جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

افسردگی و شبکه های اجتماعی(بررسی علمی شبکه های اجتماعی با افسردگی)

افسردگی و شبکه های اجتماعی

افسردگی یکی از مشکلات روانی است که می‌تواند به شدت زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و در برخی موارد ممکن است باعث اختلالات جدی در عملکرد افراد شود. شبکه‌های اجتماعی نیز به عنوان یکی از ابزارهای پرکاربرد در دنیای مدرن، می‌تواند در ایجاد و تشدید این حالت ناراحتی نقش مهمی داشته باشد.

امروزه، بسیاری از افراد برای ارتباط با دیگران و دریافت اطلاعات از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند. اما این ارتباط ها ممکن است به عنوان یک میانجی برای ایجاد افسردگی و ناراحتی شناخته شوند. به عنوان مثال، در شبکه‌های اجتماعی، افراد ممکن است با مقایسه خود با دیگران و دیدن زندگی آنها، احساس ناکامی و ناکافی بودن کنند.

همچنین، برخی افراد ممکن است در شبکه‌های اجتماعی با انتشار مطالب ناراحت کننده و افکار منفی، خود را و دیگران را درگیر کنند و این موضوع باعث افزایش احساس ناراحتی و افسردگی شود.

در نتیجه، برای پیشگیری از ایجاد افسردگی ناشی از شبکه‌های اجتماعی، لازم است که افراد پایه‌های سالم و متعادلی برای ارتباط با دیگران داشته باشند و در همین حال بتوانند با دیدن محتوای مثبت و مفید در شبکه‌های اجتماعی، از ارتباط و استفاده از آن بهره‌مند شوند. همچنین، ممکن است نیاز باشد تا به دنبال درمان‌های روانشناختی و درمانی برای کسانی که از افسردگی ناشی از شبکه‌های اجتماعی رنج می‌برند، باشیم.

آیا شما هم از آن دسته از افرادی هستید که بیشتر وقت خودتان را در شبکه های اجتماعی به سر می برید؟

اگر جواب شما به این سوال مثبت است، بنابراین باید مراقب سلامت روانی خود باشید، طبق تحقیقاتی که در دانشگاه پزشکی پیترزبرگ انجام شد نشان داد که اخیراً تاثیرات شبکه های اجتماعی بر روی روحیه کاربران دو چندان شده است.

طبق این تحقیق جوانانی که بیشتر اوقات خودشان را در شبکه های اجتماعی به سر می برند، احتمال افسرده بودن آن ها نسبت به افراد عادی دو برابر است.

یافته های این تحقیق می تواند به متخصصین بالینی برای درمان افسردگی کمک کند، اگر می خواهید که ارتباط افسردگی و شبکه های اجتماعی را بدانید تا پایان ما را همراهی کنید.

برسی ارتباط شبکه های اجتماعی و افسردگی

تاثیر افسردگی و شبکه های اجتماعی

دکتر برایان ریماک که محقق پروژه ی تحقیقاتی و مدیر مرکز تحقیقاتی پیترز بود، به این نتیجه رسید که شبکه‌های اجتماعی بخش بسیار مهمی از روابط انسانی را در بر می گیرند و همین طور به متخصصین بالینی توصیه می کند که توازن بین مصرف صحیح و مصرف مشکل ‌زا را یاد بگیرند.

حتما بخوانید
اختلالات روانی دوران بارداری

دکتر ریماک و تیم تحقیقاتی او روی  ۱۷۸۷ فرد بزرگسال در آمریکا که سن آن ها بین ۱۹ تا ۶۰ سال بود پژوهشی انجام  دادند و پرسشنامه هایی را در اختیار آن ها قرار دادند، این پرسشنامه ها درباره ی جزئیات استفاده از شبکه های اجتماعی بود.

بعد از پر کردن پرسشنامه ها توسط افراد، آن ها را با ابزار ارزیابی افسردگی تطبیق دادند، نتایج این پرسشنامه ها نشان می داد که حدود ۶۱ دقیقه در روز افراد از شبکه های اجتماعی استفاده می کنند و حدوداً ۳۰ بار در هفته به شبکه های اجتماعی سر می زنند.

نکته ی نگران کننده این بود که یک چهارم این افراد دچار افسردگی بودند، در تحقیقی که انجام شد به ارتباط  قابل توجه افسردگی و شبکه های اجتماعی پی بردند.

افرادی که در این تحقیق شرکت کردند به دو دسته تقسیم می شدند: افرادی که زیاد به شبکه های اجتماعی سر می ‌زدند احتمال افسردگی آن ها نسبت به افرادی که کمتر به شبکه‌های اجتماعی سر می زدند ۲/۷بیشتر بود.

طبق تحقیقات افرادی که استفاده ی بیشتری از شبکه های اجتماعی داشتند بیشتر هم افسرده تر از دیگران بودند

عوامل افسردگی

محققان عوامل احتمالی افسردگی را مورد بررسی قرار دادند عواملی مانند سن، جنسیت، نژاد، شرایط زندگی و سطح تحصیلات از جمله ی آن ها بود که در این تحقیق لحاظ شد.

یکی از محققان شرکت کننده بر این باور بود که بیشتر افرادی که در معرض افسردگی هستند، برای پر کردن خلاء درونی خودشان از این شبکه ها استفاده می کنند.

آن ها این موضوع را نمی ‌دانند که شبکه‌های اجتماعی خودش منجر به افسردگی می شود و استفاده ی بیشتر از این شبکه ها افسردگی بیشتری  را نیز به دنبال خواهد داشت.

چرا استفاده بیش از حد از شبکه های اجتماعی می تواند افراد را

به افسردگی بکشاند؟

عکس هایی که در شبکه‌های اجتماعی از دوستان و همسالان خود می بینند، باعث به وجود آمدن حس حسادت در افراد می ‌شود.

این موضوع باعث می شود که به این نتیجه برسید که دیگران از شما خوشحال تر و خوشبخت تر هستند و همین طور افرادی که در فعالیت های بی معنی شبکه های اجتماعی فعالیت می کنند، باعث به وجود آمدن تصوری می شوند که فقط وقت شان این گونه سپری و تلف می ‌شود.

استفاده ی زیاد از این شبکه ها باعث به وجود آمدن آزار و اذیت‌ های بیشتری نیز می ‌شود که این یکی دیگر از عوامل به وجود آمدن حس افسردگی در افراد است و همین طور می توان به اعتیاد به اینترنت نیز اشاره کرد که اوضاع روحی و روانی فرد را تحت تأثیر خودش قرار می دهد و کاملا با افسردگی مرتبط است.

حتما بخوانید
افسردگی پس از ازدواج (بهترین درمان برای افسردگی بعد از ازدواج)

نتیجه ی تحقیقاتی که از افراد افسرده انجام شد، مشخص شد که پایه و اساس  تاثیرات افسردگی و شبکه های اجتماعی بر روی مشکلات سلامت فردی و عمومی است.

دیدن عکس بعضی از افراد در شبکه های اجتماعی ممکن است این تصور را ایجاد کند دیگران از شما خوشحال تر هستند

اقدام شرکت ها در جلوگیری از افسردگی و شبکه‌های اجتماعی

شرکت های بسیاری در زمینه ی جلوگیری از افسردگی و خودکشی در حال فعالیت هستند، شبکه ی  tumblr در جلوگیری از کارهای خطرناک افراد افسرده اقدامی را انجام داده است.

به این صورت که اگر کاربری کلمه افسرده و یا خودکشی را در این شبکه جستجو کند، منابع بسیار مفیدی برای آن فرد به نمایش در می آید و از او سوال می پرسند که آیا مشکلی دارد یا خیر؟ که بتوانند به او کمک کند.

فیسبوک

فیسبوک نیز برای جلوگیری از افسردگی در استفاده از شبکه های اجتماعی کاری انجام داده است، به این صورت که اگر فردی در نوشته های خودش علائم افسردگی داشته باشد با در اختیار قرار دادن یک سری گزینه ها به او کمک می کنند.

این گزینه ها به این صورت است که “من تصور می کنم این نباید روی فیسبوک قرار گیرد” ،  “تهدید آمیز” ،  ” خشونت آمیز یا تمایل به خودکشی است” ، ”  ارائه ی کمک ‌های پشتیبانی با گفتن این که کنارش هستید” ، ” درخواست کمک  و یا صحبت در مورد آن با فردی مورد اعتماد” ، ” درخواست از فیس بوک برای بازنگری آن پست و ارائه ی پشتیبانی درباره ی کاربر است.

شبکه ی اجتماعی فیسبوک نیز برای شناسایی افراد افسرده تدابیری را انجام داده است

تحقیقات دانشگاهی بر روی تاثیر فیسبوک

فیسبوک شبکه ای اجتماعی است که به روحیه ی کاربران خودش بسیار اهمیت می دهد،  در سال ۲۰۱۲ دانشمندانی که اطلاعات فیسبوک را در اختیار داشتند دست به انجام یک سری آزمایش جنجال برانگیز زدند.

این آزمایش به این صورت بود که تمامی محتوای منفی از روی فیسبوک پاک شد، این اقدام باعث تغییر در روحیات کاربران فیسبوک شد.

حتما بخوانید
افسردگی بعد از کنکور {مشاوره افسردگی بعد از کنکور تلفنی}📞

کاربرانی که محتوایی منفی می ‌دیدند به تبع از محتوای منفی برای به اشتراک گذاشتن پست استفاده می ‌کردند؛ این آزمایش بر روی ۶۸۹/۰۰۳ کاربر انجام شد.

تحقیقاتی که در دانشگاه هوستون در ژورنال روانشناسی اجتماعی بالینی انجام شد به این نتیجه رسیدند که استفاده از فیسبوک افراد را بیشتر افسرده تر می ‌کند.

به نوعی مشخص شد که افرادی که از فیسبوک استفاده می ‌کنند، دچار یک نوع حسادت به همنوعان خودشان می شوند؛ این موضوع به مقایسه اجتماعی نیز معروف شد.

شبکه ی اجتماعی فیسبوک تا حدودی به روحیه ی کاربرانش اهمیت داده است

تحقیقات دانشگاه میشیگان بر روی اثرات فیسبوک

در آگوست سال ۲۰۱۳ محققان دانشگاه میشیگان تحقیقی دیگر به نام استفاده از فیسبوک زوال سلامت فردی را در جوانان به دنبال دارد انجام دادند؛ این تحقیق نشان داد که هر چقدر افراد کمتر از فیسبوک استفاده کنند، میزان شادی آن ها در زندگی شان بیشتر می شود.

در سال ۲۰۱۴ طرح دیگری به نام عواقب احساسی فیسبوک انجام شد که به دنبال پاسخ سوال آیا فیسبوک منجر به بدتر شدن حال افراد می ‌شود؟  و چرا باز هم کاربران از آن استفاده می کنند؟

این تحقیق نشان دهنده ی رابطه ی افسردگی و شبکه های اجتماعی اشتباه بود که در دانشگاه اینسبرگ واقع در کشور اتریش این تحقیقات کامل شد.

این تحقیقات نشان می داد که فعالیت در شبکه ی اجتماعی فیسبوک بر روی حال و روحیه افراد  تاثیری منفی می گذارد.

سخن آخر

طبق بحث هایی که  در بالا بیان کردیم، اگر شما هم احساس می ‌کنید که از شبکه‌های اجتماعی بیش از اندازه استفاده می کنید و حالات روحی شما رو به افسردگی دارد، به شما توصیه می‌ کنیم که به یک روانشناس بالینی مراجعه کنید و استفاده از این شبکه ها را تا حد امکان کم کنید و فعالیت‌های مثبتی  را جایگزین آن کنید.

 

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “افسردگی و شبکه های اجتماعی(بررسی علمی شبکه های اجتماعی با افسردگی)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

Contact Us

پیمایش به بالا