جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

همه چیز درباره‌ی افسردگی مهاجرت {علائم و درمان}

افسردگی پس از مهاجرت چیست؟

افسردگی هایی که با نقل مکان اتفاق می افتد را افسردگی پس از مهاجرت می گویند.

این نوع افسردگی زمانی پدیدار می شود که فرد با رخ دادهای غیر معمول و خارج از توان ذهنی خود با آن ها رو به رو می شود.

اتفاقاتی که در ذهن قبل از مهاجرت برای آنان برنامه ریزی می کند ولی هر چه پیش می رود برنامه ریزی ها آن طور که باید پیش نمی رود.

اکثر مهاجران با افسردگی پس از آن دست و پنجه نرم می کنند. اما شاید میزان کم و زیاد آن در افراد متغییر باشد. به هر حال مهم خود افسردگی نیست بلکه مدیریت این بحران مهمترین نکته در درمان است.

شما در این مقاله از سایت مشاوره روانشناسی آنلاین شیک اندیش با عواملی که باعث افسردگی پس از مهاجرت می شود تا علایم و درمان آسان آشنا خواهید شد.

درباره افسردگی مهاجرت چه می دانید؟

باید به این هم فکر کنید که شاید برخی از حالت و اعصاب خوردی های شما نتیجه شروع یک افسردگی است. آگاهی از شروع افسردگی مهاجرت یعنی بهبود و درمان راحت تر.

بسیاری هم هستند با این که اطرافیان تغییر حالت او را گوشزد می کنند ولی باز به تمارض تکیه کرده و قبول نمی کنند که دچار افسردگی شده اند. آنها یا قبول نمی کنند که بیمار هستند یا اصلا از افسردگی پس از مهاجرت چیزی نمی دانند.

ما به شما خواهیم گفت که این نمونه افسردگی از خفیف تا شدید با چه حالاتی خود را نشان داده و شما چگونه خود را در کشوری دور یا شهری دور درمان کنید.

آیا پس از مهاجرت ممکن است دچار افسردگی شویم؟

شاید فردی که می خواهد مهاجرت کند از اینجای کار باخبر نباشد. شاید هیچگونه حدس و گمان درباره افسردگی که به آن دچار خواهد شد را نزند. شاید به خود یا دیگران بگوید که امکان افسردگی پس از مهاجرت وجود ندارد. اما آنچه که در بین مهاجران بیش از ۹۵ در صد آمار نشان می دهد افسردگی بعد از مهاجرت است.

وابستگی هایی که به کار، محل زندگی، آشنایان و دوستان دارید و فکر ترک همه آن ها باعث بروز افسردگی خواهد شد که البته این ها دلایل اندکی از بروز افسردگی است.

 

دلایل بروز افسردگی پس از مهاجرت چیست؟

هنگام مهاجرت، ترک خانواده یکی از مهمترین دلایل افسردگی است اما تنها دلیل نیست! از برخی دلایل دیگر می توان به موارد زیر اشاره کرد:

فکر و درگیری افراد با دغدغه ای که در کشور مقصد دچار آن می شوند هم یکی از علل افسردگی است. این دغدغه ها را می توان نفهمیدن زبان کامل مردم کشور دیگر، فکر مسائل اقتصادی نا معلوم، پیدا کردن آشنا و به خصوص امنیت مادی و اخلاقی دانست.

همینطور شاید قبل از سفر چیز هایی از کشور مقصد شنیده باشند که با ورود به آن مکان پس از مدتی همه تصورات خود را بر باد رفته ببینند و دچار یک شک عصبی شوند.

جدایی از خانه و حتی مجبور به فروش اموال که مدتی با آن ها زندگی کرده اند، ضررهایی که شاید به خاطر فروش این موارد متحمل شوند هم یکی دیگر از دلایل بروز افسردگی مهاجرت است.

تغییر و جابه جایی فرهنگ. تغییر شخصیت رفتاری هر فرد بسیار سخت است. در برخی موارد شاید افراد سبک زندگی خاصی را می پسندیدند که با مهاجرت مجبور هستند در کشور مقصد از قوانین و سبک خاص آن جا پیروی کنند.

برخی هم در گذشته امکان افسردگی های خفیف تا متوسط را داشته و هیچگاه از آن اطلاعی نداشته اند. درمان نکردن افسردگی در زمان دیگری که باید بحران جدیدی را تجربه کرد با علایم و شدت بیشتری بروز خواهد کرد.

اما به یاد داشته باشید که شدت وابستگی مالی و عاطفی شما تاثیر مستقیم بر روی میزان افسردگی دارد. پس قبل از مهاجرت حتما دلایل برتر مهاجرت را نسبت به آنچه که از دست خواهید داد مقایسه کنید و انتخاب درستی داشته باشید.

 

علائم افسردگی پس از مهاجرت چیست؟

افسردگی مهاجرت حتما خود را با علائمی نشان خواهد داد که شما متوجه آن شوید.

افسردگی مهاجرت به دو صورت روحی و تغییر رفتاری بروز می کند که عبارتند از:

  1. گریه کردن برای هر چیز بی ارزشی.
  2. احساس ناتوانی و نارضایتی در کارها پس از مهاجرت.
  3. استرس و نا امیدی در انجام امور هر چند که کوچک باشند.
  4. نداشتن مدیریت درست بر کارهایی که قبل از مهاجرت برنامه ریزی کرده اند.
  5. احساس خستگی زیاد فکری و جسمی.
  6. احساس خواب آلودگی در ساعات بیداری.
  7. بیداری بد موقع در نیمه شب و کم خوابی.
  8. احساس سرما یا گر گرفتگی شدید.
  9. ناتوانی در مسائل جنسی نسبت به قبل از مهاجرت.
  10. به هم ریختن سیستم گوارشی، پر خوری یا کم خوراکی نسبت به قبل از مهاجرت.

 

استرس و افسردگی پس از مهاجرت

این نوع وضعیت ذهنی و جسمی تاثیر مستقیم در افسردگی دارد.

اگر شما فردی هستید که در هر کار و یا حتی تفریحی استرس زیادی را متحمل می شوید باید قبل از مهاجرت به روان شناس مراجعه کنید و خود را درمان کنید. مشاور به شما راه های کاهش استرس را خواهد آموخت.

استرس، افسردگی پس از مهاجرت و یا حتی قبل از مهاجرت را به همراه دارد‌. اما اگر شما عاملین استرس را پیدا کرده و آن ها را حل کنید از بروز افسردگی همراه با استرس شدید خود جلو گیری کرده اید.

 

راه ای مقابله با افسردگی پس از مهاجرت

اما برای هر مشکلی حتما راه حلی هم وجود دارد. اگر در افسردگی پس از مهاجرت هم مدبرانه عمل کنید می توانید با آن مقابله کنید.

برای این که دچار افسردگی پس از مهاجرت نشده یا آن را به حد اقل برسانید باید آموزش هایی را ببینید که در کشور جدید بتوانید خود را راحت با شرایط جدید وقف دهید.

• از ورزش کردن قافل نشوید و بدن خود را سرحال و شاد نگه دارید.

• از معاشرت قبل از سفر کم نکنید و بعد از سفر هم سعی کنید دوستانی را برای خود انتخاب کنید و اگر هم بعد از مدتی متوجه انتخاب غلط خود شدید آن ها را عوض کنید.

• با دوستانی که به خلقیات شما نزدیک تر هستند آداب معاشرت کنید.

• از مکان های دیدنی نهایت استفاده را ببرید و خرسند از نقل مکان به دنبال تجارب جدید باشید.

• اما مهمتر از همه از یاد خداوند قافل نشوید و بدانید که در هر شرایط اگر خود را به دست او بسپارید از هر آسیبی در امان خواهید بود.

 

چطور افسردگی پس از مهاجرت را مدیریت کنیم؟

بروز افسردگی پایان راه یک مهاجر نیست و نباید به خود تلقین کند که در کشوری غریب بسیار ناتوان شده است. برای این که بتوانید افسردگی خود را مدیریت کنید:

۱- حتما از اطرافیان خود کمک بگیرید. ساعاتی از روز را به صحبت های تصویری با اعضای خانواده یا دوستان گذشته خود اختصاص دهید. شاید اگر بگوئیم دو الی سه ساعت را به این کار اختصاص دهید فکر کنید که زمان زیادی است اما آنچه اهمیت دارد میزان نیاز شما به حال خوب است.

۲- شبکه های اجتماعی خود را از ماهواره پیدا کرده و ساعاتی را هم خودتان را با ان ها سرگرم کنید.

۳- حتما غذای خوب و کافی میل کنید تا ویتامین بدن تان تامین شود و در صورت تشخیص پزشک از انواع قرص و دارو های مکمل غذایی هم استفاده کنید.

۴- از مشاورین کمک بگیرید.

۵- افکار منفی را دور بریزید و موسیقی دلخواهتان را گوش دهید.

در صورت امکان خود را به پرورش گیاهان هم مشغول کنید. به این صورت کم کم همه چیز روی روال آمده و شما برای پذیرش مسئولیت خود قاطعانه قدم اول را بر می دارید.

 

درمان افسردگی مهاجرت با مشاوره روانشناسی

مشاوران فعال زیادی در کشور به صورت حضوری و غیر حضوری می توانند به شما کمک کنند. حتما قبل از مهاجرت و پس از مهاجرت از مشاورین طلب کمک کنید.

آن ها با راه حل های مناسب مدیریت بحران را به شما آموزش می دهند.

همه چیز درباره‌ی افسردگی مهاجرت

 

افسردگی یکی از اختلالاتی است که بروز آن به دلایل مختلفی بستگی دارد. یکی از رایج ترین افسردگی، افسردگی مهاجرت است. این نوع افسردگی به علت تغییر سبک زندگی رخ می دهد. در ادامه به علائم و نشانه های افسردگی مهاجرت و راه و روش های درمانی آن می پردازیم.

افسردگی مهاجرت

همانطور که گفته شد؛ دلایل زیادی برای بروز اختلال افسردگی وجود دارد که در صورت بی توجهی به آن و نپذیرفتن جدی بودن علائم بالینی و روحی این اختلال می توان صدمات جبران ناپذیری را به جای بگذارد. گاهی اوقات افرادی که به علت دلایلی همچون اقتصادی ،اجتماعی و گاه افسردگی بعد از شکست عشقی و حتی اوج گیری برای رسیدن به آمالها و آرزوهایی که در کشورشان به آن دست پیدا نمیکنند اقدام به مهاجرت می کنند؛ غافل از اتفاقات پیش روی خودشان هستند. از نظر آنها؛ مهاجرت یعنی رسیدن به تمام خواسته ها اما بعد از مهاجرت آنها با اتفاقاتی رو به رو می شوند که فشار روحی زیادی بر آنها وارد می شود.

علائم افسردگی مهاجرت

همانطور که گفته شد؛ افراد قبل از مهاجرت از عواقب مهاجرت خبر ندارند و بعد از مهاجرت به طور ناگهانی با انزوا و گوشه گیری رو به رو خواهند شد. بدون شک افسردگی مهاجرت بر احساسات، افکار، رفتار و جسم شما تأثیر خواهد گذاشت و با نشانه هایی همچون احساس اندوه و غمگین بودن، گریه کردن های متوالی برای دو هفته یا بیشتر، یاس و ناامیدی بروز میکند. افراد مبتلا به افسردگی مهاجرت اغلب علائمی مانند مشکلات تمرکز، فراموشی، افکار منفی، اختلال در خواب و اشتها را تجربه می کنند.

از جمله علائم فیزیکی افسردگی مهاجرت عبارتند از:

  1. بی انگیزگی
  2. اختلالات خوابی
  3. کاهش میل جنسی
  4. اختلالات گوارشی
  5. احساس درد در عضلات
  6. خستگی و از دست دادن انرژی
  7. بی تمایلی به انجام کار های لذت بخش

علت افسردگی مهاجرت

افسردگی بعد از مهاجرت به دلایل مختلفی بستگی دارد. از جمله دلایل عمده بروز اختلال افسردگی مهاجرت می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • مسائل مالی و اقتصادی
  • اردوگاه های ناسالم
  • قدرت سازگاری پایین
  • مسائل عاطفی وعشقی
  • داشتن سابقه افسردگی
  • جنگ و بحران های داخلی
  • دور شدن از محل زندگی
  • آزار و اذیت های اعتقادی
  • رفتارهای نامناسب با مهاجران
  • تغییرات اجباری سبک زندگی
  • غربت ودور شدن ازخاطرات گذشته
  • عدم دسترسی به اهداف تعیین شده از قبل
  • عدم شناخت کافی و دقیق از مقصد انتخابی
  • عدم پذیرش و تطابق با فرهنگ کشور مقصد
  • تغییر سبک زندگی و نا آشنایی با محیط پیرامونی جدید

رابطه استرس و افسردگی

در مجموع باید به این نکته توجه داشت که استرس نیز می تواند بعنوان یک اختلال در روند رشد طبیعی اجتماعی افراد در جوامع تاثیر گذار باشد. پذیرش و سازگاری و تمرکز بر روی اوضاع جدید، قدرت و انرژی زیادی را درخواست می نماید که از لحاظ روحی و روانی کار سختی است و عدم ثبات و قطعیت در مورد آینده و نداشتن حالت عادی زندگی باعث ایجاد استرس زیاد می‌ شود. در چنین شرایطی استرس باعث بروز اختلال افسردگی می شود.

مراحل رفتاری مهاجرت کنندگان

معمولا افرادی که اقدام به مهاجرت میکنند با توجه به میزان داده های آموزشی و تربیتی محیطی ای که کسب نموده اند با عوامل استرس زای پیرامونی خود برخورد میکنند. بطور کلی یک فرد مهاجر چند دوره ی مهم را در دوران مهاجرتش تجربه میکند که عبارتند از :

  1. مرحله اول

در این مرحله شخص به دلیل اینکه مهاجرت را یک مسیر برای رسیدن به آسایش می داند و برای این مسئله بزرگ از قبل برنامه ریخته است و در صورت رخ دادن مشکلات پیش بینی نشده افراد دچار بهم ریختگی شدیدی میشوند که در صورت رفع نکردن آن می تواند منجر به افسردگی شود. افسردگی در این مرحله می تواند چندین روز یا چند هفته طولانی یا چندین ماه طول بکشد.

  1. مرحله دوم

در مرحله دوم امکان دارد که فرد یک وضعیت بحرانی را تجربه کند که می تواند چندین ماه یا چندین سال طول بکشد و به طور کلی افسردگی در این مرحله بیشتر از مرحله اول است. افراد در این مرحله به دلیل عدم توانایی زبان آموزی کشور مقصد و برقراری ارتباط با دیگران احساس تنهایی و بیهودگی را تجربه می کنند. این مرحله سخت ترین زمان برای هر مهاجر است که می تواند افسردگی مهاجرت را افزایش دهد .

  1. مرحله سوم

در این مرحله فرد با عوامل افسردگی کنار آمده و آنها را طبیعی تلقی میکند و می داند که مقداری سختی و ناراحتی در جریان مهاجرت طبیعی است. افراد با گذشت زمان به زبان آموزی روی می آورند و ارتباط اجتماعی خود را افزایش می دهند.

  1. مرحله چهارم

در این مرحله فرد با محیط پیرامونی خود ارتباط خوبی گرفته و به نوعی به یک استقلال مالی و اقتصادی دست یافته است که می تواند تضمینی برای یک دید خوب نسبت به آینده باشد و این مسئله افسردگی مربوط به مهاجرت را کاهش می دهد.

درمان افسردگی

راه و روش های زیادی برای مقابله با افسردگی وجود دارد که افراد بعد از مهاجرت می توانند از آن بهره ببرند. به طور کلی برای برون رفت از افسردگی مهاجرت موارد ذیل پیشنهاد میشود :

رفتار درمانی: در رفتار درمانی مشاوران به افراد کمک می کنند تا تغییراتی در سبک زندگی، تغییر در طرز تفکر و تغییر در انگیزش و دید افراد ایجاد کنند.

دارو درمانی: دارو های ضد افسردگی زیادی وجود دارد که پزشکان با توجه به شدت افسردگی افراد؛ آنها را تجویز می کنند. داروهای افسردگی با افزایش سروتونین در مغز باعث افزایش احساس خوب و ایجاد انگیزش می شود.

تلفیق دارودرمانی و رفتار درمانی: این روش سریع ترین و بهترین نتیجه را به همراه دارد. تغییر سبک زندگی همراه با مصرف داروهایی شادی بخش باعث بهبود یافتن افسردگی می شود. از جمله کارهایی که می تواند باعث بهبودی افسردگی شوند؛ عبارت اند از:

– تنظیم یک برنامه روزانه ملایم می تواند به شما در بازگشت دوباره به زندگی کمک می کند.

– طبقه بندی اهداف روزانه و بلند مدت (سعی کنید هدفی را انتخاب کنید که دست یافتنی باشد).

– ورزش کردن موجب افزایش هورمون اندورفین(هورمون مسکن) می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره درمان افسردگی با ورزش کلیک کنید!

-غذای سالم و یک رژیم عالی شما را در داشتن یک حس خوب یاری میکند.

-خواب و استراحت کافی باعث افزایش و تجدید انرژی از دست رفته می شود.

-پذیرش مسئولیتها

– دور ریختن افکار منفی

-انجام کاری نو و جدید

-از هرچیز کوچک هم لذت ببرید.

کلام آخر

افسردگی مهاجرت یکی از رایج ترین انواع افسردگی است که معمولا بیشتر افراد آن را تجربه خواهند کرد. اولین راه برای درمان افسردگی مهاجرت، شناختن علائم و نشانه های آن است. در مرحله بعد برای درمان افسردگی، افراد باید به روانشناسان مجرب مراجعه کنند. هما مشاور به صورت حضوری، تلفنی و آنلاین در خدمت شماست.

  1. علت مهاجرت چیست؟
  2. علائم افسردگی مهاجرت چیست؟
  3. علت بروز افسردگی مهاجرت چیست؟

 

 

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا