جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

تفکر خلاق یکی از مهارت های مهم زندگی در توسعه فردی

تفکر خلاق

تفکر خلاق یک مهارت مهم در زندگی و کار است که به فرد کمک می‌کند تا با توجه به نیازها و محدودیت‌های موجود، راهکارهای خلاقانه و نوآورانه برای حل مسائل پیدا کند. این نوع تفکر برای داشتن زندگی موفق و پویا و همچنین برای رشد و توسعه کسب و کار بسیار مهم است.

تفکر خلاق نیازمند تمرین و تلاش برای ارتقای فردی است. بهترین راه برای تقویت تفکر خلاق، ایجاد چالش‌های متنوع در زندگی است. برای مثال، یک فرد می‌تواند با مطالعه کتاب‌های مختلف، شرکت در کارگاه‌های آموزشی و یا حتی شرکت در فعالیت‌های جمعی نظیر گروه‌های هنری یا تئاتر، تفکر خود را تقویت کند.

همچنین، تفکر خلاق به دانشجویان و دانش‌آموزان نیز بسیار مهم است. این تفکر به آنان کمک می‌کند تا در حل مسائل پیچیده و راهکارهای نوآورانه پیدا کنند. برای تقویت تفکر خلاق در دانش‌آموزان، بهترین راه ایجاد محیطی است که ایده‌های آنان را پذیرفته و تشویق کند. همچنین، تشویق و پرورش دانشجویان با توجه به توانایی‌ها و علاقه‌مندی‌های آنان می‌تواند به تقویت تفکر خلاق در آنان کمک کند.

در کسب و کارها، تفکر خلاق برای پیدا کردن راهکارهای جدید و نوآورانه برای رشد کسب و کار بسیار مهم است. برای مثال، با توجه به تحولات جدید در بازار، کسب و کارها باید با استفاده از تفکر خلاق، راهکارهای جدید برای بازاریابی و فروش پیدا کنند.

در کل، تفکر خلاق یک مهارت اساسی است که باید به دنبال تقویت آن باشیم. با توجه به تحولات جدید در جامعه و اقتصاد، تفکر خلاق به یکی از مهارت‌های حیاتی برای توسعه و پیشرفت شخصی و کسب و کار تبدیل شده است.

در مقاله آشنایی با ۱۰ مهارت مهم زندگی از اهمیت مهارت های زندگی و لزوم داشتن آن صحبت کردیم و همینطور بیان کردیم که بعضی از آنها را بلد هستیم و بعضی از آنها را نمیدانیم و فکر میکنیم که میدانیم و در واقع نیاز به یادگیری اصولی آنها داریم. همچنین گفتیم که میخواهیم تک تک مهارت های زندگی را در مقالات جداگانه توضیح دهیم. در این مقاله به توضیح تفکر خلاق میپردازیم.

تعریف تفکر خلاق 

تفکر یکی از مهمترین مهارت هایی است که یک انسان باید در طول زندگی یاد بگیرد و از آن استفاده کند. فکر کردن مهارتی است که انسان از زمان کودکی آن را یاد میگیرد و در مواجهه با سختی ها، خوشی ها و هر موقعیت دیگری از آن استفاده میکند.

اکثر افراد خلاقیت را همانند موسیقی و نقاشی نوعی هنر می دانند. شاید هنر نوعی تلاش در حوزه خلاقیت باشد، اما هر متفکر خلاقی لزوماً هنرمند نیست. در واقع حرفه ها و مشاغل بسیاری وجود دارند که به تفکر خلاق نیاز دارند اما در عمل هیچ ارتباطی با هنر ندارند. به بیان ساده خلاقیت یعنی ساختن راهی جدید. اگر قادر به انجام این کار هستید و میتوانید همواره راه و چیز جدید بسازید، در هر کسب و کاری که وارد شوید میتوانید مزیت رقابتی داشته باشید و به طبیعتاً از آن سود هم ببرید.

تفکر خلاق یعنی در برخورد با اتفاقات متفاوت، عجیب و سخت بیرونی راهکارها و روش های جدیدی را ارائه و پیاده سازی کنیم. مهارت تفکر خلاق همان کشف، نوآوری و خلق ایده های جدید است.

شاید بگویید که این مهارت چرا باید اینقدر مهم باشد که جزو مهارت های دهگانه زندگی قرار بگیرد. در پاسخ باید بگویم که اگر شما نتوانید در برابر مشکلات و مسائلی که برایتان پیش می آید راهکار های جدید و خلاقانه ای ارائه دهید و همواره با یک راهکار تکراری و معمولی پیش بروید، پس از مدت ها خود از آن خسته می شوید و یا اینکه آن راهکار کم اثر و بی اثر می شود. به غیر از آن، مشکل دیگر این است که در مواجهه با مشکلات جدید دیگر نمی توانید از راهکارهای قدیمی استفاده کنید و نیاز به خلاقیت برای حل آن دارید.

 

بنابراین برای اینکه بتوانید حداقل با مشکلاتی که برایتان پیش می آید بهتر برخورد کنید، باید بتوانید راهکارهای خلاقانه ای ارائه دهید. اگر بتوانید این کار را بکنید، می توانید احساسات منفی ناشی از این مشکلات را به راحتی به احساسات مثبت تبدیل کنید.

پس از اینکه تفکر خلاق را یاد گرفتید، مسائل دیگر مانع شما نیستند بلکه هر مسئله ای را به منزله یک فرصت می بینید تا آن را به نفع خودتان تمام کنید.

برخی ذاتاً خلاق تر از دیگران هستند؛ اما تفکر خلاق با تمرین و تکرار قوی تر و قوی تر میشود. برای مثال میتوان توانایی فکر کردن خلاق را با حل معما و چیستان، آگاه شدن و رها کردن فرضیات و همچنین بازی کردن و پرداختن به هر موضوعی که ساختارمند نباشد، و سپس رها کردن و تمدد اعصاب تمرین کرد. حتی رویا پردازی هم میتواند بسیار مفید باشد.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “تفکر خلاق یکی از مهارت های مهم زندگی در توسعه فردی” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا