جستجو
Close this search box.

با این تکنیک انگیزه تان را ۱۰ برابر کنید (تضمینی)

با این تکنیک انگیزه تان را ۱۰ برابر کنید

اگر به دنبال روشی برای افزایش انگیزه و انرژی خود هستید، روش اتصال به تصویر موفقیت می‌تواند به شما کمک کند. این روش به شما کمک می‌کند تا با استفاده از تصاویر به یک محیط ذهنی مثبت و انگیزشی دست یابید. در این روش، شما باید تصویری را انتخاب کنید که شامل یک موفقیت بزرگ است و به شما انگیزه و انرژی می‌دهد. سپس این تصویر را در مکانی قرار دهید که به طور مداوم با آن مواجه هستید.

این تصویر می‌تواند مربوط به هر چیزی باشد که برای شما اهمیت دارد. برای مثال، اگر به دنبال افزایش وزن هستید، می‌توانید تصویری از فردی با بدنی سالم و بدون چربی را انتخاب کنید. اگر به دنبال بهبود مالی هستید، می‌توانید تصویری از یک خانه بزرگ و لوکس را انتخاب کنید. هر تصویری که برای شما بسیار مهم است و به شما انگیزه می‌دهد، می‌تواند به عنوان تصویر موفقیت استفاده شود.

بعد از انتخاب تصویر، شما باید این تصویر را در محلی قرار دهید که به شما در طول روز دسترسی دارید. مثلا می‌توانید آن را در دفتر کار، در خانه یا در گوشی همراه خود قرار دهید. هدف این است که شما در هر زمانی که با این تصویر روبرو می‌شوید، به یاد موفقیتی که می‌خواهید برای خودتان بسازید بیفتید. این تصویر به شما انگیزه و انرژی می‌دهد که برای دستیابی به آن موفقیت، تلاش کنید.

برای افزایش تأثیر این روش، می‌توانید با روش دیگری نیز کار کنید. این روش مربوط به اتصال تصویر به احساس است. به جای این که به تصویر فقط نگاه کنید، سعی کنید در هنگامی که با آن روبرو می‌شوید، احساس موفقیت را تجربه کنید. برای مثال، اگر تصویر شما مربوط به افزایش وزن است، سعی کنید به احساس خوشبختی و آرامشی که با داشتن بدنی سالم و قدرتمند همراه است، برسید.

در کل، روش اتصال به تصویر موفقیت یک روش ساده و کارآمد است که به شما کمک می‌کند تا انگیزه و انرژی بیشتری در زندگی خود داشته باشید. با انتخاب تصویر مورد علاقه و قرار دادن آن در محلی قابل دسترس، شما می‌توانید در هر زمانی که نیاز به انگیزه دارید، به آن تصویر مراجعه کنید و احساس موفقیت را تجربه کنید.

هدفی را مشخص کردید، برنامه ریزی کردید به هدف مورد نظر برسید و حال سخت درحال تلاش برای رسیدن به آن هدف هستید و میدانید بدست آوردن آن هدف میتواند چقدر لذت بخش و ارزشمند باشد برایتان… اما؛ در نیمه راه ناامید میشوید، حتی فکر بدست آوردن هدف تان نیز دیگر قدرت قبلی را ندارد که به شما انگیزه دهد… پس چاره چیست؟

بیشتر بخوانید
۵ ترفند برای اینکه چگونه کتاب خواندن را در اولویت کارهای خود قرار دهید

این مشکل فقط من و شما نیست.
سالهاست که سازمان آموزش پرورش کشورهای مختلف نیز درحال آزمایش کردن راه هایی هستند تا سطح کیفیت معلمین افزایش یابد که نسبت مستقیمی با سطح کیفیت تحصیلات دانش آموزان دارد. به همین منظور در سال ۲۰۱۰ گروهی از اقتصاددانان، آزمایشی با پول انجام دادند !

معلمین در برابر بهبود عملکرد خود و شاگردانشان، مبلغی را به عنوان جایزه دریافت میکردند.
البته که همه مان میدانیم، جوایز مالی به عنوان یک مشوق چیز جدیدی نیستند ! اما نحوه اجرای این آزمایش واقعا تحسین برانگیز بود؛
معلمینی که در این آزمایش شرکت میکردند را به دو دسته تقسیم کردند. برای دسته اول معلمین پاداشی را معین کردند و طبق درخواستشان اگر در انتهای سال عملکرد خودشان و شاگردانشان به حد تعیین شده برسد، آنها پاداش مالی را دریافت خواهند کرد.

به گروه دوم معلمین، در همان ابتدای سال پاداش مالی شان را تقدیم کردند و به آنها هشدار دادند اگر عملکردشان در انتهای سال به حد تعیین شده نرسد، مبلغی را از پاداششان باید برگردانند.

همانطور که اکثرمان میدانیم،دادن پاداش در ابتدای کار میتواند نتیجه بدی داشته باشد، سطح توقع طرف مقابل را افزایش دهد و عملکردش را کمتر کند زیرا انگیزه کافی برای ادامه مسیر نخواهد داشت. اما؛ در کمال تعجب در انتهای سال، عملکرد دانش آموزان گروه دوم معلمین (که در ابتدای سال پاداششان را گرفته بودند) به مراتب بیشتر از معلمینی بود به امید پاداش آخر سال در حال تلاش بودند.
تیم محققین یک نتیجه گیری فوق العاده جالبی انجام داد که در این مقاله میخوانید؛ چطور شیوه سنتی انگیزه گرفتن (دریافت پاداش بعد از عمل) دیگر کاربری ندارد؟ و در عوض چه استراتژی روانشناسی بازخورد بیشتری خواهد داشت؟ در ادامه میخوانید :

نتایجی که روانشناسان و اقتصاددانان به اتفاق بدست آوردن حیرت آور بود ، نتیجه تحقیقات به شرح زیر است :

اجتناب از ضرر یا ترسِ از دست دادن چیزی که از قبل داریم، اولویت بیشتری نسبت به چیری که میخواهیم بدست آوریم دارد.

اقتصاد برای کودکان
کلید افزایش عملکرد معلمین، اصلی است که اقتصاددانان و روانشناسان به آن “اجتاب از ضرر” میگویند.
به زبان ساده : دردِ از دست دادن چیزی بیشتر است از لذت بدست آوردن چیز دیگری، حتی اگر این دو هم ارزش باشند.

به دو گروه از معلمین پاداشی یکسان تعلق میگرفت، اما گروه اول بعد از افزایش عملکرد پاداش میگرفت (در ذهن اش پاداش را بدست می آورد) و گروه دوم معلمین در ابتدای سال تحصیلی پاداشی دریافت میکردند و در صورت عدم افزایش سطح عملکرد خودشان و شاگردانشان به حد تعیین شده باید قسمتی از پاداش دریافتی شان را در انتهای سال برمیگرداند (در ذهنش پاداش را از دست میداد) و در کمال تعجب، با اینکه هردو پاداش دو دسته معلمین به یک اندازه بود اما، گروه دوم معلمین که در ابتدای سال پاداششان را دریافت کرده بودند عملکرد به مراتب بهتری نشان دادند.

بیشتر بخوانید
راز موفقیت در قرعه کشی نیست! درس5

برای مثال در زندگی واقعی، کودکان را نظر بگیرید.
اگر به آنها یک توپ بدهید، آنها شاد میشوند شاید هیجان زده بشوند و بعد از ۱۰ دقیقه فراموش کنند. اما کافیست توپ آنها را از آنها بگیرید، نه تنها فراموش نمیکنند در طول روز بلکه چنان ساعت ها گریه میکنند و جیغ میکشند تا توپ آنها را به آنها برگردانید !
توپ ها هم ارزشند، اما دردِ از دست دادن یک توپ به مراتب بیشتر است از لذت بدست آوردن یک توپ

چطور از اصل “اجتناب ضرر” سود ببریم؟
خب، حال که اصل اجتناب ضرر را درک کردیم، چطور از آن در زندگی مان استفاده کنیم؟ چه کاربردهایی میتواند برای ما داشته باشد؟ به دو مثال زیر توجه کنید :

تاخیر برابر با ضرر است
شما میتوانید با خودتان عهد ببندید اگر هر صبح به ازای هر ۱۰ دقیقه تاخیر در بیدار شدن ۱۰ هزار تومان به خیریه ای کمک کنید، بدون شک عملکرد بهتری خواهید داشت تا اینکه هر ۱۰ دقیقه زودتر بیدار شدید ۱۰ هزار تومان برایتان خرج کنید.

اهدافتان را زودتر ببینید
اگر هدفی دارید که میخواهید به آن برسید و اگر تصویر رسیدن به هدفتان نمیتواند انگیزه کافی به شما دهد، میتوانید با یک پیمان ساده بستن ب خودتان بر این اساس که اگر به هدف مورد نظرتان تا تاریخ مشخص نرسیدید، مقداری پول به خیریه دهید، یا یکی از وسایل هایتان را به دیگران ببخشید.

صرفه جویی در مصرف آب ،برق …


صرفه جویی در مصرف آب ،برق …
شما بدانید که اصل “اجتناب ضرر” همچنان در زندگیتان وجود دارد، اما شاید آنرا هنوز پیدا نکردید. برای مثال، یکی از ابتکارات کشور هلند برای استفاده از اصل اجتناب ضرر در برابر صرفه جویی در مصرف انرژی این است که در خانه های مردم، کنتوری وصل کرده است که مقدار مصرف برق،گاز و … را به مبلغ پرداختی به صاحب خانه نشان میدهد.
این ابتکار ساده توانست ۷% صرفه جویی در مصرف بی رویه انرژی ایجاد کند.

اگر میخواهید به هدفی برسید، رفتارتان را تغییر دهید،عاداتی جدید در خود ایجاد کنید و یا در دیگران نفوذ کنید، استراتژی “اجتناب ضرر” میتواند یک استراتژی قدرتمند برای کسب انگیزه باشد. اگر به فاکتور های مختلف انگیزه در زندگیتان نگاهی بیاندازید، شاید بتوانید استراتژی “اجتناب ضرر” را به جای شیوه سنتی انگیزه (پاداش بعد از عمل) جایگزین کنید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا