۸ مهارت قدرتمند ارتباط با همسر که رابطه شما را از جهنم به بهشت تبدیل میکند

چکیده مطلب

اگر می خواهید ارتباط مناسبی با همسر خود داشته باشید فراتر از درک متقابل نیاز به کسب مهارت های ارتباطی دارید. مهارت هایی مانند اینکه چقدر در بحث ها از موضع خود کوتاه بیایید و یا چه زمانی بحث را شروع کنید و چگونه آن را به پایان برسانید و یا چطور با ایجاد قواعدی از ابتدای ازدواج به رابطه خود با همسرتان شکل درستی بدهید. این نوشته را برای ارتقا مهارت ارتباط با همسر خود حتما بخوانید.

همه روابط عاطفی٬ شغلی و … فارغ از نوع آن بروی ارتباط دو طرفه بنا شده اند. ازدواج یکی از روابط خاص با فردی هست که اهداف و انتظارات مخصوص به خود را دارد. بسیاری از مشکلاتی که فکر می‌کنیم در رابطه بعد از ازدواج وجود دارد را می‌توانید با استراتژی‌های ارتباطی برطرف کنیم. مهارت ارتباط با همسر مستقیما با میزان رضایت از زندگی متاهلی شما ارتباط خواهد داشت. پس وقت آن رسیده که بیشتر درباره این موضوع بخوانید و بیاموزید.

در این مقاله با چندین مهارت ارتباط با همسر آشنا می‌شوید که به طور کلی زندگی زناشویی شما را تغییر خواهد داد.

 

۱. از ابتدای ازدواج الگوهای درست را در ارتباط خود شکل دهید

 

اگر بخواهیم ساده به زندگی انسان‌ها نگاه کنیم باید بگوییم که ما نتیجه عادات خودمان هستیم و در هر رابطه ای که قرار بگیریم الگوهای بخصوصی را دنبال می‌کنیم که بعدا تغییر دادن آن‌ها خیلی سخت می‌شود.

شکل دادن الگوهای درست در ابتدای ازدواج‌تان و یا در هر رابطه ای که در نظر دارید با احتمال زیادی به موفقیت رابطه شما کمک می‌کند.

استانداردها و انتظارات ما از روابط از کودکی شکل می‌گیرد و خیلی مهم هست که سبک ارتباطی خود را تشخیص بدهیم. به نوع روابط خود با خواهر و برادرتان در خانواده نگاه کنید. آیا همان چیزی هست که می‌خواهید؟ آیا در خانواده شما روابط سطحی هستند و یا صمیمی و بسیار دوستانه؟

در ازدواج شما و همسرتان با سبک‌های ارتباطی که در خانواه خود پرورش یافته اید با یکدیگر ارتباط برقرار خواهید کرد و تفاوت‌ها می‌توانند منشا مشکلات عاطفی باشند. برای افزایش مهارت ارتباط با همسر قبل از ازدواج با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید تا سبک‌های ارتباطی و رفتاری متفاوتی را ببینید و بیاموزید.

 

۲. در مهارت ارتباط با همسر احترام به خود را بیاموزید

 

وقتی صحبت از احترام می‌شود ناخودآگاه به این فکر می‌کنیم که چقدر به دیگران احترام می‌گذاریم٬ در حالی که در روابط مختلف میزان احترامی که به خودمان می‌گذاریم هم خیلی مهم است. شما باید یادبگیرید که چیزی که نیاز دارید را درخواست کنید. نیازهای احساسی و اجتماعی و جسمانی جزو چیزهای معمولی زندگی هر کسی هست و باید برآورده شوند.

یادبگیرید بیشتر نه بگویید. خیلی وقت‌ها از ما درخواست می‌شود که به سراغ کاری برویم که اصلا ارتباطی به ما ندارد و یا اتلاف انرژی برای خوشی دیگران هست بهتر است در این مواقع کمی شرایط را بسنجید اگر به زمان و انرژی خود نیاز دارید و اولویت دیگری دارید حتما نه بگویید. نه شنیدن از همسر و نه گفتن به او را یادبگیرید.

 

۳. قواعدی برای تعامل با همسرتان داشته باشید

 

در مهارت ارتباط با همسر بیاموزید که هر دو طرف به قواعد و قوانین مشخصی برای ارتباط نیاز دارید٬ پس بروی ایجاد و توسعه این قواعد ارتباطی مشترک کار کنید تا احترام متقابلی را دریافت کنید. مثلا قواعد شما شامل چنین مواردی می‌تواند باشد: مطلقا خشونت فیزیکی، هل دادن، مشاجره کردن ممنوع باشد.

بدزبانی و با کنایه حرف زدن ممنوع (فقط چند کلمه ساده مجاز به استفاده باشند.) ، استفاده از عبارات کنایه ای که نشان دهنده نقاط ضعف طرف مقابل هست ممنوع باشد (برای مثال اگر یک طرف ارتباط کمی با مادر خودش دارد، طرف دیگر در هنگام ناراحتی نباید به این موضوع اشاره کند و بگویید «به رابطه خودت با مادرت نگاه کن.» و این کار ممنوع باشد.)

 

۴. ارتباط صریح با همسرتان داشته باشید

 

ارتباط صریح یکی از راه‌های موثر و دیپلماتیک در روابط بین فردی که برپایه احترام متقابل است. در این روش شما پیام خود را به شکل مستقیم و محترمانه برای طرف مقابل بیان می‌کنید.

در مهارت ارتباط با همسر باید یادبگیرید که همیشه شرایط برد-برد را در ارتباط خود رعایت کنید. صادقانه سخن خود را بگویید، آرامش و اطمینان در لحن خود داشته باشید، از عباراتی استفاده کنید که با «من» شروع  می‌شود و ارتباط چشمی را هم فراموش نکنید.

 

۵. بدانید که همسرتان فردی خاص و با ارتباطی خاص برای شما هست

 

درباره مهارت ارتباط با همسر این موضوع بدیهی است که در نظر داشته باشید همسر شما براساس ترکیبی از خصوصیات  و تجربیات گذشته اش و حتی مسائل ژنتیکی ، میزان هوش کاملا یک فرد خاص و منحصر به فرد برای خودش هست.

هرچند مردها به طور کلی ساکت تر، منطقی تر و متفکرتر هستند و زن‌ها بیشتر احساسی و ترجیح می‌دهند ذهنیات خود را بروز دهند. این تفاوت‌ها در زن و مرد وجود دارد و باید بپذیرید که هیچ کدام از دو طرف کاملا حق با او نیست و تعامل دوطرفه با همسر نیاز به درک نیازهای خود و او را همزمان دارد.

بیاموزید که به این تفاوت‌ها احترام بگذارید و گاهی مانند طرف مقابل نیز رفتار کنید. به عنوان مثال اگر زن هستید مانند مردها گاهی کمتر صحبت کنید و یا اگر مرد هستید مانند زن‌ها بیشتر احساسات خود را برای همسرتان بروز دهید.

 

۶. فعالیت‌های مشترک جدیدی انجام دهید

 

اگر می‌خواهید مهارت ارتباط با همسر خود را افزایش دهید یکی از بهترین راه‌ها شرکت در فعالیت‌های مشترک هست. چیزهای جدیدی را با همسرتان به طور مشترک امتحان کنید، مثل سفر ماه عسل که در ابتدای ازدواج هست در ادامه مسیر زندگی چنین برنامه‌های مشترکی داشته باشید.

مثلا شرکت در کلاس‌های نقاشی رنگ روغن و یا ورزش‌های دو نفره و یا شرکت در کلاس‌های آشپزی یک رستوران معروف و حتی شرکت در کارهای داوطلبانه به همراه همسرتان به افزایش ارتباط عالی با همسرتان کمک خواهد کرد.

 

۷. نظرات منفی نسبت به یکدیگر را از بین ببرید

 

در یادگیری مهارت ارتباط با همسر این موضوع خیلی مهم است بجای گفتن چیزهای منفی درباره همسرتان، سعی کنید با دید مثبت، صریح، صادقانه و محترمانه به گفتگو و برقراری ارتباط با همسرتان بپردازید. جملات مثبتی مانند «دوستت دارم.» ، «صبح بخیر عزیزم» ، «روز خوبی داشته باشی عزیزم» روحیه مثبتی به همسرتان می‌بخشد که طرف مقابل را به ارتباط مثبت بیشتری با شما جذب می‌کند.

ارتباط خود با همسرتان را فقط به صحبت هایتان خلاصه نکنید، سعی کنید برای او کادوهای مختلفی بخرید، ارتباط صوتی و تصویری وقتی در کنار او نیستید با او داشته باشید تا بتوانید روحیه همسر خود را همیشه بهبود ببخشید.

 

۸. یادبگیرید که گاهی در مهارت ارتباط با همسر نیاز به بحث و دعوا دارید

 

هیچ ارتباطی بدون چالش و بحث نخواهد بود اما باید بیاموزید که چگونه شروع کنید و چگونه آن را به پایان برسانید. اگر مسئله مهمی پیش آمده که شما را آزرده کرده و نیاز به بحث جدی دارید سعی کنید درحالی که حالت عصبانی و خشمگین دارید از جملات مثبت استفاده کنید برای مثال بگویید:

«از تو متشکرم که بعد از کلی تلاش و کار روزانه شام را آماده می‌کنی ولی …»

«ممنون که صبر زیادی برای ارتباط با پدر و مادرم داری ولی …»

«ممنونم که برای ارتباط بهتر ما تلاش می‌کنی و من مجبورم به جلسات کاری برسم اما… »

به این صورت بحث را با بیان نکته مثبتی درباره خودتان و همسرتان شروع کنید و بگذارید همسرتان با دید مثبتی به شکایت و ناراحتی شما نگاه کند و متوجه شود که هر مشکلی که دارید برای بهبود رابطه عاطفی شما با او هست و نه چیز دیگری که بخواهد رابطه عاشقانه شما را برهم بزند.