اهمیت درس خواندن(معیارهای صحیح درس خواندن برای فرزندان چیست؟)

اهمیت درس خواندن
  • اهمیت درس خواندن

    درس خواندن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و برای هر فردی بسیار حیاتی است. این عمل باعث می‌شود تا فرد به دانش و شناخت بیشتری از دنیا و محیط اطراف خود دست یابد و با افراد دیگر به بهترین شکل ارتباط برقرار کند. همچنین درس خواندن با حفظ حافظه و افزایش توانایی انتقال اطلاعات از ذهن به کاغذ و برعکس کمک می‌کند.

    علاوه بر این، درس خواندن باعث می‌شود تا فرد به دانش و تجربیات قبلی دست یابد و در صورت نیاز به آنها بازگردد. این عمل باعث افزایش اعتماد به نفس و روحیه مثبت فرد می‌شود و او را برای مواجهه با چالش‌های زندگی آماده می‌کند.

    همچنین درس خواندن باعث می‌شود تا فرد مهارت‌های مختلفی را در زندگی به دست آورد و از جمله مهارت‌هایی همچون تفکر انتقادی، حل مسئله، تصمیم گیری، نوآوری و خلاقیت کسب کند. این مهارت‌ها باعث می‌شود تا فرد در جامعه به بهترین شکل ممکن عمل کند و بهترین نتایج را برای خود به دست آورد.

    در نهایت، درس خواندن باعث می‌شود تا فرد به بهترین شکل ممکن با خودش آشنا شود و توانایی‌ها و محدودیت‌های خود را بهتر بشناسد. این عمل باعث می‌شود تا فرد در زندگی شخصی و حرفه‌ای خود به بهترین شکل ممکن عمل کند و به موفقیت‌های بزرگی دست یابد. بنابراین، درس خواندن برای هر فردی بسیار حائز اهمیت است و باید از آن بهره‌مند شد.

    صحبت از درس خواندن که می شود ناخود آگاه به یاد دوران کودکی و مدرسه رفتن خود می افتید.. آیا شما در آن سال ها درس خوان بوده اید؟ در حال حاضر کودکان شما چه میزان به درس علاقه دارند؟

    سپیده دانایی روانشناسی است که عقیده دارد؛ یکی از بزرگ ترین دغدغه های پدران و مادران تحصیل و درس خواندن کودکانشان است، او برای اثبات عقیده خود به تعداد زیاد مدارس و انواع مختلف آن شامل غیر انتفاعی و…. اشاره می کند، همچنین بسیاری از کودکان ساعات روز خود را در کلاس های مختلف و با مشاوره های گوناگون می گذرانند که همین امر خود دلیل محکمی برای اثبات اهمیت درس خواندن است.

    حال تصور کنید کودک یا نوجوانی که تنها دغدغه اش در زندگی درس خواندن و کسب نمرات بالا می باشد تا چه اندازه ممکن است دچار بیماری های روانشناختی شود. در سال های اخیر شاهد این بودیم که دانش آموزان در نسل های مختلف فشارهای گوناگونی را از طرف خانواده تحمل کرده اند.

    فشار زیاد به فرزند برای درس خواندن موجب استرس و فشار روانی خواهد شد

    *

    کودکان و نوجوانان نسل قبل در خانواده هایی زندگی می کردند که کمتر کسی تحصیلات بالایی داشت و تحت فشار بودند که آرزوی والدین خود را برآورده کنند و مدرک دانشگاهی داشته باشند. در نسل فعلی اوضاع متفاوت شده است. والدین اکثرا مدارک عالی دارند و طبیعی است که بخواهند فرزندانشان هم مانند خودشان باشند.

    والدینی که چنین تصوراتی دارند معیار سنجش فرزند خود را تنها نمره او می دانند، اگر فرزند آن ها نمره های بالایی در مدرسه یا آزمون ها کسب کند، فرزندی خوب به حساب می آید و اگر نتواند نمره های قابل قبولی در کارنامه خود داشته باشد، پس شخصی است که ارزش بالایی ندارد و طبیعتا رفتار خوبی با او نخواهد شد.

    سنجش نمرات فرزند بصورت صرف معیار درستی توسط والدین تحصیلکرده نمی باشد

    چنین معیارها و فشارهایی سبب شده که دانش آموزان بیماری های روحی داشته باشد، استرس، دلهره، نگرانی، حالت تهوع، بی خواب های شبانه، اضطراب و مشوش بودن تنها تعدادی از مشکلاتی است که برای دانش آموزان پیش می آید و فشارهایی از طرف والدین اصلی ترین علت آن است.

    در این مقاله قصد داریم والدین را به عنوان مخاطب اصلی قرار دهیم و بگوییم که اگر چه همه ما با اهمیت درس خواندن به طور کامل آشنا هستیم و می دانیم که چه تاثیراتی می تواند در آینده فرزند ما داشته باشد، اما متاسفانه در اکثر موارد از مشکلاتی که برای او به وجود می آوریم آگاه نیستیم. در این جا قصد داریم راجع به این موارد بحث کنیم.

    پیشرفت در درس و تحصیل تنها راه موفقیت نیست

    همیشه با این جمله از طرف خانواده ها و مربیان مدرسه روبه رو شده ایم که خواهان موفقیت روز افزون فرزندان خود هستند، اما مشکل از جایی شروع می شود که این موفقیت را تنها در تحصیل و درس خواندن می دانند. والدین به این دلیل به فرزندان خود برای درس خواندن فشار می آورند تا در کنکور رتبه بالاتری کسب کنند و رشته ای بهتر را در دانشگاه ادامه دهند.

    والدین عزیز به این موضوع مهم توجه کنید که تنها راه موفقیت برای فرزند شما رفتن به دانشگاه و خواندن رشته ی مورد نظر شما نیست، او می تواند رشته دیگری بخواند یا به دانشگاه هم نرود اما فردی موفق و البته سالم با روحیه ای قوی باشد. طرز تفکر خود را در رابطه با موفقیت تغییر دهیم.

    فرزند شما روحیه حساسی دارد و اگر پیام های منفی را از طرف شما به عنوان پدر یا مادرش دریافت کند، به سختی می تواند در مقابل آن مقاومت کند و آسیب نبیند. آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید، زمانی که به کودک خود می گویید: تنها اگر در رشته مورد نظرتان قبول شود برای او ارزش قائل هستید، فرزند شما چه فشار روانی را تحمل خواهد کرد؟

    *

    در بعضی از موارد هم پیام های منفی از طرف خانواده پنهانی است، به عنوان مثال مادر خانواده می گوید که از خرج و مخارج خودم کم می کنم ولی فرزندم باید دانشگاه برود، حتی هزینه دانشگاه آزاد را می دهم اما نباید فرزندم از دانشگاه رفتن باز بماند. در چنین مواردی فرزند شما فشار روحی غیر قابل توصیفی را تحمل خواهد کرد و با اهمیت درس خواندن هیچگاه آشنا نخواهد شد، زیرا همیشه درس را باعث دردسر می داند.

    در مواردی هم شاهد این هستیم که فرزند شما به خوبی با فشارهای موجود کنار می آید و در رشته مورد نظرش مشغول به تحصیل می شود، اما مشکل اساسی زمانی شروع می شود که او فارغ التحصیل خواهد شد. این شخص تقریبا از زندگی کردن هیچ اطلاعاتی ندارد زیرا از ۷ سالگی تا اکنون تنها چیزی که فکرش را مشغول کرده فقط درس و اهمیت درس خواندن بوده است. توجه داشته باشید که ابعاد دیگر زندگی به همان اندازه با اهمیت هستند که تحصیل اهمیت دارد، پس نباید از آن هم غافل شد.

    فشار زیاد درس و تحصیل تهدیدی برای سلامت روان دانش

    آموزان

    درس و توجه به اهمیت درس خواندن باید برای آینده فرزندان باشد، یعنی آن ها بتوانند آینده خود را به طور صحیح تامین کنند، اما زمانی که درس خواندن به فشار تبدیل شود، نتیجه آن هم منفی خواهد شد. فشار وارد کردن به کودک یا نوجوان برای آن که دائم درس بخواند، در کلاس های مختلف شرکت کند، در اوقات فراغت خود را برای آزمون آماده کند و بسیاری دیگر از مواردی که همه می دانیم باعث می شود که فرزند ما از نظر روحی و روانی دچار مشکل شود و در سلامت کامل به سر نبرد.

    کودک شما احتیاج دارد بعد از آن که از مدرسه به منزل می آید، محیطی آرام را پیش روی خود ببیند، استراحت کند و برای روز بعد آماده شود. این در حالی است که در بسیاری از مواقع والدین وی را مجبور می کنند که ساعات خود را به مطالعه و درس خواندن سپری کند. به این موضوع توجه داشته باشید که اهمیت درس خواندن نباید مانع آسایش فرزند شما شود.

    عدم تدریس اصالت، عشق و فروتنی در مدارس

    هنگامی که با کلمه اصالت روبه رو می شویم مفهوم های متفاوتی از آن را می شنویم، اما در رابطه با دیدگاه روانشناسی اصالت باید بگوییم که به معنی خود بودن است. زمانی که به کسی می گوییم اصالت دارد، یعنی کاملا خودش است. شخص اصیل در هنگام ناراحتی گریه می کند، خوشحال می شود ، می خندد و عصبانیت خود را هم به طور کاملا مناسبی بروز می دهد، او به دنبال تقلید کردن از دیگران نیست و در همه موارد سعی می کند که خودش باشد.

    متاسفانه در مدارس شاهد این هستیم که اصالت به هیچ عنوان آموزش داده نمی شود و در طرف مقابل سعی بر این دارند که اصالت کودکان و نوجوانان را هم از آن ها بگیرند. به عنوان مثال برای اهمیت درس خواندن به دانش آموزان یاد نمی دهند که خود به آن فکر کنند و به نتیجه ای برسند، در مقابل از آن ها می خواهند فقط به گفته های والدین و مربیان مدرسه گوش دهند.

    مدارس باید سعی بر آموزش اصالت به دانش آموزان داشته باشند

    انسان های اصیل دنیا را زیبا می بینند و خود از این زیبایی لذت می برند، زیرا یکی از دلایل این زیبایی خودشان هستند. در صورتی که دیگران هیچ زیبایی در دنیا نمی بینند. به عنوان والد فرزند خود به او یاد دهید که خودش باشد، اگر قصد دارید او را با اهمیت درس خواندن آشنا کنید، اجازه دهید که فکر کند و به نتیجه برسد، نخواهید همه چیز را به او اجبار کنید. مطمئن باشید زندگی برای آن ها زیباتر و البته موفقیت آن ها بیشتر خواهد شد.

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا