ورزش و سلامتی و سرزندگی
ورزش و سلامتی و سرزندگی سه عامل مهم در زندگی انسان هستند که همواره باید به آنها توجه کرد. ورزش به عنوان یک فعالیت بدنی، باعث بهبود سلامتی بدن و روح انسان میشود. انجام فعالیتهای ورزشی، باعث تقویت عضلات بدن، افزایش قدرت و استقامت بدن و کاهش وزن و چربی بدن میشود. همچنین، ورزش به عنوان یک درمان طبیعی برای بیشتر بیماریهای بدنی و روانی به کار میرود و باعث بهبود سلامتی و کاهش خطر ابتلا به بیماریها میشود.
سلامتی نیز یکی از مهمترین عوامل در زندگی انسان است که باید به آن توجه ویژهای داشته باشیم. سلامتی شامل سلامت بدنی و روانی است. برای حفظ سلامتی بدن، باید به تغذیه سالم، استفاده از آب مقطر، انجام فعالیتهای ورزشی و استراحت کافی توجه کنیم. همچنین، برای حفظ سلامتی روانی، باید از تمرینات مثبت اندیشیدنی، مثل مدیتیشن و یوگا، استفاده کنیم و برای کاهش استرس و اضطراب، به موسیقی و مطالعه کتابهای مفید روی بیاوریم.
سرزندگی نیز به عنوان یک حس درونی و خوداسرار است که بر احساس خوب و خوشحالی انسان تاثیر میگذارد. برای حفظ سرزندگی، باید به اهداف و رویاهای خود توجه کرده و برای رسیدن به آنها تلاش کنیم. همچنین، باید با دوستان و خانواده وقت بگذرانیم و از زندگی لذت ببریم. انجام فعالیتهایی مثل سفر، ورزش، خرید و مطالعه نیز باعث افزایش سرزندگی و خوشحالی میشود. در نهایت، هر سه عامل ورزش، سلامتی و سرزندگی باید همزمان در زندگی انسان وجود داشته باشند تا زندگی سالم، خوشحال و پر از انرژی را تجربه کنیم.
چگونه با ورزش، سرزندگی و شور و نشاط داشته باشیم؟
حرکات بدنی و ورزش و نرمش انرژی زندگی را چند برابر می کنه. پس با ورزش و حرکات ریتمیک و فعالیت منظم بدنی سرحالی و سرزندگی را به خودت هدیه بده و شاداب و با انرژی زندگی کن.
اگر بخواهیم انرژی مان در طول روز در سطح بالا باشه لازمه که ورزش و حرکات منظمی داشته باشیم و با حرکات درست و سالم، عضلات و اندامهای خود را ورزیده کنیم.
هر روز صبح با برخواستن از خواب و با یک دوش آب گرم می تونی خون را در اندامها به جریان بندازی و با حرکات نرمشی و کششی می تونی انرژی و خون را در رگهایت به جریان بندازی. و با نرمش و ورزش مرتب به اوج توانایی جسمی می رسی و می تونی هر روز کمی بیشتر، فقط کمی بیشتر، فعالیت داشته باشی تا همیشه در اوج انرژی باشی و همیشه شاداب و با طراوت باشی.
پس توصیه می کنم حتماً ورزش و نرمش بکن و عضلات بدنت رو در آمادگی نگه دار تا پرانرژی باشی. جسمی سالم داشته باشی و برای زندگی آمادگی کامل داشته باشی. وقتی تو بتونی جسم خودت رو در آمادگی کامل نگه داری به راحتی می تونی مسائل زندگی را حل و فصل کنی و با توانایی بالا کارهات رو انجام بدی و فکرت هم رشد می کنه و کم کم توانایی فکریت به جایی می رسه که بتونی به هر مسئله ای فائق بیایی. و هر مشکلی را حل کنی.
از قدیم گفتن (فکر سالم در بدن سالم است)
شروع سالم سازی فکر
برای سالم سازی فکر از سالم سازی جسم شروع کن، وقتی می خواهی سالم سازی جسمت رو شروع کنی. اول باید بدونی که در چه مرحله ای هستی و کجا قرار داری؟ چه کاری باید انجام بدی؟ چقدر باید نرمش و چقدر ورزش کنی؟ چه ورزشهایی را می تونی انجام بدی و چطور میتونی در مسیر درست سالم سازی جسم و روحت قرار بگیری.
سلامتی انگیزۀ خیلی خوبی بهت می ده که بتونی تمامی فراز و نشیب های زندگی رو به راحتی پشت سر بذاری و از زندگی و حل مسائل آن لذت ببری. بعد از شناخت قدرت سلامتی جسمی و روحی که مسلماً همه بر آن واقف هستیم قدم در انجام این کار بگذار.
با شناخت لزوم سلامتی جسم و جان باید بدانیم در چه سن و سالی هستیم و چه حرکات کششی و نرمشی و ورزشی را در چه ساعاتی از روز و به چه اندازه ای باید انجام دهیم.
یعنی در سن نوجوانی و جوانی می توانیم حرکات کششی و نرمش و ورزش را راحت تر انجام بدیم و بدنمون آماده تره .
اگر در سن میانسالی و بزرگسالی هستیم در شرایط خاصی هستیم که حرکات را به نحو خاصی و به اندازه و میزان خاصی و با طول زمان خاصی می تونیم انجام بدیم و بعضی ورزشها برایمان خوب نیست. (نکته: در هر شرایط باید به بدنت دقت کنی و هر حرکت و ورزشی را که انجام می دهی به دقت بررسی کنی که ببینی برای بدنت خوبه یا نه).
تذکر: دوست من لازم می دونم اینجا یه نکته ای را بهت بگم و اون اینکه منظور ما از نرمش و ورزش، ورزش حرفه ای نیست و آمادگی جسمی جهت بهبود و سلامت می باشد.
اگر شرایط سنی و وزن و جنسیت و نوع زندگی و تغذیه و غیره را در نظر بگیریم می تونیم یک دیدگاه خوبی برای نرمش و ورزش خودمون داشته باشیم و یک برنامه منسجم و عالی برای خودمون بچینیم.
نکته: دوست من مطلب دیگری که باید متذکر بشم اینه که افرادی که از سلامت جسمی برخوردار نیستند یا بیماری خاصی دارند بهتره طبق نظر پزشک خود برنامه ورزشی و نرمشی داشته باشند.
و اما شروع…
روزانه وقتی از خواب بر می خیزیم می تونیم حرکات کششی انجام بدیم و همیشه این نکته را مد نظر داشته باشیم که بدنمون رو کم کم و آهسته آهسته گرم کنیم و از نرمش و ورزشی که داریم انجام می دیم لذت ببریم یعنی توجه داشته باشیم که در شرایط عادی و معمولی وقتی ما حرکت کششی انجام می دیم احساس می کنیم عضلات در گیر می شن و این یه حس خوبی بهمون می ده و بعد از مدتی که از نرمش یا ورزشمون می گذره احساس سبک بالی داریم.
با جریان پیدا کردن خون در رگها و گرم شدن عضلات حس خوبی بهمون دست خواهد داد.
پس یک اصل اینه که حرکات کششی و نرمش را صبح ها و به آرامی انجام دهیم و لازم نیست صبح ها بدویم و خودمون رو بدون گرم کردن خیلی خسته کنیم. محققان اخیراً به این نتیجه رسیده اند که ورزش صبح گاهی وقتی هنوز عضلات آمادگی ندارند می تونه به قلب و اندامهای دیگر صدمه بزنه ما اول باید عضله را با کشش و نرمش گرم کنیم و بعد از چند ساعت که بدن کاملاً بیدار شد و خون جریان پیدا کرد بعد شروع به ورزش و حرکات شدیدتر بکنیم.
وقتی ما شبها بعد از کار روزانه خسته شده و به خواب می رویم تمام اندامها استراحت می کنند و جریان خون خیلی آهسته می شه و به حد رفع نیاز می رسه.
وقتی صبح از خواب بیدار می شویم تمام عضلات بعد از چند ساعت خواب شبانه کاملاً استراحت کرده اند و در حالتی قرار دارند که برای اینکه دوباره جریان خون در رگها به حرکت در بیاد و عضلات دوباره آماده بشن و دم کنن حداقل یکی دو ساعت زمان لازمه و اگر سریع و به محض بیدار شدن ورزش کنیم فشار زیادی به قلب وارد می شه برای اینکه بتونه به یکباره خون را پمپاژ بکنه و آنرا درون رگهایی که بعد از چندین ساعت استراحت تنگ شده اند بفرسته.
پس نتیجه می گیریم که:
با حرکات کششی و نرمش آرام و یا یک دوش آب گرم روز خود را شروع کنیم و عضلات بدنمون رو بیدار و آماده و کم کم گرم کنیم تا خون در رگها به جریان بیافته.
یک برنامه اینطور می تونه برامون تنظیم بشه البته بسته به هر فردی می تونه برنامه تمرینی متفاوت باشه ولی من بطور کلی و برای اکثر افراد این برنامه را توصیه می کنم بجز افرادی که شرایط خاصی دارند (مثل افرادی که شبها کار می کنند و صبح ها استراحت قطعاً شرایط شون فرق می کنه) و اون برنامه اینه.
صبح به محض بیداری کمی نرمش و حرکات کششی حدود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه، با گرم شدن بدن و آمادگی عضلات جهت انجام کارهای روزانه
دوش آب گرم، صبحانه و شروع کارهای روزانه
اوج انرژی و آمادگی جسمانی فرد و زمان ورزش و حرکات شدیدتر و کارهایی که نیاز به هشیاری کامل دارد، معمولاً بعد از ظهرها می باشد.
ساعات آخر شب و با آرامتر شدن بدن انجام کارهایی که نیاز به حرکات بدنی شدید و تمرکز زیادی لازم نیست، و آمادگی جهت استراحت و خواب شبانه.
بعد از ظهر معمولاً زمان اوج انرژی و آمادگی جسمی فرد هست که می تونه ورزش و تمرینات سنگین و کارهای با هشیاری بالا را انجام بده که البته باز تأکید می کنم هر فردی شرایط خاصی می تونه داشته باشه ولی در کل این یک برنامه برای اکثر افراد هست که می تونن از این روند الگو گرفته و آمادگی و اوج انرژی بدن خود را به دست آورند و کارهای حساس و سنگین را در آن زمان انجام بدن که زمان اوج انرژی شون هست.
اگر بتونیم زمان اوج انرژی خود را به دست بیاریم و ورزشها و کارهای سنگین و کارهایی که نیاز به تمرکز زیادی دارند را در آن زمان انجام بدهیم کمترین آسیب را به بدن خود می زنیم و بهترین و بیشترین بهره وری را خواهیم داشت و از زمان خود به نحو احسن استفاده خواهیم کرد و این امکان را به وجود می آوریم که بدنمون بتونه خودش را رشد بده و هر روز به سمت سلامتی و آمادگی جسمی بیشتر حرکت کنه.
با این آمادگی که به دست می آوریم می تونیم کارهای مورد نیاز را به راحتی انجام بدیم
حتی یک فرد ورزشکار که آمادگی بدنی بالایی داره اگر زمان اوج انرژی بدنش را در نظر نگیره و بدنش را قبل از گرم کردن به کار بگیره صدمات شدیدی به بدن خودش وارد می کنه که در بعضی موارد غیر قابل جبرانه چه برسه به فرد عادی که از آمادگی جسمی بالایی هم برخوردار نیست.
پس ورزش هم مثل خیلی از کارهای دیگری که برای زندگی لازمه باید طبق برنامه و با شناخت انجام بشه تا مفید واقع بشه و بتوان از مزایای آن استفاده برد.
حالا که این آمادگی را پیدا کردیم که یک برنامه ذهنی برای سلامت خودمون بچینیم الان وقتشه و می تونیم برنامه تمرینی و ورزشی برای خودمون بگذاریم.
بعد از ظهر ها که بدنمون در یک آمادگی جسمی به سر می بره می تونیم یک برنامه پیاده روی بگذاریم و با این پیاده روی انرژی خودمون رو به اوج برسونیم و با این کار سلامت جسمی خودمون رو تضمین کنیم و با سالم شدن جسم حتماً به سلامت روح و روان هم خواهیم رسید.
چند بار که این پیاده روی را انجام دادیم همه چیز زیباتر خواهد شد.
تاثیر موسیقی غمیگن بر انسان: ۶ دلیل در توضیح لذتبخش بودن موسیقی غمگین!
مهارت های ارتباطی موثر را بشناسید
راه های خودشناسی : آیا بدنبال راه های مفیدی برای درک بهتر خود هستید ؟
واقعا سهیل سنگرزاده «چطوری جون دل! برقراری عزیز» کیست؟
ایکیگای چیست؟ چطور ایکیگای خود را پیدا کنم؟