اهمیت انعطاف پذیری در مقابل خواسته های همسر
اهمیت انعطاف پذیری در مقابل خواسته های همسر از جمله مسائل مهمی است که در زندگی زناشویی به آن نیازمندیم. انعطاف پذیری به معنای توانایی تغییر و تنظیم خودمان و رفتارهایمان است. در رابطه با همسر، انعطاف پذیری به معنای توانایی پذیرش و تطبیق با نیازها، اهداف و خواسته های همسر است.
همانطور که میدانیم، هر فردی دارای نیازها، خواسته ها و اهداف خود است. در رابطه با همسر نیز این موضوع صادق است. بنابراین، انعطاف پذیری در این مورد میتواند به خواسته های همسر کمک کند و رابطهی زناشویی را بهبود بخشد. با انعطاف پذیری در برابر خواسته های همسر، میتوان او را در مسیر تحقق خواسته هایش یا رسیدن به اهدافش حمایت کرد. همچنین، با این کار میتوان از تنشهای رابطه جلوگیری کرد و ارتباط همسرانه را بهبود بخشید.
همچنین، انعطاف پذیری به معنای توانایی تغییر و تنظیم خودمان و رفتارهایمان است. در رابطه با همسر نیز، ممکن است در برخی مواقع نیاز باشد که رفتارهای خود را تغییر دهیم تا به خواسته های همسر برسیم. انعطاف پذیری در این مورد میتواند به ما کمک کند تا با تغییر رفتارهای خود، به خواسته های همسر برسیم و رابطه زناشویی را بهبود بخشیم.
به طور کلی، انعطاف پذیری در مقابل خواسته های همسر، یکی از مهمترین عواملی است که برای حفظ و بهبود رابطه زناشویی باید به آن توجه کنیم. با این کار، میتوانیم به خواسته های همسرمان پاسخ دهیم و به همین ترتیب رابطه زناشویی خود را بهبود بخشیم.
انعطاف پذیری یکی دیگر از مهارت های زندگی است. مانند دیگر مهارت ها، این مهارت هم در ازدواج اهمیت بیشتری پیدا میکند و جزو مهارت های لازم قبل از ازدواج است.
تعریف انعطاف پذیری
انعطاف پذیری یعنی قدرت سازگاری با شرایط جدید. انعطاف پذیری در مقابل خواسته دیگران هم به این معناست که بتوان در برابر خواسته دیگران منطقی عمل کرد و خود را با خواسته موجود تطبیق داد و نه اینکه همیشه نه یا بله گفت. با فراگیری مهارت انعطاف پذیری ظرفیت انسان افزایش میابد و مواردی مانند قدرت تغییر روش و دیدگاه شامل آن میشود.
انعطاف پذیری توانایی سازگار کردن افکار و رفتار با تغییرات و شرایط پیش آمده است. افراد انعطاف پذیر، در واقع نرم خو هستند و در مقابل موقعیت های جدید فرار نمیکنند. آنها قادر هستند به هر سو خمیدگی پیدا کنند (اصطلاحاً با هر سازی برقصند!).
اهمیت انعطاف پذیری در زندگی
تابحال در مقابل خواسته دیگران مقاومت کرده اید؟ احتمالا خواهید گفت بله و اگر بپرسیم آن فرد چه کسی بوده است، به احتمال زیاد خواهید گفت که یک فرد غریبه بوده و یا فردی آشنا بوده که یک خواسته غیر معقول و نادرست از شما داشته است.
اما در جمع های خانوادگی و دوستان چطور؟ آیا حرف های دیگران و خواسته هایشان را انجام داده اید؟ به عنوان مثال اگر پدر یا مادرتان خواسته ای داشته باشند آیا می پذیرید و انجام می دهید؟ شاید تقریباً اکثر ما می گوییم بله انجام می دهیم.
این بسیار خوب است که حرف و خواسته پدر و مادر خود را گوش می دهیم. اما این موضوع باید همراه با انعطاف پذیری باشد. گاهی ممکن است خواسته های آن ها با خواسته های شما کاملاً مخالف باشد. اما باید بین خواسته خود و دیگران انعطاف پذیری بخرج داد و کار هایی که گفته می شود را انجام داد. البته نه به قیمت فراموش کردن خواسته ها و نیازهای اساسی و به حق خود.
در ازدواج نیز این موضوع بسیار اهمیت پیدا می کند. چراکه شما اکثر زمان خود را با شریک زندگیتان می گذرانید و باید مدام بین خواسته خود و خواسته او انعطاف پذیری از خود نشان دهید.
باید دانست که انعطاف پذیری در رفتار، گوش کردن به حرف های دیگران و ایده پردازی و خلاقیت در زندگی از اصل های داشتن یک زندگی مشترک و به دور از تنش محسوب می شوند.
در واقع، نباید اینطور باشد که همواره به حرفای همسر گوش داد یا سعی کردن همیشه جواب مثبت به او داد. یا برعکس، اینطور نیست که سعی کنیم اکثراً به همسر خود جواب منفی دهیم تا سوء استفاده نکند. کافیست مهارت انعطاف پذیر بودن در زندگی را فرا بگیریم. در این صورت میتوان همیشه در مقابل خواسته های همسرمان، بهترین واکنش ممکن را نشان داد.
انعطاف پذیر بودن رابطه نزدیکی با خلاقیت نیز دارد. چراکه خلاق بودن هم یعنی کشف راهها و ایده های جدید در مقابل مسائل و اتفاقات پیش آمده. مزایای انعطاف پذیری بسیار زیاد است. چراکه توسط آن میتوان در هر شرایطی، چه خوب باشد، چه بد و چه عجیب، بهترین واکنش ممکن را نشان داد.