جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

شیک اندیش » اختلالات روانشناسی » آشنایی با فوبیای مار و روش درمانش (Ophidiophobia)

آشنایی با فوبیای مار و روش درمانش (Ophidiophobia)

انسانها ترسهای زیادی دارند. ترس از مار یا اوفییدیوفوبیا دومین ترس هراسی در جهان است. تقریبا ۱/۳ از انسانهای بالغ ترس شدید ازمارها دارند. با شیک اندیش همراه باشید

 

اکثر مبتلایان به این فوبیا می توانند زندگی عادی داشته باشند زیرا در شرایط عادی مجبور به مقابله با هدف ترس خود نیستند. با این حال ، برای افراد مبتلا به بیماری اوفییدیوفوبی ، صرف ذکر یا تصویر مار در کتابها یا تلویزیون می تواند منجر به واکنش ترس شدیدی شود که واکنش های آن حتی می تواند شامل حملات قلبی و مرگ باشد.

علل اوفییدیوفوبیا

مارها موجودات جذابی هستند که همیشه افسانه هایی با خود همراه داشته اند. این افسانه ها دلیل اصلی ترس انسانها از آنها هستند. این واقعیت و خطرناک بودن بعضی از مارها و مرگ و میر منجر به مرگ فکری (Ophidiophobia) است.

در زیر علل اوفییدیوفوبیا ذکر شده است:

  • ناآگاهی و عدم آموزش یکی از مهمترین دلایل ترس انسانها از مار است.
  • یک قسمت آسیب زا در گذشته از قبیل گام برداشتن ناگهانی بر روی مار یا گاز گرفتن ، صدای خش خش گرفتن یا تهدید شدن توسط مارها ممکن است منجر به اختلال هراس در فرد شود.
  • دیدن یا مشاهده حادثه ای که در آن شخص دیگری ، دوست صمیمی یا یکی از اعضای خانواده او  توسط مار گزیده است ، همچنین می تواند باعث ترس از مار شود.
  • گزارش های رسانه ای و نمایش های تلویزیونی همچنین می تواند باعث شود که فرد باور کند که مارها همیشه منجر به فوبیای مار می شوند.
  • صفات ژنتیکی ، سابقه خانوادگی با افراد افیدیوفوبیک و غیره نیز می تواند سایر اعضای خانواده را به ترس شدید از مارها سوق دهد.
  • تکامل دلیل دیگری در پشت این هراس است. بسیاری از روانشناسان تکاملی ، افیدی فوبیا را به عنوان “یک پاسخ انزجارآمیز” به مارهایی که همیشه با مرگ ، بیماری یا سم همراه بوده اند ، توضیح می دهند.
حتما بخوانید
علائم افسردگی در کودکان و نوجوانان(راهنمای جامع افسردگی کودک و نوجوان)

اوفییدیوفوبیا بخشی از Zoophobia است ، اصطلاحی عمومی برای ترس از حیوانات. برخی از موارد هراس زایی در دوران کودکی قویتر بوده و در بزرگسالی از بین می رود. در موارد دیگر ، فوبیا ادامه دارد و حتی در بزرگسالی نیز باقی می ماند.

علائم ترس از مارها

انجمن روانپزشکی آمریکا علائم زیر را در مورد افیدی فوبیا توصیف کرده است که می تواند به عنوان ذهنی ، جسمی یا احساسی دسته بندی شود:

  1. اضطراب غیرقابل کنترل به ویژه هنگامی که فرد در معرض مار قرار دارد
  2. احساس اینکه فرد برای جلوگیری از مار باید کاری انجام دهد
  3. جیغ زدن ، گریه کردن یا دشواری نفس کشیدن ، یا لرزش یا لرزش شدید هنگام مواجهه با مارها ، تصاویر یا تصاویر آنها در تلویزیون و غیره
  4.  احساس اضطراب یا افزایش ضربان قلب هنگام رفتن به مکانهایی که ممکن است مارها در آنجا وجود داشته باشند.

اوفییدیوفوبیا می تواند زندگی عادی فرد را تحت تأثیر قرار دهد به ویژه هنگامی که او از باغ وحش ها یا خانه های دوستان خود که در آن مارهای حیوان خانگی وجود دارد خودداری کند. افیدی فوبی ها از ترک خانه های خود در مکان هایی که جمعیت مار بالایی دارند خودداری می کنند.

درمان اوفییدیوفوبیا

اگر شما یا کسی که می دانید ترس غیر منطقی از مار را تجربه می کنید ، می توانید به یکی یا چند گزینه درمانی زیر توجه کنید:

  • حساسیت زدایی و پردازش مجدد – این روش درمانی در پرداختن به تجربیات آسیب زای گذشته که ممکن است باعث افیدی فوبیا شود مثر است. این امر به بیمار کمک می کند تا بر ترس خود غلبه کند و باعث شود او به تصاویر مارها نگاه کند و به تدریج او را قادر به نگهداری مارهای کوچک کند. این به فرد کمک می کند تا بر ترس غلبه کند و در زندگی جلو برود.
  • CBT یا رفتار درمانی شناختی – رفتار شناختی یا تغییر ساختار به فرد کمک می کند الگوهای فکری خود را که در پشت ترس از مارها نهفته است ، شناسایی کند. بیمار را وادار به نوشتن افکار درمورد اینکه چرا شخص از مار می ترسد ، می کند. اینها شامل افکاری مانند: “مارها لزج هستند” ، “آنها خطرناک هستند و توانایی کشتن انسان را دارند” و غیره. نوشتن این افکار می تواند به اوفییدیوفوبیک کمک کند الگوهایی را که منجر به ترس ، اضطراب و استرس می شود ، شناسایی کند. بیماران همچنین یاد می گیرند که ارتباطات منفی خود را با باورهای مثبت جایگزین کنند. این به نوبه خود می تواند به کاهش ترس کمک کند.
  • تکنیک های آرام سازی – این شامل مراقبه ، تنفس کنترل شده ، شمارش و تأیید مجدد مثبت هنگام مواجه شدن با تصاویر مارها است. بهترین قسمت در مورد این تکنیک ها این است که فرد می تواند راه حل های خود را تنظیم کند و به خود کمک کند تا از ترس مارها عبور کند.
  • مشاوره فردی یا گروه درمانی – صحبت در مورد ترس های فرد می تواند باعث از بین رفتن احساسات منفی شود در حالی که برای ارائه راهکارهایی برای کنار آمدن با ترس از آنها هراس دارد.

با استفاده از گزینه های درمانی ذکر شده در بالا ، می توان بر ابتلا به هراسی آنها غلبه کرد تا نه تنها زندگی عادی داشته باشد بلکه از موجودات زیبایی که بخشی جذاب از طبیعت ما هستند ، نیز لذت ببرد.

حتما بخوانید
آیا تتلو اختلال روانی دارد؟ تحلیل شخصیت امیر تتلو
Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “آشنایی با فوبیای مار و روش درمانش (Ophidiophobia)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

Contact Us

پیمایش به بالا