌آید.

لازم نیست برای کمک خواست از دیگران احساس گناه کنید کمک خواست باعث می‌شود احساس کنید هنگام مشکلات تنها نیستید.

۳-موفق بودن:

هرگز نباید به خاطر موفقیت‌هایتان احساس گناه یا عذرخواهی کنید. موفقیت‌های شما شایسته تجلیل و ستایش هستند.

اما ممکن است بعضی افراد به موفقیت‌هایتان حسادت کنند یا عصبی شوند و سعی کنند کاری کنند که احساس بدی درباره آن پیدا کنید.

اجازه ندهید فقط برای اینکه دیگران احساس خوبی داشته باشند شما بازنده باشید. شما بابت موفقیت‌هایتان سخت کارکردید و باید به آن افتخار کنید.

شما شایسته موفقیت هستید اجازه ندهید دیگران این غرور و شادی را از شما بگیرند.

۴-نه گفتن در صورت لزوم:

این سخت است که کسی چیزی از ما بخواهد و مانتوانیم برایش کاری بکنیم و دچار احساس گناه نشویم.

اما وقت‌هایی است که باید موقعیت خودمان را حفظ کنیم و خودمان را ترجیح دهیم.

گفتن نه به چیزهایی که نمی‌خواهیم یا نمی‌توانیم انجام دهیم تمرین خوبی است برای اینکه حدومرز خودمان را مشخص کنیم. در غیر این صورت ممکن است درنهایت به خاطر کارهایتان پشیمان شوید و از خودتان متنفر شوید و از کسی که شمارا در این وضعیت گذاشت برای همیشه احساس بدی داشته باشید.

اولویت شما در زندگی باید خودتان باشد. خواسته‌ها و نیازهای شما نباید بعد از فردی دیگر قرار گیرد.

۵-بیرون آمدن از موقعیت‌ها یا افراد نامطلوب و سمی:

آیا کسی در زندگی‌تان هست که همیشه وقتی مشکل دارد به سراغتان می‌آید؟ یا همیشه می‌خواهد شمارا درگیر مشکلاتش کند؟

اگر جواب این سؤال بله هست یعنی از گوش دادن به داستانش خسته می‌شوید و یک‌زمانی فرامی‌رسد که می‌خواهید از او فاصله بگیرید و این خوب است. درگیر مشکلات دیگران شدن باعث خستگی احساسی شما می‌شود، پس لزومی ندارد بابت اینکه بخواهید در آرامش باشید عذرخواهی کنید.

۶-تمام کردن رابطه‌های سمی و بد:

پذیرفتن این واقعیت سخت است که گاهی کسانی که دوستشان داریم برای ما مناسب و خوب نیستند.

اما وقتی در یک رابطه سمی باکسی هستید چه دوست و چه اعضای خانواده، یا هر شخص دیگری که نسبت به شما سوءاستفاده یا بدرفتاری می‌کند، باید ارتباط خود را قطع کنید. چنین افرادی تأثیر منفی بر زندگی شما خواهند گذاشت و فقط باعث سقوط شما و از بین بردن شادی‌ها، انگیزه و عزت‌نفس شما خواهند شد. با قطع کردن رابطه با آن‌ها از سلامت ذهن و روحتان محافظت کنید.

و نباید به خاطر این قطع ارتباط احساس گناه کنید

۷-شاد بودن:

آیا برای شما پیش‌آمده که بخواهید شادباشید ولی دچار احساس گناه شوید و علتش راندانید؟

آیا از ترس قضاوت شدن توسط دیگران از دنبال کردن چیزهایی که شادتان می‌کند دست می‌کشید؟

شما برای کارهایی که انجام می‌دهید هیچ توضیحی به کسی بدهکار نیستید. چه دنبال کردن رؤیاهایتان باشد و چه اهمیت دادن به نیازهایتان.

هیچ‌کس این اجازه را ندارد که تصور کند اولویت زندگی شما باشد یا توقع داشته باشد همه امید یا آرزوهایتان را برای او قربانی کنید.

و نباید به خاطر این مورد احساس گناه داشته باشید.

شما برای کدام‌یک از موارد بالا احساس گناه کرده‌اید؟

اگر فردی هستید که همیشه احساس گناه یا شرم می‌کنید باید آن را تمام کنید. هیچ شرمی برای انجام کاری که به نفعتان هست وجود ندارد حتی اگر گاهی به احساسات یا نیازهای دیگران اولویت پیدا کند.

چیزهای مشخصی وجود دارند که هرگز نباید به خاطر آن‌ها احساس گناه یا شرم کنید که ۷ مورد از آن‌ها در این مقاله ذکر شد.

شما می توانید مقاله تفاوت عشق و هوس را نیز مطالعه کنید

برای فراگیری تکنیک های اختصاصی همراه پشتیبانی تخصصی از لینک زیر اقدام کنید

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “برای این ۷ مورد احساس گناه نکنید” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا