مشاوره تحصیلی متوسطه دوم
مشاوره تحصیلی متوسطه دوم به معنای ارائه راهنمایی و مشاوره درباره پیشرفت تحصیلی و شغلی دانشآموزان در مرحله دوم تحصیلات میباشد. در این مرحله از تحصیلات، دانشآموزان با مسائل و چالشهای متعددی روبرو میشوند که نیاز به یک راهنمایی و مشاوره دارند. به عنوان نمونه، این دانشآموزان نیاز به راهنمایی درباره انتخاب رشته تحصیلی، شرایط و مدارک لازم برای ورود به دانشگاه، رفتار در کلاس درس و مقابله با استرس و فشار در محیط تحصیلی دارند.
مشاوران تحصیلی متوسطه دوم، با توجه به تجربیات و دانش خود، به دانشآموزان کمک میکنند تا بهترین تصمیمات را درباره تحصیلات و آینده شغلی خود بگیرند. این مشاوران قادرند در مورد انتخاب رشته های تحصیلی، اختلافات بین دانشگاه ها، مدارک و مهارت های لازم برای شغل های مختلف، مشاوره دهند. همچنین، آنها میتوانند به دانشآموزان کمک کنند تا مهارتهای فردی خود را بهبود بخشند و با مشکلات شخصی و خانوادگی روبرو شوند.
در کل، مشاوره تحصیلی متوسطه دوم میتواند به دانشآموزان کمک کند تا به یک زندگی شغلی و تحصیلی موفق دست یابند و از مزایای آن لذت ببرند.
سلام به شما دانش آموز پر تلاش متوسطه دوم یا همان دبیرستانی در دوره نظام قدیم. قصد ما این هست که بعد از خواندن این مقاله به شناخت خوبی از رشته ها، آینده کاری، استعدادهای لازم برای هر رشته، رشته های دانشگاهی، روحیه لازم برای هر شغل و رشته و … دست پیدا کنید. با ما همراه باشید تا مشاوره تحصیلی متوسطه دوم را به طور کاربردی برای شما تشریح کنیم.
سیستم نظام جدید:
سیستم نظام جدید آموزشی به صورت ۳-۳-۶ می باشد. دانش آموزان بعد از انتخاب رشته در سال نهم وارد دوره متوسطه دوم می شوند. دوره متوسطه دوم در نظام جدید که پیش نیاز ورود به دانشگاه است شامل رشته های جذاب نظری و فنی است. رشته هایی که سلیقه ها را تقریبا پوشش می دهد.
به طور میانگین دانش آموزانی که تصمیم به تحصیل در رشته های نظری دارند در طول هفته تقریبا ۳۵ ساعت در کلاس ها حضور پیدا خواهند کرد. این ساعت حضور در کلاس برای دانش آموزان کار و دانش و دانش آموزان فنی و حرفه ای به ۴۰ ساعت می رسد.
دستآورد ما از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم چیست؟
چکیده مشاوره تحصیلی متوسطه دوم آگاهی از انتخابی است که در سال نهم دارید. این که اهمیت این انتخاب بسیار در راه شما تاثیرگذار است. دوره سه ساله تاثیر بسیار مهمی در فرد خواهد داشت. تاثیر مستقیم بر آینده کاری، زندگی شخصی و روحیه و انگیزه فرد که تا آخر برای او به شیرینی یا تلخی به یادگار خواهد ماند.
بسیار اهمیت دارد که دانش آموز بر چه اساسی انتخاب رشته کند؟ رشته نظری را برگزیند یا فنی؟ کدام شاخه از این رشته ها را انتخاب کند؟ اساس انتخاب را بر پایه علاقه بگذارد یا …؟
تمامی این سوالات تا به انتها توضیح داده خواهد شد. با ما همراه باشید تا بحث اصلی را شروع کنیم.
خودشناسی مقدمه ای بر خداشناسی:
جمله ای پر محتوا که در یکی از کتاب های دوران متوسطه دوم نوشته شده است. به خاطر دارید در کدام کتاب نوشته شده است؟
خیلی از ما اگر بدانیم با شناخت ویژگی های خود می توانیم به تک تک آرزوهای مان برسیم، وقت خود را تلف نمی کنیم.
وقت مان را فقط برای شناخت و شکوفایی تک تک استعدادهایمان صرف می کنیم. این را بدانیم که هر چه شرایط و موقعیت های مختلف را تجربه کنیم بهتر از استعدادهای نهفته در وجودمان شناخت پیدا میکنیم.
شاید این کار برای شما سخت باشد ولی این را بدانید که ما در عصری از تاریخ زندگی می کنیم که همه نیاز ها پاسخ داده می شوند. فقط کافی است با استفاده از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم از این تصمیم مهم به راحتی عبور کنیم.
بسیاری از استعدادهای خودمان را بشناسیم و آگاهی پیدا کنیم که آیا رشته ای که قصد انتخاب دارید آیا برای شما آینده عالی دارد؟ آیا عاشق شغل تان خواهید بود و دوست دارید صبح ها به خاطر آن زود از خواب بیدار شوید و شب ها دیر بخوابید؟
سوالی بسیار مهم در مشاوره تحصیلی متوسطه دوم:
این ها سوال هایی مهم و تعیین کننده در انتخاب رشته شما هستند. سوالی که شما به عنوان دانش آموز در انتهای مشاوره تحصیلی متوسطه دوم می بایست به آن برسید. تلاش من به عنوام مشاور هم کمک کردن به شما در پاسخ به این سوالات است.
سعی کنیم رشته ای را انتخاب کنیم که زمان و انرژی که صرف آن می کنیم کسل کننده نباشد. هر روز انگیزه داشته باشیم که سراغ یادگیری مطالب جدید برویم نه به اجبار و برای گذراندن وقت.
حتما از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم یا یک مشاور بالینی که شناخت خوبی از شما به خودتان می دهد کمک بگیرید. مشاوران مطرح تحصیلی و بالینی که افراد زیادی به او برای حل این مسئله مهم رجوع می کنند.
اگر دسترسی به مشاوران خوب تحصیلی و بالینی ندارید مجموعه کنکور تاک با افتخار کادر مجرب مشاوران را در اختیار شما قرار می دهد. اما اگر هم مشاور مجربی را می شناسید که می تواند در این زمینه به شما کمک کند حتما از ایشان این کمک را بخواهید.
معرفی رشته ها:
اولین موضوع مشاوره تحصیلی متوسطه دوم، درباره رشته ها می باشد. میریم سراغ رشته های نظری که بسیار پر طرفدار هستند. رشته هایی از جمله ریاضی و فیزیک، علوم تجربی، علوم انسانی که هر ساله تعداد زیادی از دانش آموزان تربیت می شوند تا در قالب ادامه تحصیل یا شاغل شدن به خدمت مردم بپردازند.
رشته ریاضی و فیزیک:
همان طور که از اسم این رشته پیدا ست دروس مربوط به محاسبات، ریاضیات، فیزیک و استدلال هستند. دانش آموزان با ورود به این رشته خصوصیات جالبی را کسب می کنند. اغلب درس ها به صورتی است که ذهن دانش آموزان به صورت منطقی بار می آید. به راحتی امکان ندارد که شما دانش آموز رشته ریاضی را قانع کنید مگر با دلیل منطقی و عینی. پس اگر همین الآن هم چنین ذهنی دارید، رشته ریاضی یکی از گزینه های شما می تواند باشد.
پیشنهاد ما در این قسمت از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم این است که بچه ها بر اساس علاقه، استعداد و بازار کار مد نظرشان وارد رشته های مهندسی شوند. رشته هایی از جمله مهندسی عمران، مهندسی نفت، مهندسی برق، مهندسی کامپیوتر، مهندسی مکانیک، حسابداری، معماری و … .
بیشتر بحث های مهندسی بر پایه آمار و احتمالات، انتگرال، مشتق، مثلثات، هندسه و … می باشد.
اگر علاقه مند به موارد گفته شده هستید و استعداد کافی در خصوصیات ذکر شده دارید، رشته ریاضی می تواند یکی از بهترین گزینه های شما باشد.
رشته علوم انسانی:
از گذشته افرادی که علاقه به محاسبات نداشتند و استعدادشان در حفظ کردن مطالب بود، رشته علوم انسانی شرکت میکردند. شما با دریافت مشاوره تحصیلی متوسطه دوم از مشاوران عالی رتبه ، متوجه خواهید شد که آیا این رشته مناسب آینده شما هست یا خیر؟
افرادی که به دروس فلسفه و منطق، تاریخ و ادبیات، عربی و جغرافیا علاقه مند هستند، به رشته انسانی ورود پیدا می کنند. اعتراض شما کاملا به جا و منطقی است.
اینکه شما باید وارد رشته انسانی شوید تا از علاقه خودتان بابت این دروس اطلاع پیدا کنید. اما اگر علاقه مند به رشته های علوم انسانی از جمله حقوق و وکالت، روانشناسی، دبیری، حسابداری، مدیریت، علوم سیاسی و جامعه شناسی هستید، رشته انسانی هم وارد گزینه های شما می شود.
رشته علوم تجربی:
انگشت اشاره ما در این بخش از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم به سمت بچه های تجربی است. جالب ست چند مورد از خصوصیات این رشته را بدانید. دانش آموزان این رشته افرادی کنجکاو و هیجانی هستند. برای مثال مشتاق این هستند تا از آناتومی یا نحوه کارکرد قسمت های مختلف بدن اطلاع پیدا کنند و آن را به چالش بکشند.
به فعالیت های آزمایشگاهی برای اینکه به صورت شخصی خودشان ناظر بر نتیجه باشند رقبت نشان می دهند.
این افراد بیشتر جویای تجربه کردن آزمایشات هستند تا اینکه فقط به صورت تئوری پیش بروند.
بسیاری از دانشجویان شاخه پزشکی حس غیر قابل توصیفی پیدا خواهند کرد، زمانی که از ظرافت و هماهنگی بی نظیر بدن مجهولات لباس معلومیت به خود می پوشند و قدرت بی کران خداوند در برابر چشمان شان نمایان می شود.
به این خاطر این گروه از دانش آموزان کنکور تجربی را انتخاب می کنند تا در پزشک، دندان پزشک، دامپزشک، پرستار، داروساز و … به مردمان جهان خدمت کنند.
رشته های فنی و حرفه ای:
رشته مورد بحث ما در این بخش از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم، رشته های فعال فنی و حرفه ای است. اغلب دانش آموزانی که به رشته های فنی و حرفه ای روی می آورند از خلاقیت و نبوغ خاصی بهره مند هستند.
پیشنهاد ما برای این دسته از افراد این است که در شاخه ای که عملا دیده اند که خلاقیت شان قابل توجه است، وارد شوند.
اغلب افرادی که وارد رشته های فنی حرفه ای می شوند و برای پایه نهم انتخاب رشته می کنند، ملاک را خلاقیت ذهنی و علاقه شخصی قرار می دهند. تفکر این دسته از افراد کاملا متفاوت تفکر غالب جامعه است.
دانش آموزانی که به مراکز فنی و حرفه ای وارد می شوند رویای پزشک و مهندس شدن را ندارند. این افراد علاقه مند هستند که هر چه سریع تر وارد بازار کار شوند.
همان طور که جامعه به افرادی نیازمند است که وارد عرصه های پزشکی، مهندسی، علوم انسانی و … شوند؛ به متخصصین فنی و حرفه ای هم نیاز دارد تا کارهای مربوطه را به دست بگیرند.
تنوع در رشته های فنی و حرفه ای همانند رشته های دیگر بسیار بالاست.
وجه اشتراک مشاوره تحصیلی متوسطه دوم در بین بچه های فنی حرفه ای خیلی جالب است.
این دانش آموزها را می بینیم که هیچ محدودیتی برای خود قائل نمی شوند بلکه تلاش می کنند تا استعدادهای خود را بشناسند. از این رو این افراد به گرایش های مختلف فنی و حرفه ای روی می آورند تا توانایی های خود را در ابعاد دیگر مهک بزنند.
اصل مهم و به یاد ماندنی:
یک فرد موفق تنها در یک رشته تحصیلی یا شاخه کاری موفق نبوده است. پس هر رشته ای که انتخاب کرده اید نباید اولین و آخرین سعی شما در شکوفایی استعدادهایتان باشد. از ورئد به آن چه که حس تان می گوید ترس نداشته باشید.
امیدوارم موضوعاتی که در این بخش از مشاوره تحصیلی متوسطه دوم گفته شد مفید بوده باشد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.