جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

۲۳ سواد مورد نیاز دانش آموزان برای موفقیت در زندگی و کار

۲۳ سواد مورد نیاز دانش آموزان برای موفقیت در زندگی و کار

مهارت ها و سواد های مورد نیاز و ضروی دانش آموزان برای موفقیت 

در این پست از دو مقاله مرجع خارجی سوادهای ضروری و پیشنهادی برای دانش آموزان به اختصار معرفی شده است. ما در مدرسه وارلی سعی داریم تا با آموزش سواد های لازم برای موفقیت شما در کسب و کار آینده تان شما را مطابق با اسانداردهای روز جهانی توانمند سازیم. وقتی به سواد فکر می کنیم، معمولاً به توانایی خواندن و نوشتن فکر می کنیم. در واقع درک ما از سواد اغلب با تجارب آموزشی ما محدود می شود. در واقع دورانی که مهارت در خواندن، نوشتن و حساب، پایه محکمی برای جوانانی که وارد دانشگاه می‌شدند یا شروع به کار می‌کردند، گذشته است. تعریف سواد به گونه ای گسترده شده است که روش های جدید معناسازی را در بر می گیرد. اگر افرادی در زمینه آموزش بخصوص با استانداردهای جهانی باشند، می دانند که انواع متعددی از سوادآموزی وجود دارد که همه آنها به ما کمک می کنند تا زندگی خود را با عمق و کیفیت بهتری طی کنیم و به طور موثرتری نیز در کسب و کار خود درگیر و موفق باشیم. در این مقاله چند سواد مورد نیاز دانش آموزان که باید در آموزش های رسمی در مدارس لحاظ گردند را از یک مقاله و چند سواد دیگر مورد نیاز دانش آموزان را از مقاله ای دیگر نقل می کنیم که روی هم رفته ۲۲ سواد در کل در اینجا معرفی شده اند. اگرچه ممکن است با برخی از آنها پیش از این آشنا باشید و یا نام برخی دیگر حتی به گوش شما نخورده باشد:

۱. سواد دیجیتال (Digital Literacy): این روزها، بی سوادی دیجیتالی تقریباً به اندازه بی سوادی سنتی ناتوان کننده است. دستگاه‌های دیجیتالی مانند تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و لپ‌تاپ‌ها در هر گوشه‌ای از زندگی ما از محل کار تا مدرسه گرفته تا روابط شخصی نفوذ کرده‌اند، و بخشی از یک آموزش جامع شامل توانمند سازی، می تواند آموزش نحوه درست و کامل استفاده از این دستگاه‌ها برای دستیابی به اهداف مختلف باشد. با این تعریف، سواد دیجیتال طیف وسیعی از مهارت‌ها را در بر می‌گیرد که همه آن‌ها برای موفقیت در دنیای دیجیتالی فزاینده امروز ضروری هستند. همانطور که رسانه های چاپی شروع به از بین رفتن می کنند، توانایی درک اطلاعات موجود در اینترنت اهمیت بیشتری پیدا می کند.

۲. سواد رسانه ای (Media Literacy): مدل ایجاد و مصرف رسانه با سرعتی سریع در حال تغییر است. شخصی که “سواد رسانه ای” دارد می تواند خود را با قالب های ارتباطی جدید تطبیق دهد؛ چه پیام های فوری، اعلان های نمایشی، ویکی ها، انجمن های آنلاین، وبلاگ ها یا وبلاگ ها . چنین فردی بخوبی می داند چگونه موثرترین رسانه را برای ارتباط در هر موقعیتی انتخاب کند. طبق گفته انجمن ملی آموزش سواد رسانه ای، سواد رسانه ای توانایی دسترسی، تجزیه و تحلیل، ارزیابی، ایجاد و عمل با استفاده از همه اشکال ارتباطی است. سواد رسانه ای به معنای هر چیزی است، از تفسیر ایموجی ها تا درک پیام های اساسی در تبلیغات آنلاین تا تولید محتوای ویدیویی و تشخیص تبلیغات بومی.

۳. سواد بصری (Visual Literacy):ما بیشتر از همیشه اطلاعات بصری دریافت می کنیم. توانایی درک و ایجاد ویدیوها، عکس‌ها، اینفوگرافیک‌ها و سایر تصاویر برای زندگی روزمره و موفقیت شغلی امروز ما بسیار ضروری است.

۴. سواد داده (Data Literacy): با ابزارها و آموزش های مناسب، تصمیم گیری آگاهانه برای دانش آموزان، والدین، معلمان، رهبران مدرسه و شرکای مدرسه آسان تر از همیشه است. سواد داده‌ای می‌تواند منجر به تغییر اساسی در آموزش شود.

۵. سواد بازی (Game Literacy): متقاعد کردن دانش‌آموزان به شایستگی‌های این سواد نامتعارف جدید دشوار نخواهد بود. بازی های ویدیویی آنلاین با نمرات بالاتر از حد متوسط ​​در ریاضیات، خواندن و علوم مرتبط است و برخی مدارس از بازی‌هایی مانند Minecraft و SimCity برای کمک به بچه‌ها برای توسعه مهارت‌های فکری و حرکتی، توانایی‌های ناوبری بهتر و استراتژی‌های حل مسئله استفاده می‌کنند. در حال حاضر گیمیفیکیشن در حال افزایش است و دانش‌آموزانی که این تسلط را دارند سریع‌تر سطح خود را ارتقا می دهند.

۶ و ۷. سواد بهداشتی و سواد مالی (Health & Financial Literacy): هیچ دو سواد دیگری مانند این دو سواد در کنار هم معنی ندارند. موقعیت مالی قوی انتخاب های سالم را آسان تر می کند و سلامتی خوب انجام کارهای سخت لازم برای ثبات مالی را ممکن می سازد. وقتی صحبت از سواد سلامتی و سواد مالی به میان می آید، قوانین ساده سرانگشتی مانند «کمتر از درآمدتان خرج کنید» و یادگیری به موقع مانند شرکت در کارگاه کمک مالی برای دانش آموزان مسن تر دبیرستانی تأثیر زیادی دارد.

۸ و ۹. سواد مدنی و سواد اخلاقی (Civic & Ethical Literacy): سواد مدنی و سواد اخلاقی دو زوج سواد دیگر ما را تشکیل می دهند. سواد مدنی به معنای درک حقوق و مسئولیت های خود به عنوان یک شهروند و آگاهی از فرصت ها و مسیرهای مشارکت است. در واقع سواد مدنی دانش چگونگی مشارکت فعال و تأثیرگذاری بر تغییر در جامعه محلی و جامعه است. سواد اخلاقی به ظرافت‌ها می‌پردازد. وقتی ارزش‌های اصلی تضاد دارند، چه می‌کنید؟ این سوادها افراد را برای مشارکت و ایجاد تغییر توانمند می کند.

۱۰. سواد خبری (News Literacy): کمی شک و تردید فرصت های زیادی را به همراه دارد. ما تفاوت بین واقعیت و تخیل را در سنین جوانی می آموزیم، اما در دنیای دیجیتال، حتی برای بزرگسالان سخت است که در مورد اینکه چه چیزی را باور کنند و به چه چیزی شک کنند، مطمئن باشند. تجارب غنی یادگیری سواد خبری باید در سراسر کشور در دسترس دانش‌آموزان باشد و به آنها کمک کند نه تنها چگونه اخبار را پیدا کنند و بخوانند، بلکه چگونه در مورد آن فکر کنند و آن را ارزیابی کنند.

۱۱ و ۱۲. سواد کدنویسی و سواد رایانه ای (Coding & Computational Literacy): در میان سواد ها داغ ترین شان، سواد کدگذاری است. درست است که هر فردی قرار نیست یک برنامه‌نویس کامپیوتر شود، اما هر فرد می تواند از فکر کردن در مورد اینکه چگونه یک رایانه می‌تواند به حل یک مشکل کمک کند سود ببرد. توانایی رویایی کردن یک راه حل به اندازه توانایی کدنویسی آن ارزشمند است.

۱۳. سواد بنیادی (Foundational Literacy): سواد بنیادی همان سوادی است که به طور سنتی آن را درک می کنید؛ توانایی خواندن، نوشتن، و معناسازی. مهم نیست که تا چه اندازه تعریف سواد را گسترش دهیم، این سواد شامل مهارت‌های اساسی – به ویژه آنهایی که در سال‌های اولیه به دست آمده‌اند – بوده و هنوز هم بعنوان بلوک‌های سازنده دیگر سوادها و مهارت‌های ما است و دیگر سوادها را می‌توان بر اساس آن‌ توسعه داد.

۱۴. سواد اولیه (Early Literacy): آنچه کودک قبل از یادگیری خواندن و نوشتن در مورد ارتباط برقرار کردن از قبیل، خواندن و نوشتن می داند.

۱۵. سواد انضباطی (Disciplinary Literacy): برخورد متخصصان در رشته های مختلف با توانایی های خواندن، نوشتن و تفکر انتقادی دانش آموزان مخصوص رشته های مختلف را سواد انضباطی می گویند.

۱۶. سواد چند فرهنگی (Multicultural Literacy): توانایی درک شباهت ها و تفاوت های بین آداب و رسوم، ارزش ها و باورهای افراد با فرهنگ های مختلف را سواد چند فرهنگی می گویند.

۱۷. سواد اطلاعاتی (Information Literacy): یک فرآیند تحول‌آفرین که در آن یادگیرنده باید اطلاعات را در اشکال مختلف برای منافع شخصی خود بیابد، درک کند، ارزیابی کند و از آن استفاده کند. این استفاده می تواند شامل اهداف شخصی، اجتماعی یا جهانی باشد.

۱۸. سواد عملکردی (Functional Literacy): مهارت های مورد نیاز برای هدایت موفقیت آمیز جامعه را گویند.

۱۹. سواد محتوا (Content Literacy): توانایی استفاده از سواد در زمینه های خاص مانند سواد ریاضی یا سواد علمی را گویند.

۲۰. سواد رشدی (Developmental Literacy): شکلی از آموزش سوادآموزی که مرحله رشد کودک را در نظر می گیرد. در اصل، فرد دارای این سواد آموزش مناسب را با توجه به مرحله رشدی کودک می تواند ارائه دهد.

۲۱. سواد متوازن (Balanced Literacy): برنامه خواندنی که از چندین روش مختلف خواندن برای ارائه آموزش های خواندن متفاوت استفاده می کند.

۲۲. سواد انتقادی (Critical Literacy): مجموعه ای از تمایلات و مهارت هایی است که آموزش نوآورانه، تفکر انتقادی و تحقیق فعال را پرورش می دهد. سواد انتقادی به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا به جای اینکه فقط سطح را کشف و درک کنند، درباره چیزهایی که می بینند و می‌خوانند، به صورت انتقادی نگاه کنند.

۲۳. سواد تفریحی (Recreational Literacy): فعالیت های مستقلی که نگرش ها، علایق و عادات سوادآموزی مثبت را پرورش می دهد.

» شما چه سواد دیگری را می شناسید که در لیست فوق نیست. خوشحال می شویم آن را به ما و دیگر خوانندگان نیز معرفی کنید.

______________________________________________

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “۲۳ سواد مورد نیاز دانش آموزان برای موفقیت در زندگی و کار” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا