چگونه از ناسزاگویی كودكمان جلوگيری كنيم؟

چگونه از ناسزاگویی كودكمان جلوگيری كنيم؟

در بخش مشاوره آنلاین وب سایت شیک اندیش، والدین و مربیان می توانند مشکلات و دغدغه های تربیتی خود را مطرح نموده و پاسخ آن را از رواشناسان و مشاورین شیک اندیش دریافت نمایند. در این چالش به ارائه راهکارهایی جهت مقابله با ناسزا گفتن و فحش دادن کودکان می پردازیم.

 

با سلام

ما والدین کودکی 4 ساله هستیم. متاسفانه فرزند ما زیاد ناسزا می گوید، حتی بعضی مواقع هم که عصبانی نیست به عنوان شوخی از آن واژه ها استفاده می کند. این مسئله سبب نگرانی و ناراحتی ما شده و نمی دانیم چگونه با آن مقابله کنیم. لطفا راهنماییمان کنید. 

سلام بر شما والدین گرامی

اغلب اوقات کودکان کلمات زشتی را یاد می گیرند و به زبان می آورند که مورد پسند والدین و جامعه نیست. نمی توان انتظار داشت کودکان هرگز ناسزا نگویند. بیشتر آنها کلمات زشتی را که از دیگران شنیده اند مورد آزمایش قرار می دهند. برخی کودکان برای این که خودشان را قوی تر نشان بدهند یا دیگران را تهدید کنند ناسزا می گویند. گاهی ممکن است شما خودتان بعضی کلمات را به کار ببرید ولی در عین حال این شما هستید که معین می کنید به کار بردن کدام کلمات مجاز یا غیر مجاز است. اگر ناسزاگویی کودکان را به خواسته هایشان برساند، احتمال دارد، ادامه یابد.

راهبردهایی که در ادامه بدان ها می پردازیم، به شما کمک می کند به فرزنداتان یاد دهید، کلماتی را به کار ببرد که از نظر خانوادگی و اجتماعی مجاز باشد و همان طور که می خواستید، از این کار ناشایست جلوگیری کنید.

1. خودتان الگوی خوبی باشید

اگر خودتان کلمات زشت به کار می برید حتی گاها، نمی توانید از کودکتان انتظار داشته باشید که این حرفها را نزند. در مواقع ناراحتی و عصبانیت، کلماتی را به کار ببرید که به فرزندتان نیز اجازه گفتن آن ها را می دهید.

2. آگاهانه نادیده بگیرید

این کار به ویژه ترفند خوبی برای زمانی است که کودک شما اولین بار است که حرف زشت می زند. به روی خودتان نیاورید، نخندید، توجه نکنید، به او نگاه نکنید و با او حرف نزنید. اگر ناسزاگویی منجر به واکنش اطرافیان نشود احتمال توقف آن بسیار است. اما اگر پاسخ نگرفتید ، توصیه هایی را که در ادامه می آید، اجرا کنید.

3. از قبل برنامه ریزی کنید

قبل از این که با کودک خود در مورد ناسزا گفتن صحبت کنید، انتظارات خودتان را مشخص کنید. به این صورت که کلماتی را که توهین آمیز می دانید یا می دانید که در مدرسه یا جامعه نامناسب است مشخص کنید و به کودکتان اجازه ندهید، آن ها را به کار ببرد.

4. در مورد این مسئله با کودکتان گفت و گو کنید

این کار را زمانی انجام دهید که هر دو در آرامش هستید. ” امید جان من دوست ندارم تو حرف زشت بزنی” کلماتی را که نامناسب می دانید فهرست کنید و برای آن ها جایگزین های مناسب ارائه دهید. “دیگه اجازه نداری این کلمات رو بگی..”؛ ” اگر مجبوری این طوری صحبت کنی ، می توانی بگویی…” و بعد کلمات مجاز را بگویید.

5. در مورد پیامدها صحبت کنید

از قبل بدانید که اگر کودکتان ناسزا گفت چه کاری انجام دهید. از پیامدهای مناسب استفاده کنید. به عنوان مثال محروم کردن او از یک فعالیت لذت بخش یا از دست دادن یک امتیاز مثل اجازه انجام بعضی بازی ها یا تماشای تلویزیون یا پارک رفتن. از قبل به کودکتان بگویید که اگر ناسزا بگوید چه پیامدهایی در انتظارش خواهد بود.

6. استفاده از کلمات مناسب را تشویق کنید

اگر کودکتان در طول روز حرف زشت نزد او را تشویق کنید. همچنین می توانید با دادن دسر مورد علاقه یا پیشنهاد یک بازی لذت بخش با مامان و بابا او را تشویق کنید.

در نهایت این که:

در طی این مسیر که البته آسان هم نیست صبور و پایبند و قاطع باشید. اعتراضات و شکایات کودکتان را نادیده بگیرید و با او بگو مگو نکنید. سعی کنید الگوی خوبی باشید.

images.png

اولین جلسه مشاوره

 

قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

قیمت اولین جلسه مشاوره 79,000 تومان

روز
ساعت
دقیقه
ثانیه
می توانید به صورت 24 ساعته از طریق تلگرام یا واتساپ با تیم روانشناسی شیک اندیش در ارتباط باشید

مقالات مرتبط

There are no comments yet