جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

مودب بودن یعنی چه و چرا باید همه ما ادب را رعایت کنیم؟

مودب بودن یعنی چه و چرا باید همه ما ادب را رعایت کنیم؟

مودب بودن یعنی چه (What is polite) و چطور باید آن را تعریف کرد؟ مودب بودن یعنی تلاش مستمر شما در شرایط مختلف برای ارائه بهترین نسخه وجودیِ خودتان به دیگران. زمانی که همیشه خود را در چارچوبی از عقلانیت و رفتارهای منطقی قرار بدهید، مودب ظاهر خواهید شد.

ادب و احترامی که شما برای خودتان و دیگران قائل می‌شوید، موجی از رفتارهای مثبت را پیرامون خود و آشنایان‌تان به وجود می‌آورد که در آن، امکان شکل‌گیری ارتباطاتی صحیح و خوشایند هم هست. برای اینکه راه های مودب بودن را یاد بگیرید، در ادامه مواردی را عنوان کرده‌ایم که دنبال‌کردنشان برایتان خالی از لطف نخواهد بود.

لبخند و خوش‌رویی فراموش نشود

در معاشرت با دیگران خوش‌رو باشید و لبخند بزنید. این یکی از نخستین راه های مودب بودن است. اگر می‌خواهید از عهده پاسخ‌گویی به این پرسش:« مودب بودن یعنی چه ؟» سرافراز بیرون بیایید باید حتما روی گشاده‌ای داشته باشید.

بسیاری از افراد معتقدند که برای جذاب‌ترشدن لازم است که اخم کنند یا اصطلاحا برای دیگران ژست بگیرند. از همین روست که وقتی برای نخستین بار با افراد مختلف روبه‌رو می‌شوند، سعی دارند که قیافه بگیرند و زیاد آنها را تحویل نگیرند. این رفتار به دور از ادب و احترام است. در مواجهه با دیگران چهره‌ای باز و گشاده داشته باشید. این مقدمه برقراری ارتباطی دوستانه و مودبانه است.

تحت هر شرایطی از چارچوب ادب خارج نشوید

یادتان باشد که افراد مودب در موقعیت‌های مختلف می‌توانند خودشان را کنترل کنند و طوری با دیگران برخورد می‌کنند که حتی اگر عصبانی و ناراحت هم هستند، الفاظ زشت و ناپسند از دهان‌شان خارج نمی‌شود. کنترل‌داشتن بر اعصاب و رفتارها از شما فردی باادب خواهد ساخت.

این ویژگی‌ها در موقعیت‌های ناخوشایند به شما اجازه می‌دهد که از چارچوب عقلانیت و منطق خارج نشوید. پس همیشه و در هر شرایطی ادب را رعایت کنید. زمان‌هایی هم هست که برخی از افراد بعد از اینکه با دیگران احساس صمیمیت می‌کنند، ادب را کنار می‌گذارند. هیچ‌وقت بی‌ادبی را با صمیمی‌بودن اشتباه نگیرید. به خودتان اجازه ندهید که احساس صمیمی‌بودن، شما را بی‌ادب کند.

وقت‌شناس باشید

مودب بودن یعنی چه ؟ مودب بودن خیلی ساده است. مثلا یکی از مصادیقش، وقت‌شناسی است. افراد باادب برای خودشان و دیگران احترام قائل هستند و می‌دانند که اگر قرار است، دیگران روی حرف‌هایشان حساب کنند، در گام نخست باید خودشان هم به قول‌ها و تعهداتی که دارند عمل کنند.

پس زمانی که قرار است سر زمانی مشخص در جایی حاضر شوند، تاخیر و بی‌نظمی را کنار می‌گذارند. در مقابل، افرادی قرار دارند که همیشه به همه قرارها دیر می‌رسند و برای زمان و وقت دیگران ارزشی قائل نیستند. دیررسیدن پیامی مخفی را در دل خود جای می‌دهد. این پیام مخفی می‌گوید که فرد نامنظم برای طرف مقابلش احترام و ارزش قائل نیست.

پیامی پنهان‌تر هم در بطن این ماجرا خفته است که نشان می‌دهد، فردی که دیر می‌کند برای خودش و قولی که داده هم ارزش قائل نیست.

 

معاشرت با دیگران را تمرین کنید

افراد مودب سعی می‌کنند که با آدم‌های مختلف به نسبت جایگاهی که دارند، وارد گفت‌وگو و مکالمه شوند. آنها می‌توانند ارتباطاتی موثر با دیگران داشته باشند. پس اگر می‌خواهید که ادب را در لحظات زندگی‌تان جای بدهید، باید خاطرتان باشد که بخش مهمی از مودب‌بودن در ارتباطات شکل می‌گیرد و به نمایش گذاشته می‌شود.

پس اگر خواهان این هستید که سطح ادب‌تان را بالا ببرید و به واسطه آن فردی بشوید که همه بیشتر روی حرف‌ها و کارهایش حساب می‌کنند، یکی از اقدامات مناسب می‌تواند یادگرفتن روش‌های معاشرت با دیگران باشد.

شنونده خوبی باشید

اگر از شما بپرسند که از چه افرادی بدتان می‌آید، احتمالا در فهرست‌تان کسانی را می‌یابید که در هنگام صحبت‌کردن شما مدام وسط حرف‌تان می‌پرند. شاید بچگانه به نظر برسد اما اصلا این‌طور نیست. اجازه بدهید که برایتان توضیح بدهیم.

واقعیت این است که چنین رفتاری نشان از درصد بالایی بی‌مبالاتی و خودخواهی یک فرد دارد. دلیل اینکه از چنین افرادی بدتان می‌آید هم همان حس خودخواهی غیرمستقیمی است که از آنها دریافت می‌شود. پس اگر می‌خواهید که خودتان مانند این دسته از افراد نباشید و ادب را رعایت کنید باید شنونده خوبی باشید.

این کار مزایای زیادی دارد. برای مثال، صبرتان را زیاد می‌کند. کسی که صبور است، در تصمیم‌گیری و ابراز واکنش‌های مختلف هم عقلانی‌تر از دیگران رفتار می‌کند. علاوه بر همه اینها، زمانی که شنونده خوبی هستید در نظر دیگران دوست‌داشتنی‌تر هم جلوه خواهید کرد.

 

در آخر

حالا که به آخر ماجرا رسیدیم، می‌توانید به راحتی به این پرسش پاسخ بدهید: مودب بودن یعنی چه ؟ ادب و احترامی که به رفتارهای خود تزریق می‌کنید از شما فردی دوست‌داشتنی و قابل‌اعتماد خواهد ساخت.

پس در فرایند توسعه فردی خود حتما روی افزایش ادب کار کنید و بدانید که هیچ‌چیز جای شخصیتی را که احترام به خود و دیگران را در رفتارش جاری می‌سازد، پر نمی‌کند. شخصیت‌های مودب از آرامش و متانتی برخوردار هستند که آنها را در نظر دیگران بزرگ و محترم می‌کند.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “مودب بودن یعنی چه و چرا باید همه ما ادب را رعایت کنیم؟” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا