راه علاج عیب جویی چیست؟ در آینه نگاه کردهاید؟
راه علاج عیب جویی چیست و چه باید کرد؟ تا به حال به این موضوع دقت کردهاید؟ ایرادگرفتن از دیگران از آن کارهایی است که امتیاز شما در قلب آنها را به کمترین میزان ممکن کاهش میدهد. دلسوزی و مطرحکردن نقدهای درست و بهموقع با عیبجویی کاملا متفاوت است.
افرادی که مدام از دیگران ایراد میگیرند و عیبهایشان را مطرح میکنند، قلب خود را سیاه میسازند و نگاهشان را معطوف به بدیها و عیبها میکنند. زندگی در درجه نخست، برای خود این افراد و در درجات و سطوح بعدی برای اطرافیانشان سخت و دشوار میشود. اما راه های درمان عیب جویی چیست؟ با سایت موفقیت سلف مید همراه باشید تا در این زمینه بیشتر برایتان بگوییم.
قبل از حرفزدن باید فکر کرد
اگر شما هم از آن کسانی هستید که مدام از دیگران ایراد میگیرند و عیبجویی میکنند، باید سریعتر فکری به حال خودتان بکنید و تغییراتی در زندگیتان به وجود بیاورید. یکی از نخستین اقداماتی که میتوانید انجام بدهید، این است که قبل از حرفزدن بیشتر فکر کنید. فکرکردن و تامل قبل از به زبانآوردن حرفهای مختلف به شما کمک میکند که عقیده و سخنتان را مزهمزه کنید و به عواقبش بیشتر بیاندیشید.
اگر احساس میکنید که حرفتان ابعاد و اثرات منفی دارد، پس دست نگه دارید و آن را در دل حفظ کنید. اصلا لزومی ندارد که در این دنیای شلوغ، شما هم دلیل تازهای برای اضافهکردن تلخیها به زندگی دیگران باشید. پس همیشه اول فکر کنید و بعد شروع به صحبتکردن و نظردادن درباره دیگران کنید.
کارها باید نقد شوند و نه افراد
عیبجویی یعنی اینکه مدام بهدنبال گافها و اصطلاحا سوتیهای دیگران بگردید. نقد با عیبجویی فرق دارد. راه علاج عیب جویی چیست و چطور باید آن را کنار گذاشت؟ شما باید تلاش کنید که اقدامات و کارهای دیگران را نقد کنید و کاری به خودشان نداشته باشید. یعنی مسائل را در هنگام نقدکردن شخصی نکنید.
به جای اینکه فرد را گوشه رینگ بگذارید و با برشماری عیبهایش او را تحقیر کنید و آزار بدهید، به دنبال این باشید که کار و عملی را که انجام داده، بررسی نمایید و نقطهنظرات و نقدهایی را که دارید، با او در میان بگذارید. این یعنی شما حسننیت دارید و نمیخواهید که با عیبجویی فرد مقابلتان را برنجانید.
باید به نقاط مثبت اندیشید
بهترین راه درمان عیب جویی این است که به جای تاکیدکردن بر عیبها، مشکلات و نقاط تاریک در هرچیز و هرکسی، نگاهتان را به سفیدیها و ابعاد مثبت معطوف کنید. لازم نیست نقش کارآگاهی سختگیر در زندگی را به عهده بگیرید و مدام اقدام به کشف ایرادها و اشکالات کنید.
به نیمه پر لیوان هم نگاهی بیاندازید و سعی کنید که با ذکر سخنان و افکار مثبت، زندگی را برای خودتان و دیگران شیرینتر نمایید. تشویق و گفتن خوبیها و نقاط قوت افراد دیگر به آنها انرژی فوقالعادهای میبخشد. پس چرا تا زمانی که میتوانید به آنها چنین حجمی از انرژی شیرین و سازنده را ارائه کنید، بهدنبال ایرادگیری بروید و انرژیهای منفی را بپراکنید؟
بیحاشیه و صادقانه حرف بزنید
عیبجوهایِ ایرادگیر معمولا حرفهایشان را با نیش و کنایه مطرح میکنند. اگر میخواهید از چنین رفتاری خود را دور کنید، دست به صادقبودن و بیحاشیه رفتارکردن بزنید. یعنی چه کنید؟ یعنی حرفتان را بدون نیش و ایهامهای مختلف بگویید و اگر نظری درباره کسی دارید، صادقانه با حسننیت و بدون اینکه آن را با منظورهای مختلف و کینه در بیامیزید، مطرح کنید. صداقت و شفافیت در گفتار و رفتار از شما فردی دوستداشتنی میسازد که نقدهای خوبش هم از سوی دیگران پذیرفتهشدنی است.
نگاهی دقیق به خود هم لازم است
به خودتان هم نگاهی دقیق داشته باشید. گاهی عیبجویی و ایرادگیری هم مثل انتقاد کردن بهواسطه خشمهای فروخوردهای است که فرد درباره خود احساس میکند. پس راه علاج عیب جویی چیست و چه باید کرد؟ یکی از مهمترین اقداماتی که میتوانید انجام بدهید، حلکردن مشکلات، عقدهها و کینههای درونی وجود خودتان است.
زمانی که شما با خودتان به صلح و آرامش برسید، دیگر به آدمهای دیگر کاری نخواهید داشت و مدام درصدد این نخواهید بود که از آنها ایراد بگیرید و عیبجویی کنید. زمانی که عیبجویی از داشتن عقدههای درونی نشأت میگیرد، آزاردادن دیگران با آن برای فرد عیبجو خوشایند میشود. این ورود به عمق تاریکیهاست. باور کنید.
در آخر
هیچوقت دست از توسعه فردی برندارید. به خودتان نگویید که اخلاقی مثل عیبجویی در شما نهادینه شده و دیگر به آن عادت کردهاید. همیشه امکان تغییر و بهترشدن وجود دارد. پس اگر اخلاق ایردگیری و عیبجویی در شما وجود دارد، با تمرین نکاتی که گفته شد، سعی کنید که آن را در وجودتان تغییر بدهید.
قرار نیست که زندگی کوتاهی را که روی این کره خاکی تجربه میکنیم، به کام یکدیگر تلخ و سرد کنیم. با حسننیت با دیگران وارد تعامل شوید و اگر نقدی نسبت به آنها دارید، بدون کنایه همهچیز را مطرح کنید. اینطوری زندگی زیباتر و شیرینتر میشود و شما هم در نظر افراد مختلف خواستنیتر و دوستداشتنیتر خواهید شد.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.