جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

جدایی موقت+بایدها و نباید ها

جدایی موقت+بایدها و نباید ها

جدایی موقت در نگاه اول بی معنی به نظر میرسه و همه فکر میکنن یه جور خیانته یا طرف فک میکنه میخواد پارتنرش زیر آبی بره با هر دختر و پسری که صحبت میکنم بهم میگن: میخواد ازم دور شه میخواد منو بپیچونه همش میگه یه مدت رابطه رو کمرنگ تر کنیم یه جدایی موقت داشته باشیم دوباره بهم برمیگردیم. حالا تو این مقاله کمکت میکنم و به درک درست “جدایی موقت” برسیم.

وقفه در رابطه یا جدایی موقت چیست؟

بیاین ۲ تا سناریو برای وقفه در رابطه تعریف کنیم. در سناریوی اول، کاپل ها بدون اینکه مشکل خاصی داشته باشن، تصمیم می‌گیرن برای مدتی از رابطه عاطفی فاصله بگیرن. این فاصله ممکنه به انتخاب هر دو جفتشون باشه یا شرایط اونها رو وادار به دوری کوتاه‌مدت کنه. مثلا ممکنه یکی از پارتنر ها به‌خاطر شغل یا مسائل خانوادگی، مدتی نتونه به‌اندازه کافی برای همسرش یا پارتنرش زمان بگذاره. در این حالت، زوج‌ها به هم اعتماد دارن و می‌دونن بعد از تموم شدن زمان تعیین‌شده، دوباره پیش هم برمیگردن و رابطه‌شون رو از سر می‌گیرن. به همین دلیل هیچ‌کدومشون آسیب نمی‌بینن و احساس امنیت دارن.

در سناریوی دوم، رابطه عاطفی دچار مشکل شده. و دو طرف اختلاف‌نظرهای زیادی دارن و حتی نمی‌دونند که واقعا می‌تونند زندگی با هم رو ادامه بدن یا نه. در این حالت، ممکنه یکی از اونها یا جفتشون به‌خاطر مسائلی مثل خیانت، رابطه سمی یا آسیب عاطفی از هم دور بشن. این دورشدن ممکنه وقفه‌ای جدایی موقت باشه، اما اگر ادامه‌دار بشه، به جدایی کامل ختم میشه.

جدایی موقت چه زمانی خوبه؟

در قسمت قبلی یه چیزایی در مورد جدایی موقت گفتیم ، اما احتمالا هنوز نمی‌دونید باید از همسرتون یا پارتنرتون فاصله بگیرین یا نه. پس بیایین کمی بیشتر در این باره صحبت کنیم. تمام رابطه‌‌های بلندمدت پربالا و پایین هستن. رابطه‌های رویایی و بدون مشکل فقط در قصه‌های بچه ها وجود دارن و رابطه‌های واقعی هیچ‌وقت اینقدر ساده نیستن. در دنیای واقعی، سیندرلای روستایی که تمام عمرش رو خدمتکار بوده ، نمی‌تونه برای پسر دنیادیده پادشاه همسر خوبی باشه. پس اگر در رابطه‌ عاطفی هستین، باید از رؤیاهای شیرین بیدار بشین و بررسی کنین که واقعا می‌تونید با وجود فرازونشیب‌های مسیر، در کنار هم زندگی کنین یا نه. گاهی اوقات برای پیداکردن پاسخ این سؤال به جدایی موقت نیاز دارین‌.

جدایی موقت برای بررسی تفاهم‌ها و تفاوت‌هاس.

شنیدین که میگن «ازدواج (یا رابطه عاطفی) مثل هندونه دربسته است»؟ هیچ‌کس از روزهای اول تشخیص نمیده رابطه‌ای که به اون وارد شده، موفق و بلندمدت هست یا نه. یا یه جور دیگه بخوام بگم، هیچ‌کس به‌قصد جدایی وارد رابطه نمیشه. اگه هر دو نفر بتونن برای همدیگه فضایی با امنیت نسبی فراهم کنن، احتمال موفقیت رابطه وجود داره.

ولی یه موقع هشدارهایی درباره این امنیت نسبی وجود داره. ممکنه الان با هم خوشحال باشین و از معاشرت با همدیگه حال کنید، اما با گذر زمان بودنتون در کنار هم عادی میشه و تفاوت‌ها بزرگ تر از قبل به نظر میرسن. تفاوت‌های بزرگ در گذر زمان سلامت رابطه رو به خطر می‌اندازه. چند نمونه از این اختلاف‌ها رو میگم برات:

  • تفاوت سنی زیاد؛
  • اختلاف درآمدی زیاد؛
  • اهداف متفاوت از رابطه؛
  • تفاوت حدومرزها و خط قرمزها؛
  • تفاوت زیاد فرهنگ و سبک زندگی.

در رابطه‌هایی که این اختلافات جدی وجود داره، جدایی موقت به طرفین فرصت میده تا خودشونو و طرف مقابلشونو بهتر بشناسن و تصمیم درست‌تری درباره ادامه رابطه بگیرن. حتی ممکنه کارهایی برای کمتر شدن این اختلافات انجام بدن، مثلا یکی از از اونها با یه شغل بهتر اختلاف درآمدش با شریک عاطفیش رو کمتر کنه.

جدایی موقت در رابطه سمی

بعضی وقتا رابطه عاطفی بیشتر از اونی که باید برای دو طرف مزیت داشته باشه، به اونها ضرر میرسونه. اگر توی این رابطه‌‌ هستین، ممکنه به‌خاطر وابستگی جدا نشین و در چرخه آسیب همیشگی باقی بمونین. در این حالت، بهتره قبل از اینکه ارتباطتون به نقطه‌ای برسه که راهی برای جبران نداشته باشین، به جدایی موقت فکر کنین.

اگر تصور می‌کنین مشکلات رابطه یا نیازهای برآورده‌نشده شما روی احساستون به پارتنرتون اثر گذاشته‌‌، بهتره به جدایی موقت فکر کنین. در این حالت، می‌تونید ریشه مشکلات و روش‌ حل اونها رو پیدا کنین. اگر مشکلات حل شدن، به رابطه‌ای برمی‌گردین که دیگه سمی نیست و نیازهایتونو برآورده می‌کنه. اگر هم متوجه شدید امکان حل مشکلات وجود نداره، وقفه در رابطه رو به جدایی دائمی تبدیل می‌کنین و از آسیب‌های رابطه سمی رها میشین.

در این شرایط هم وقفه در رابطه می‌تونه به شما کمک کنه:

  • احساس می‌کنیم باید زمان بیشتری رو به نیازهایتون اختصاص بدین و باید به خودتون برسین.
  • با وجود بچه، قصد طلاق دارین.
  • قصد جدایی دارین، اما فکر میکنین میشه فرصتی بهش داد.

چه زمانی جدایی موقت خطرناکه؟

تصمیمی اشتباه درباره جدایی موقت توی رابطه می‌تونه منجر به جدایی همیشگی بشه. جدایی موقت بعضی وقتا مزیت‌هایی داره و می‌تونه رابطه رو به تکامل برسونه، اما به این معنی نیست که بشه خطرهاش رو نادیده گرفت. توی زمان جدایی موقت، شما هیچ قراردادی با همسرتون یا پارتنرتون نمیبندین و هیچ ضمانتی برای تعهد نمیدین. بنابراین اگر شرایط رابطه خوب نباشه، احتمالا جدایی موقت مقدمه‌ای برای جدایی دائم بشه .

در ادامه، موقعیت‌هایی را مطرح می‌کنیم که اگر رابطه عاطفی شما مشابه آنهاست، بهتر است به وقفه فکر نکنید و روش‌ دیگری برای حل مشکلات پیدا کنید. الان چندتا موضوع رو اشاره میکنم.

وقتی اعتماد بین طرفین خدشه‌دار شده است

اعتماد کردن یکی از مهم‌ترین ستون‌های هر رابطه‌ای اس. که اگر خراب بشه، احتمال ادامه اون رابطه به کمترین حد ممکن میرسه. اعتماد خدشه‌دارشده قابل‌ترمیم هست، اما هم زمان زیادی میخواد و هم با کوچک‌ترین ضربه‌ دوباره می‌شکنه. اگر همسرتون اعتماد شما رو از بین برده، بهتره دلیل کارش رو بررسی کنین. اگر فکر می‌کنین برای اعتماد دوباره نیاز دارین مدتی فاصله بگیرین، باید خطر اونو هم در نظر داشته باشین. ممکنه این فاصله اونقدر زیاد بشه که به جدایی همیشگی برسه.

وقتی نیازهاتون برآورده نمیشه

اشتیاق و احساس به همدیگه هم به‌اندازه اعتماد اهمیت داره. وقتی طرفین همدیگه رو دوست دارن و به هم مشتاق‌ ان، رابطه زنده میمونه. اما وقتی این اشتیاق وجود نداره، نیازهای زوج‌ها برآورده نمیشه و به همین دلیل ممکنه عوامل خارجی اونها رو از رابطه دلسرد کنه. اگر از رابطه دلسرد شدین و فکر می‌کنین شریکتون نمی‌تونه اونطور که باید نیازهاتونو برآورده کنه، جدایی موقت کمک کننده نیست، چون ممکنه در طول جدایی، تحت‌تأثیر شخص دیگری قرار بگیره.

وقتی می‌خواید برای همیشه جدا بشین

در ذهن ما ایرانی‌ها، جدایی عملی ناپسندی هست. تفکر سنتی به ما یاد داده که خودت رو قربانی کن، اما طلاق نگیر! این یک اشتباه بزرگیه. گاهی اوقات خواسته واقعی شما جداییه، اما به‌خاطر باورهای غلط یا دلسوزی نابجا برای طرف مقابل، رابطه رو تموم نمیکنید. در این صورت، ممکنه برای اینکه یک قدم به هدف نهایی نزدیک‌تر بشین، به جدایی موقت فکر کنین.

احتمالا قبل از جدایی موقت، به پارتنرتون میگین: «مدتی از هم دور بشیم تا خودمون پیدا کنیم و دوباره پیش هم برمی‌گردیم». این در حالیه که خودتون می‌دونید برگشتی وجود نداره. در نهایت وقتی خواسته واقعی‌تون رو بیان می‌کنین، شخصیتی میشید که وفادار نبوده و به قول اینکه برگشت بعد از جدایی موقت وجود داره، ولی پارتنرشو ترک کرده.

بقیه موقعیت‌هایی که جدایی موقت چاره‌سازش نیست‌.

اگر رابطه شما در شرایطی قرار داره که در ادامه توضیح می‌دهیم، وقفه در رابطه نمی‌تونه مشکلات‌تونو از بین ببره.

  • می‌خواهید از شرایط و مشکلات در حال حاظر رابطه، فرار کنید حتی کوتاه مدت.
  • قصد دارین برای تنبیه همسرتون ازش فاصله بگیرین.
  • می‌خواین شرایط رابطه عاطفی با افراد دیگه رو بسنجین یعنی بقیه رو هم یه تست بکنید.

اصل جدایی موقت

وقفه در رابطه به معنی این نیست که یهویی تصمیم بگیرین به‌مدتی نامعلوم از همدیگه دور بشین و دوباره پیش هم برگردین. شما و همسرتون باید چارچوب و اصولی رو تعیین کنین و به اونها متعهد باشین، مثلا:

  • جدایی موقت چقدر طول بکشه؟
  • توی طول این دوره، طرفین اجازه ملاقات با ادمای جدید رو دارن؟
  • زوج‌ها در طول جدایی چه انتظاراتی از همدیگه دارن؟ (حدومرزها و بایدها و نبایدهایی که باید رعایت بشن.)
  • دلیل جدایی موقت چیه؟
  • در رابطه چه مشکلاتی وجود داره که توی این جدایی باید رفع بشه ؟
  • قبل از جدایی، تکلیف مسائل و مشکلات نامعلوم رو روشن کنین. با دلخوری، کینه و زخم‌های خوب نشده. وارد دوره جدایی موقت نشوید.
  • قراره دیگران (بچه ها یا خانواده‌ها) از این جدایی موقت خبر داشته باشن؟
  • توی این مدت با هم ملاقات میکنید؟ (مثلا در جلسات زوج‌ درمانی یا ملاقات‌های دوستانه)
  • در طول جدایی موقت نباید از زیر بار مسئولیت‌هایی که بر عهده دارین، شونه خالی کنین.
Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “جدایی موقت+بایدها و نباید ها” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا