مشکلات زوجین در دوران عقد
دوران نامزدی چیست؟
آشنایی دو نفر با یکدیگر قبل از ازدواج شامل مراحلی است که هر کدام به صورت جداگانه حائز اهمیت هستند.
یکی از این مراحل دوران نامزدی است که اکثریت آن را با دوران عقد یکی می دانند. دوران نامزدی دوره قبل از خواندن صیغه محرمیت و متعهد شدن است.
دوره عقد هم قبل از مراسم عروسی و تشکیل زندگی مشترک است.
هر کدام از این مراحل آموزش خاص خود را برای زوجین دارد که در ادامه از سایت روانشناسی شیک اندیش درباره آن ها صحبت خواهیم کرد.
آشنایی متقابل در دوره نامزدی
برای آشنایی قبل از عقد سه ماه با هم بودن و رفت و آمد کافیست که زوجین هم دیگر را در حد نیاز بشناسند. این دوران با کمک روانشناسان و کلاس های آموزشی بهتر پیش خواهد رفت.
روانشناسان با گرفتن تست هایی از زوجین همه احوالات و روحیه هر نفر را به طور جداگانه بررسی و مشخص می کنند. کاری که افراد بدون دانش روانشناسی در این زمان اندک نمی توانند انجام دهند.
دوره نامزدی تعیین کننده خواسته ها و نیاز افراد از یک دیگر است. اگر زن و مرد توقعات خود را در زندگی مشترک از یک دیگر مشخص کنند، راحت تر می توانند ادامه راه را بدون جنگ و دعوا پیش بروند.
برطرف کردن برخی از توقعات از سوی زوجین مختص همین دوران است.
اختلافات و دعوا دوران عقد و نامزدی
شاید هر فرد بتواند از خواسته های مختلف خود به خاطر دیگری بگذرد ولی باید آن را تثبیت کند. به هیچ عنوان در زمان های بعد توقع خواسته گذشته خود را نکند.
آشنایی دو فرد شاید با خودشناسی هر یک راحت تر باشد. شاید افراد حتی خود و نیازهایشان، علایق شان یا حتی اهداف شان از ازدواج را ندانند، در این دوران بهترین موقع برای خود شناسی است.
با وجود یک مشاور برجسته و کار بلد این کار هم زمان و هزینه زیادی صلب نمی کند. شما می توانید بدون مراجعه حضوری به مشاور از مشاورین سایت شیک اندیش هم استفاده کنید.
وقتی هر زوج خود را به طور کامل بشناسد یعنی ظرف مقابل هم راحت تر انتخاب درست یا نادرست خود را مشخص کرده است.
دوران عقد دوره تکمیلی آشنایی
زوجین بعد از اطمینان از پذیرش یکدیگر باید مراسم عقد را برگذار کنند. در فرهنگ ما دوره آشنایی را همان دوره عقد بنا می کنند. در صورتی که زوجین بعد از پذیرش موارد اخلاقی یکدیگر، بعد از اطمینان از زندگی مشترک باید زیر بار عقد بروند. اما چنانچه دوره نامزدی و آشنایی وجود نداشت حتما باید چند ماه اول را به آشنایی اولیه اختصاص داد.
از رابطه جنسی کامل در این دوران باید پرهیز شود مگر اطمینان کامل، آن هم با گذشت زمان حداقل به مدت شش ماه.
اگر چه که دوره نامزدی مرحله آشنایی است اما دوران عقد را می توان دوران طلایی آشنایی دانست.
در بعضی مواقع به دلیل شرایط اقتصادی یا به دلیل برخی سنن غلط خانواده مراسم عقد و عروسی را با هم برگزار می کنند. اما باید توجه داشت که نبود دوره آشنایی و نامزدی قابل قبول تر از نبود دوره عقد است، پس زوجین باید از این مرحله نهایت استفاده را بکنند.
باید با یکدیگر مشکلات این موقعیت را حل کنند و به کشف خصلت های هم بپردازند. در این مرحله سختی هایی برای هر دو نفر و البته خانواده ها وجود دارد که با کمی تامل و کمک گرفتن از دیگران قابل حل خواهد بود.
مشکلات زوجین در دوران عقد
مشکلات در همه مراحل زندگی وجود دارند ولی نحوه برخورد با آن و همبستگی دو نفر مهمترین نقش را دارد. مشکلات دوران عقد هم دست کمی از بقیه موقعیت های با هم بودن ندارند و شاید هم بیشتر از بقیه مواقع باشد. زوجین اطلاعات کافی از یکدیگر ندارند و متفاوت از یک دیگر هستند. همین تفاوت ها اگر درست مدیریت شوند زن و مرد می توانند به راحتی هر بحرانی را بخصوص در روابط زناشویی خود پشت سر بگذارند.
از مشکلات دوران عقد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-
تفاوت های فردی، وعده ترک عادت!
هر فرد با توجه به شرایطی که در آن بزرگ شده مسلما دارای اخلاق های متفاوتی هم هست.
بسیاری از این رفتار و اخلاق ها را نمی توان تغییر داد. پس هر زوج باید برخی از رفتارهای بنیادی را همان طور که هستند قبول کند.
اما این حرف به این معنا نیست که هر کس هر کاری که باب میلش است انجام دهد، بلکه زوجین باید بتوانند برخی از خلقیات خود را به نفع دیگری تغییر دهند.
باید توجه داشت که شناخت شخصیت هر فرد اگر زیر نظر روانشناس متخصص انجام بگیرد حتما به زوج های جوان خواهد گفت که چه رفتاری را می توانند به خاطر یک دیگر تغییر دهند و کدام رفتار غیر قابل تغییر است.
برخی از زوج ها در اوایل دوران عقد وعده می کنند که بعضی از کارها و رفتارهای خود را ترک خواهند کرد. این تصمیم گیری باید قابل اجرا باشد نه یک وعده خیالی باشد.
برخی دیگر هم اوایل آشنایی رفتار خود را آن گونه که هستند نشان نمی دهند، ولی پس از مدتی دوباره به عادت های اولیه خود باز می گردند و همین امر موجب صلب اعتماد طرفین خواهد شد پس باید از همان ابتدا صادقانه پیش رفت.
-
تفاوت فرهنگ خانواده یکی از معضلات همسران
مشاجره بسیاری از زوجین پس از ازدواج بر سر خانواده ها است. وقتی هم که استارت این مشاجره زده شود جمع و جور کردن آن دیگر کار سختی می شود.
بهتر است مرد و زن در دوران عقد و نامزدی با خانواده ها هم در ارتباط باشند.
-
فقط رابطه و تفاهم زوج ها مهم نیست!
تفاهم اخلاقی، مالی و فرهنگی دو خانواده هم مهم هستند.
هر کدام از زوجین با رفت و آمد و ارتباط گرفتن با خانواده مقابل از بسیاری مسائل آگاهی پیدا کرده و می توانند از نحوه برخورد با آن ها اطلاعات کسب کنند.
شما هم می توانید با مراجعه به سایت مشاوره روانشناسی آنلاین و مشاوره ازدواج شیک اندیش و کمک گرفتن از مشاوران با تجربه در این حوضه، خانواده ها و رفتارشان با طرف مقابل را مدیریت کنید.
آموزش دادن به زوجین برای نحوه برخورد با یکدیگر هنگام بروز مشکلات با خانواده تاثیر مثبتی در زندگی آینده شما خواهد داشت.
-
ترس از مسئولیت پذیری
اگر دوره نامزدی و آشنایی برای دو نفر فراهم شود زوجین این مرحله را بدون ترس، استرس و نگرانی می گذرانند.
از همه رفت و آمدها و تفریحات دیگر استقبال کرده و برای شناخت هم دیگر پیش قدم می شوند و امید دارند که در زمانی مناسب و به سرعت وارد مرحله عقد یا عروسی شوند.
اما نکته جالب اینجاست که بعد از عقد بسیاری از زوجین دچار اضطراب در پذیرش مسئولیت زندگی مشترک می شوند. و از ادامه راه می ترسند.
این تنش بیشتر در آقایان پدیدار می شود و بعد از آن شرایط روحی خانم را هم دچار بی اعتمادی و تمارض می کند.
در چنین شرایطی با قبول واقعیت این که زندگی مشترک یک راه پر پیچ و خم اما زیباست باید به زوجین اطمینان داد که با خیال راحت و با مهارت کامل وارد این راه خواهند شد.
آموزش بسیاری از مهارت ها برعهده مشاوران است ولی زوجین در این مرحله نیاز به حمایت خانواده ها هم دارند.
همین جاست که می گوییم خانواده هم جزء ارکان اصلی یک ازدواج موفق است.
مشکلات دوران عقد
مشکلات دوران عقد یکی از پرکاربردترین موضوعات در زندگی انسانها است که میتواند تأثیرات بسیاری بر روی زندگی شخصی، اجتماعی و روابطی فرد داشته باشد. در دوران عقد، دو نفر برای شروع زندگی مشترک با یکدیگر ازدواج میکنند. با این حال، ممکن است مشکلات زیادی در این دوران پیش آید که میتواند به شکست رابطه، جدایی و اختلافات فراوان منجر شود.
یکی از مشکلات دوران عقد، اختلافات فرهنگی و دینی است. زوجهایی که از فرهنگها و دینهای متفاوتی به عنوان یکدیگر همسر انتخاب کردهاند، ممکن است با مشکلات فراوانی روبرو شوند. این اختلافات میتواند شامل آیینها، ترجیحات غذایی، تفکرات و باورهای مذهبی باشد و این مشکلات میتواند به اختلافات بزرگتر و به تبع آن به جدایی و شکست رابطه منجر شود.
مشکلات مالی نیز یکی از مشکلات دوران عقد است. این مشکل ممکن است در اثر تفاوت در سطح درآمد و هزینههای زندگی دو نفر بوجود آید. زوجهایی که نتوانستهاند موارد مالی را با هم تعیین کنند و به توافق برسند، ممکن است با مشکلات فراوانی روبرو شوند.
همچنین، مشکلات روابطی نیز میتواند در دوران عقد بوجود آید. این مشکلات شامل اختلافات در نگرشها، نظرات و عقاید، عدم تفاهم، کنار گذاشتن نیازهای همسر و نارضایتیهای جنسی میشود. این مشکلات ممکن است باعث بروز اختلافات بزرگتر و نارضایتیهای مداوم شود.
در نهایت، مشکلات خانوادگی و فرزندان نیز میتواند در دوران عقد به وجود آید. در صورتی که زوجها توانایی حل اختلافات خود را نداشته باشند، ممکن است این مشکلات به مشکلات خانوادگی و پرورش فرزندان تبدیل شوند.
به طور کلی، مشکلات دوران عقد میتواند باعث شکست یک رابطه شود و برای پیشگیری از این مشکلات، زوجها باید به ارتباطات خود توجه کنند، با هم صحبت کنند و تلاش کنند تا با هم مسئله را حل کنند. همچنین، انتخاب همسر مناسب و مطابق با نیازهای خود و همچنین انجام مشاوره قبل از ازدواج نیز میتواند به پیشگیری از این مشکلات کمک کند.
دوران عقد مهلتی بین خواندن صیغه عقد و مستقل شدن زوجین است این دوره برای شناخت بیشتر بسیار مناسب است، اما بعضی از مشکلات وجود دارند که مناسب این دوره نیستند.
گاهی این دوران شیرین به دلیل ناآگاهی و نداشتن مهارت، به بدترین دوران برای زوجین تبدیل می شود.
طبق تحقیقاتی که بر روی همسران در شهرهای بزرگ کشور انجام شده است، مشکلاتی که در این دوران برای زوجین به وجود می آید باعث می شود که تا آخر عمر در ذهن آن ها بماند و باعث تلخ کامی دوران عقدشان می شود.
افراد با افزایش پیدا کردن مشکلاتی که تجربه می کنند دوران بعد از عروسی شان رضایت بیشتری از زندگی زناشویی به وجود خواهد آمد، اما این نکته را نیز بدانید که مشکلاتی که در این دوران به وجود می آیند دارای سطح بندی هستند.
ما در این مقاله راه های کاهش مشکلات دوران عقد را بررسی می کنیم تا حدودی از این مشکلات کاسته شود و طعم شیرین این دوران در زوجین بماند، بنابراین تا پایان با ما همراه باشید.
راه های کاهش مشکلات زمان عقد
تجربه های تلخ
هر کدام از افرادی که در زندگی مشترک هستند، تاریخچه ی زندگی قبلی خودشان را به همراه دارند، مطمئن باشید که همه ی تجربه ها، روند تصمیم گیری، برخوردهایشان با یکدیگر و اطرافیان در رابطه ی زناشویی آن ها تاثیرگذار خواهد بود.
یکی از مواردی که زوجین باید رعایت کنند این است که نسبت به این تجربه ها، خود آگاهی پیدا کنند و اثرات آن را در زندگی خودشان کاهش دهند.
اهمیت دادن به حرف های مردم
یکی از مسائلی که باعث به وجود آمدن مشکلات دوران عقد می شود حرف مردم است، بیشتر افراد راضی هستند که به خاطر حرف های مردم هر کاری را انجام دهند که دچار قضاوت نامناسب آن ها نشوند.
این را بدانید که این عامل تنها به شما بستگی دارد بهتر است زن و شوهرها از این مشکل آگاهی کافی داشته باشند و افراط و تفریط را کنار بگذارند، هنجارها و حرف ها را به میزانی رعایت کنید که به شما آسیبی وارد نکنند.
بهتر است هر از چند گاهی به یکدیگر یادآوری کنید که همه ی افراد امروزه با نقاب زندگی می کنند، اگر این نقاب ها قوی باشند افراد از خود واقعی شان دورتر می شوند.
به نوعی هر چقدر به فکر حرف های مردم باشیم بیشتر از خودمان دور می شویم، بهتر است که اعتدال را رعایت کنیم و خودمان را بابت این مسئله آزار ندهیم.
به این موضوع فکر نکنید که مردم چه فکری درباره ی شما می کنند! سعی کنید افرادی که طرز فکر اشتباهی دارند را از دایره المعارف مراودات خودتان پاک کنید تا به خودتان نزدیک تر شوید، این موضوع اهمیتی ندارد که مردم درباره ی شما چه فکری می کنند!
رودربایستی
یکی از عواملی که باعث به وجود آمدن مشکلات دوران عقد می شود، رودربایستی است، گاهی اوقات باید به طور قاطع و در اقدامی سریع در برابر بعضی از خواسته ها نه بگوییم و حرف دل خودمان را به روشنی بزنیم.
به این نکته توجه کنید که قبل از ازدواج هر فردی باید مهارت های حل مسئله، گفت و گوهای عاقلانه، مهارت نه گفتن، مهارت زندگی سالم و شاد را فرا بگیرد؛ برای یادگیری این مهارت ها می توانید از کتاب های مختلفی استفاده کنید که در این زمینه نوشته شده اند.
نقش فعال خانم ها
خانم ها همیشه در زندگی مشترک نقش فعالی نسبت به مردها دارند و آداب و رسوم را خانم ها بیشتر از آقایان رعایت می کنند، اما نقش آقایان در اعمال محدودیت ها و مخارج بیشتر خودش را نشان می دهد.
خانم ها در برگزاری مراسم بهتر است از تنوع طلبی و تجمل گرایی دوری کنند، البته این را بدانید که آقایان نیز هدایت کردن و مدیریت بعضی از کارها را باید به عهده بگیرند که باعث تعادل در زندگی مشترک شان می شود.
انتظارات ناگفته
قبل از عقد خانم ها و آقایان درباره ی زندگی آینده ی خودشان با یکدیگر صحبت می کنند، اما این را بدانید که شروع زندگی مشترک فرصتی برای مشارکت اعضای خانواده برای بیان کردن هرچه سریعتر انتظاراتشان درباره ی روال زندگی است.
بهتر است که تمام خواسته های خودتان را صریح و واضح برای آقایان بگویید، زیرا آقایان از گوشه و کنایه شنیدن و بیان خواسته ها به صورت مبهم بیزارند.
اگر خواسته یا انتظاری دارید سعی کنید رو در رو با یکدیگر صحبت کنید، زیرا پیام دادن و تماس گرفتن تلفنی به نوعی بحث هایی در مورد کلمات به وجود می آورند که از سطح برآورده کردن انتظارات و توقعات اجتماعی افراد و خانواده ها به دور هستند؛ این مسئله زمینه ساز مشکلاتی در خانواده می شود.
تجمل گرایی در ابتدای دوران آشنایی و خواستگاری توسط خانواده ها شعار داده میشود، اما در طول زندگی همه ی این چیزها به کل فراموش می شود.
اگر شما هم نظر و پیشنهادی درباره ی مشکلات دوران عقد دارید می توانید آن ها را با ما در زیر همین مطلب در میان بگذارید، ممنون که با ما همراه بودید.