جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

کلیدی ترین معیارهای ازدواج که پیوند زناشویی شما را بیمه می کند!

کلیدی ترین معیارهای ازدواج که پیوند زناشویی شما را بیمه می کند!

 

چکیده مطلب

انتخاب همسر مهم‌ترین تصمیماتی است که هر فردی می‌تواند در زندگی خود بگیرد چرا که فرد با انتخاب به جا می‌تواند بقیه عمر خود را در آرامش بیشتری سپری کند و حتی فرزندانی خوب و با آینده‌ای بدون مشکل تربیت کند. شناخت کافی از معیارهای ازدواج موفق می‌تواند تا حدود زیادی در یک انتخاب درست […]

انتخاب همسر مهم‌ترین تصمیماتی است که هر فردی می‌تواند در زندگی خود بگیرد چرا که فرد با انتخاب به جا می‌تواند بقیه عمر خود را در آرامش بیشتری سپری کند و حتی فرزندانی خوب و با آینده‌ای بدون مشکل تربیت کند. شناخت کافی از معیارهای ازدواج موفق می‌تواند تا حدود زیادی در یک انتخاب درست تاثیرگذار باشد. ما در این مقاله قصد داریم شما را با معیارهایی که باید برای یک ازدواج درست در نظر گرفته شوند بیشتر آشنا کنیم پس در صورتی که تصمیم به ازدواج دارید و برای انتخاب فرد مناسب اطلاعات کافی ندارید ادامه این مطلب را از دست ندهید.

معیارهای ازدواج موفق

برای داشتن یک ازدواج موفق لازم است که پیش از این که درگیر عواطف و احساسات شویم معیارهای انتخاب همسر را خوب بشناسیم تا دچار اشتباه نشویم. در قسمت زیر معیارهای انتخاب همسر آورده شده‌اند که می‌توانند مفید باشند.

۱- رعایت برابری

 

اگر چه این معیار در گذشته اهمیت آن چنانی نداشت اما امروزه واقعا مهم است. برابری به این معنی که در ازدواج به دنبال رهبری یا برتری نباشید و به جای آن فردی را جستجو کنید که هم سطح شما باشد تا ازدواج موفق‌تری داشته باشید. به عنوان مثال اگر خودتان چهره‌ای معمولی دارید به دنبال همسری نباشید که زیاد از خودتان زیباتر باشد زیرا در آینده برایتان مشکل ساز می‌شود. علاوه بر این، اختلاف سنی بیشتر از ۵ تا ۷ سال به هیچ عنوان پیشنهاد نمی‌شود.


 

۲- جذابیت داشتن برای یکدیگر

به این که بسیاری از مردم می‌گویند زیبایی بعد از مدتی عادی می‌شود و ظاهر زیاد مهم نیست اصلا توجه نکنید؛ ممکن است که زیبایی بعد از مدتی عادی شود اما این که فرد از ابتدا به دل شما ننشیند و برایتان جذابیتی نداشته باشد هیچ گاه عادی نمی‌شود. پس، از ازدواج با چنین فردی خودداری کنید تا بعدها مجبور نشوید برای علاقه به او به طلسم و جادو متصل شوید که طلسم و جادو به هیچ عنوان چاره ساز نخواهند بود.

۳- تناسب داشتن

به بهانه این که می‌خواهید مکمل خود را پیدا کنید سراغ فردی نروید که از هر نظر عکس شما باشد. ازدواج موفق ازدواجی است که در آن دو نفر شباهت و تناسب بیشتری با هم دارند و تفاوت‌های اساسی موجب ایجاد مشکل‌های اساسی می‌شوند پس سعی کنید به تناسب میان خودتان و فرد مقابل دقت کنید.

۴- بهره هوشی

بهره هوشی یکی دیگر از معیارهای ازدواج است که در صورت نداشتن تناسب بین دو طرف می‌تواند مشکل ساز شود. معمولا فاصله مناسب هوش و دانش بین رهبر و رهرو ۳۰ واحد است که این عدد در ازدواج به ۱۵ می‌رسد.

۵- تناسب میان خانواده‌ها

شاید در ابتدا بگویید که فقط ما دو نفر با یکدیگر ازدواج می‌کنیم و چگونگی رفتار و اخلاق خانواده‌ها اهمیت آن چنانی ندارد اما واقعیت این است که هر دو شما ریشه در خانواده‌های خود دارید و خواه ناخواه باید با خانواده‌های یکدیگر در ارتباط باشید. علاوه بر این صرفا زندگی در یک کشور، شهر و یا آئین مشابه دلیل بر این نمی‌شود که ترکیب دو خانواده به یکدیگر بخورد بلکه این رفتار و اصول خانواده‌ها است که آن‌ها را با یکدیگر متناسب می‌کند.

۶- شباهت در طبقه اجتماعی

طبقه اجتماعی معمولا به مواردی مانند میزان دارایی، مقام، شغل، درآمد شما و ترکیبی از این موارد بستگی دارد. طبق تحقیقاتی که در آمریکا انجام شده مشخص شده است که یکی از چهار عامل دخیل در ازدواج و طلاق در این کشور مربوط به طبقه اجتماعی است که باید در آن دو نفر شبیه به یکدیگر باشند.

۷- شباهت در دیدگاه‌ها

جهان بینی یکی دیگر از معیارهای ازدواج است که باید در هر دو طرف مشابه باشد. فرض کنید که شما فرد صاف و صادقی هستید در حالی که فرد مقابل شما این چنین نیست و دیدگاهی منفی نسبت به همه چیز دارد در این صورت حتما به مشکل می‎خورید. اگر چه ممکن است بگویید که حالا چه کسی می‌خواهد بحث فلسفی بکند اما چنین تفاوت‌هایی واقعا اساسی هستند و در آینده احساس ناخوشایندی به شما می‌دهند و حتی ممکن است برایتان مشکل‌هایی اساسی ایجاد کنند.

۸- یکی بودن مسیر و هدف

هم سفر زندگی شما باید هدف و مسیر یکسانی با شما داشته باشد. حتی اگر هدفتان مشترک باشد اما در مسیر رسیدن به آن با هم تفاوت داشته باشید یا به عبارتی راهتان از هم جدا باشد مسلما گرفتار می‌شوید.

۹- تشابه میان فرهنگ و مذهب

 

ما منکر این نیستیم که ازدواج میان دو نفر از فرهنگ و مذهب‌های متفاوت امکان پذیر است و نمی‌گوییم که این کار، غلط و اشتباه است. اما انجام آن ریسک واقعا بالایی دارد و شما با انتخاب این ازدواج در واقع انتخاب می‌کنید که با شریک زندگیتان در بخش زیادی از زندگی کاری به کار هم نداشته باشید و این یعنی فرصت برای ایجاد شکاف و فاصله در رابطه. این مسئله مخصوصا در مذاهبی که در طول سالیان طولانی با یکدیگر در تضاد بوده‌اند بسیار مهم است.

۱۰- امکان برطرف کردن نیازهای جسمی و روحی یکدیگر

یکی دیگر از معیارهای ازدواج که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است برطرف کردن نیازهای فرد است اما از آن مهم‌تر نحوه ارضای این نیازها است که به میزان شناخت افراد از نیازهای یکدیگر بستگی دارد. اگر چه ممکن است این مورد در هنگام آشنایی زیاد اهمیت نداشته باشد اما در زندگی زناشویی نقش پررنگی به خود می‌گیرد طوری که زن و شوهرهایی که بتوانند پاسخ‌گوی نیازهای جسمی، روحی، اجتماعی و… یکدیگر باشند زندگی بادوام‌تری خواهند داشت.

۱۱- همیشه موضوعی برای صحبت کردن دارید

 

برقراری ارتباط کلامی یک اصل اساسی در رابطه به شمار می‌آید. اگر از جمله افرادی هستید که حتی اگر ۲۴ ساعت با هم حرف بزنید باز هم دو طرفتان حرف برای گفتن دارید باید بگوییم که کارتان درست است اما اگر پس از احوال پرسی باید برای پیدا کردن موضوع به این در و آن در بزنید پیشنهاد می‌کنیم که قید ازدواج را بزنید زیرا با نبودن ارتباط کلامی اوضاع رابطه شما در طول چندین سال خراب خواهد بود.

۱۲- برخورداری از قدرت استدلال

عاقل بودن و توانایی ادراک و استدلال یکی از مواردی است که باید حتما آن را در طرف مقابل بیابید. به رفتار فرد در هنگام مقابله با مسائل دقت کنید، اگر در چنین مواقعی عاقلانه و هوشمندانه برخورد کرد می‌توانید با اطمینان خاطر او را برای زندگی مشترک انتخاب کنید در غیر این صورت ممکن است به مشکل بخورید چرا که در هنگام مواجه با مسائل هر کدامتان راه خود را می‌رود.

۱۳- توجه به مسائل مالی

 

جمله پول خوشبختی نمی‌آورد را فراموش کنید. پول لازمه زندگی است؛ به همین دلیل است که همه ما از صبح تا شب سر کار می‌رویم تا پولدار شویم. اگر چه ممکن است پول خوشبختی نیاورد اما نبودن آن باعث بدبختی و مشکلات بسیاری است و از آن مهم‌تر توافق بر سر پیدا کردن و خرج کردن پول است که در بسیاری از خانواده‌هایی که حتی از وضعیت مالی خوبی برخوردارند باعث بروز مشکل شده است.

۱۴- تشابه در اولویت بندی‌ها

اولویت بندی کارها بسیار مهم است طوری که زندگی افراد موفق و ناموفق را از یکدیگر متمایز می‌کند. به عنوان مثال ممکن است شما کار کردن، ورزش کردن و کتاب خواندن را در اولویت‌های ابتدایی زندگیتان قرار داده باشید اما شخص مقابل این چنین نباشد که در این صورت مطمئنا مشکل به بار می‌آید. توجه کنید که منظور از اولویت‌ها تنها به حرف نیست بلکه به عمل کردن است مثلا اگر چه فرد مقابل ممکن است بگوید که به کتاب علاقه دارد اما چند سال باشد که حتی یک ورق کتاب هم نخوانده باشد.

۱۵- صداقت

 

بسیاری از ما در نتیجه چیزی که در کودکی تجربه کرده‌ایم و به خاطر ترس از تنبیه ممکن است به پنهان کاری و دروغ عادت کرده باشیم اما توجه داشته باشید که اگر چنین عادتی دارید و در پی ترک کردن آن نیستید مطمئنا در زندگی مشترک به مشکل خواهید خورد.

۱۶- نقش افراد در تصمیم گیری

با توجه به عادت خانواده‌ای که افراد در آن بزرگ می‌شوند نوع تصمیم گیری نیز متفاوت است. به عنوان مثال ممکن است شما در خانواده‌ای بزرگ شده باشید که در تصمیم گیری‌ها مشارکت داشته‌اید اما شخص مقابل زمانی از تصمیم‌های خانواده باخبر شده باشد که عملی شده‌اند، که در این صورت به احتمال زیاد گرفتار می‌شوید.

۱۷- باخبر شدن از کلیات گذشته فرد

در حالی که کند و کاو در جزئیات زندگی فرد را پیشنهاد نمی‌دهیم اما بهتر است که حتما از کلیات آن باخبر شوید زیرا گذشته آینه آینده است و بسیاری از افراد اگر به شکلی اساسی تغییر نکرده باشند می‌توانند کارهای اشتباه گذشته را همچنان تکرار کنند و این می‌تواند مشکلات بزرگی به بار بیاورد.

-۱۸ توافق بر سر به دنیا آوردن و تربیت فرزند

 

به دنیا آوردن فرزند یکی دیگر از مواردی است که ممکن است اختلاف نظرهایی درباره آن وجود داشته باشد و به عنوان یکی از معیارهای ازدواج این مورد از اهمیت خاصی برخوردار است که ممکن است در آینده باعث بروز مشکل شود. به عنوان مثال ممکن است که شما بخواهید اولین فرزندنتان را همان سال اول به دنیا بیاورید در حالی که فرد مقابل تا ۵ سال پس از ازدواج هم برنامه‌ای برای آن ندارد. همچنین این مورد درباره تعداد و نحوه تربیت فرزند نیز صادق است.

۱۹- توافق بر سر محل زندگی

اگر شما به دنبال زندگی در آمریکا هستید اما فرد مقابل زندگی در ایران را ترجیح می‌دهد، یا این که شما زندگی نزدیک خانواده را می‌پسندید و دیگری دور بودن از آن‌ها را می‌خواهد بهتر است به توافق صددرصدی برسید در غیر این صورت سعی نکنید نظر خود را به فرد مقابل تحمیل کنید.

معیارهای ازدواج موفق و تست خواستگار

امتحان خواستگار و معیارهای ازدواج

امروزه مشکل خیلی از خانم‎ها این است که معیارهای ازدواج را به خوبی نمیشناسند و همیشه در سوال هستند آیا خواستگارم مرد خوبی است؟ که در جواب باید بگوییم راهکار یکسانی برای همه وجود ندارد و دقیق نمی‎توان پاسخ داد.

اما راه‎هایی وجود دارد که بفهمیم طرف مقابل چه شخصیتی دارد و آیا با ما صادق است یا نه. در ادامه با معیارهای ازدواج و امتحان خواستگار با ما همراه باشید.

معیارهای ازدواج و نقش صادقت

یکی از مهمترین معیارهای ازدواج صادق بودن طرف مقابل است. اما این نکته برای بسیاری از خانم‎ها مهم است که بدانند طرف مقابل تا الان دروغی گفته است یا نه؟ برای فهمیدن این نکته، حرف‎هایش را با دقت گوش کنید.

حتی با سوالی او را مورد امتحان قرار داده تا بفهمید آیا برای جلو افتادن کارها حاضر است دروغ بگوید یا نه؟ می‎توانید از وی در موضوعی راهنمایی بخواهید تا او خود را نشان دهد.

آیا خواستگارم مسئولیت پذیر است

احساس مسئولیت در زندگی مشترک برای بسیاری از خانم‎ها بسیار مهم است. برای فهمیدن میزان مسئولیت پذیری طرف مقابل، سعی کنید احساس وی را نسبت به بقیه (دوستان، آشنایان، همکاران، فامیل و…) بفهمید.

همچنین واکنش وی نسبت به امور جاری را بسنجید. مثلا به حرف و قول خود عمل می‎کند؟ یا مثلا در محیط کار یا با خانواده آیا او آدم مسئولیت پذیری است؟

نقش دوستان در زندگی زناشویی

دوستان افراد، نمایی کلی از آن فرد هستند. مقوله دوستان او و اینکه اصلا رفیق باز هست یا نه هم، در زندگی زناشویی نکته قابل توجهی است.

اینکه آیا دوستان وی چطور آدمی هستند؟ یا دوست صمیمی، دلسوز و فداکار دارد؟ دوستی در متاهلی با دوستی عادی تفاوت دارد، پس در صورتی که پاسخ‎تان مثبت است، اگر امکان پذیر بود از دوستان او شناخت بیشتری پیدا کنید.

اخلاق خواستگار و معیارهای ازدواج

اخلاق افراد در میزان آستانه تحمل طرفین، به صورت مستقیم تاثیرگذار است. دستیابی به شناخت در این زمینه نیز بسیار مهم است. اخلاق و رفتار و عادت های او قطعا در زندگی آینده سرنوشت ساز است و باید به آن توجه شود.

مثلا اینکه آیا برای اثبات مسائل حریمی را زیرپا می‎گذارد یا خیر؟ انسان تندخو و بد دهنی است یا مهربان و خوشرو است؟ و اینکه هنگام صحبت کردن منطقی است یا نه. البته اخلاق افراد باید با هم سازگار باشد، پس مقوله سازش مزاج‎ها را فراموش نکنید.

استقلال افراد و خواستگار مستقل

استقلال مالی وی چطور است؟ آیا روی پای خود است یا برعکس؟ تغذیه شونده است یا تغذیه کننده؟ روی اطرافیانی مثل خانواده، دوستان و… چطور حساب باز کرذه؟ در زندگی قبلی یا دوره دانشجویی کار می‎کرده یا از والدین پول می‎گرفته؟

اهل ولخرجی است یا پس انداز می‎کند؟ برای شما و خواسته‎ هایتان چه می‎کند؟ پاسخ همه این‎ موارد نشان دهنده بخش دیگری از خصوصیات فردی او است.

طرز دید و اهدافی آینده او

بدون شک طرز دید و تفکر و میزان کمال طلبی و اعتماد به نفس او به عنوان همسر آینده، از مهمترین معیارهای ازدواج است.

باید توجه داشته باشید در زمینه شغلی می‎خواهد به کجا برسد؟ برای دستیابی به اهداف روی توانایی خود حساب کرده یا به دیگران چشم بسته؟ و در نهایت می‎خواهد چه کار کند؟

باید بدانید موفقیت با تلاش به دست می‎آید و او این خصوصیت را دارا باشد. و مهمتر از همه برای رسیدن به هدف، نقشه و طرحی داشته باشد.

 

نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کنیم این است که او به خوب و بد اهمیت می‎دهد یا خیر؟ آیا به انسانیت ایمان دارد؟ پیشنهاد می‎شود قبل از شناخت کامل وارد مقوله مهم زندگی مشترک نشوید.

در این مطلب قصد داشتیم تا شما را با معیارهای ازدواج و تست خواستگار آشنا کنیم

 

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “کلیدی ترین معیارهای ازدواج که پیوند زناشویی شما را بیمه می کند!” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا