چگونه به خود باوری برسیم
به خود باور داشتن یک فرآیند روانی و شخصی است که به طول زمان و با تلاش و تمرین میتوان به آن دست یافت. این فرآیند به معنای قبول داشتن و احترام گذاشتن به خود، قابلیتها، کارها و عملکردهای خود است. برای رسیدن به خود باوری، ابتدا باید با خود آشنا شد و مهارت ها، نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کرد. به خودتان اطمینان دهید که شما همان شخصی هستید که باید باشید و نیازی به تغییر ندارید. از خودتان بخواهید تغییراتی که میخواهید در زندگی خود ایجاد کنید و به تدریج به آن مسیر هدایت شوید. مهمترین راه برای رسیدن به خود باوری، مهارت و تمرین آن است. به خودتان زمان بدهید و با تمرین، خود باوری خود را تقویت کنید. همچنین، اطرافیان خود را با دقت انتخاب کنید و با افرادی همراه شوید که به شما احترام میگذارند و شما را تحریک میکنند بهترین شخصیت خود باشید. در نهایت، به خودتان اجازه دهید که به خود باور داشته باشید و تمام زندگی خود را با اعتماد به نفس و خود باوری پیش ببرید.
برسی کامل خودباوری
هنگامی که از کلمه خود باوری صحبت می کنیم، ناخود آگاه چیزی شبیه به اعتماد به نفس برای ما تداعی می شود. لازم به ذکر است که خود باوری کمی فراتر و بالاتر از اعتماد به نفس می باشد. در تعریف اعتماد به نفس باید بگوییم حسی است که با دستاوردهای انسان و تمجید اطرافیان به دست می آید.
اعتماد به نفس یعنی من به خودم اطمینان دارم که موجودی ارزشمندم و می توانم کارهایی فوق العاده ای انجام دهند. البته توجه داشته باشید که فوق العاده صرفا به معنی عجیب غریب و نا آشنا نیست. به عنوان مثال شما می توانید یک سخنرانی عالی داشته باشید و این کاری فوق العاده خواهد بود. پس زمانی شما اعتماد به نفس دارید که آمادگی کسب تجربه های جدید را داشته باشید و بدانید که قدرت روبه رو شدن با آن را دارید.
بر اساس مطالعات و تحقیقاتی که انجام شده است، اکثر کسانی که برای تجربه چیزهای جدید علاقه ای ندارند، فاقد انگیزه یا گاهی جسارت کافی هستند. عدم اعتماد به نفس کافی می تواند دلیل اصلی نداشتن انگیزه باشد و در این حالت شخص به دلیل آن که از توانایی های خود اطمینان ندارد، به سختی قادر به شروع کاری جدید است. هر یک از انسان ها حقی مسلم در زندگی دارند، یکی از این حق ها این است که بدانند و باور کنند که موجودی ارزشمند هستند، به همین دلیل در این مقاله با هم مرور می کنیم که چگونه به خود باوری برسیم.
۱. داوطلب باشید
یکی از بهترین کارهایی که سبب می شود اعتماد به نفس و حس با ارزش بودن در انسانی رشد کند این است که به هم نوعان و دوستان خود در مواقع ضروری کمک کند. در این حالت هورمونی به نام سروتونین در بدن ترشح می شود و باعث بالا رفتن روحیه خواهد شد، پس زمانی که می بینید در انجام کاری می توانید مفید باشید با کمال میل داوطلب شوید.
۲. لیست داشته باشید
یک لیست از کارهایی که در طول زندگی انجام داده اید و در آن موفقیت داشته اید تهیه کنید، این کار به شما یادآوری می کند که تا چه اندازه در زندگی خود موفق بوده اید. برای نوشتن کارها لازم نیست حتما موارد چشم گیر ذکر شود، گاهی یادگیری یک غذای جدید هم می تواند موفقیت به حساب آید.
۳. در اطراف خود افرادی که حامی شما هستند را نگهدارید
اگر از آن دسته افرادی هستید که آدم های عیبجو در اطراف خود دارید، به این موضوعات توجه کنید؛ هرگز هر چیزی که آن ها می گویند درست نیست، این افراد فقط نظرات خود را اعلام می کنند نه آن چیزی که واقعیت است و اینکه هر گفته این افراد لزوما مربوط به شما نخواهد بود، پس به آن بی توجه باشید. در اطراف خود همواره آدم های مثبت اندیش و حامی داشته باشید که موجب افزایش روحیه و اعتماد به نفس شما می شوند.
۴. اگر در حال حاضر به اهداف خود نرسیده اید خود را قبول کنید
خود باوری به این معنی است که در رابطه با توانایی های خود باور دارید، حال اگر نتوانید به عنوان یک انسان خصوصیت های خود را قبول داشته باشید چگونه می خواهید به خود باوری برسید؟ اجازه دهید برای واضح شدن این مفهوم توضیحات بیشتری در رابطه با آن ارائه دهیم. شما در ابتدا باید خود را همانطوری که هستید قبول داشته باشید و سپس برای رسیدن به خود باوری و اهداف خود تلاش کنید.
۵. الویت بندی های خود را تغییر دهید
برای آن که بدانیم چگونه به خود باوری برسیم باید اولویت بندی کارهای خود را تغییر دهیم و به جای فکر کردن و زمان گذاشتن برای چیزهای بی ارزش، تمرکز خود را معطوف کارهایی با ارزش بیشتر کنیم تا نتیجه بهتری بگیریم.
۶. چالش جدید برای خود ایجاد کنید
برای آن که بدانیم چگونه به خود باوری برسیم لازم است کارهایی انجام دهید که جدید و گاهی چالش برانگیز هستند. به عنوان مثال در کلاسی یا کارگاهی جدید ثبت نام کنید. این موقعیت به شما یادآوری می کنید که توانایی یادگیری و آموختن مسائل جدید را دارید، پس می توانید به خود اطمینان و باور داشته باشید.
۷. یادگیری خود را متوقف نکنید
نکته مهمی که باید همواره به آن توجه داشته باشید این است که از تجربه و یادگیری چیزهای جدید هیچ گاه غافل نشوید. دقت داشته باشید این چیزهای جدید شامل هنر، رشته ورزشی، زبانی جدید و حتی یادگیری ضرب المثلی جدید است، مهم نیست چه چیزی را یاد می گیرید مهم این است که همواره در حال یاد گیری و تجربه چیزهای جدید باشید.
۸. هدف داشته باشید
در طول زندگی خود همواره هدفی برای رسیدن داشته باشید. این اهداف می توانند کوتاه مدت و بلند مدت باشند. اهداف کوتاه مدت به شما یادآوری می کند که می توانید به خواسته های خود برسید، شاید یکی از رمزهایی که با توجه به آن می فهمیم چگونه به خود باوری برسیم همین تعیین هدف است.
۹. طوری زندگی کنید که خود می خواهید
در بسیاری از مواقع شاهد این هستیم که انسان های فاقد اعتماد به نفس به دنبال رضایت دیگران هستند. به عنوان مثال در زندگی کارهایی می کنند که دیگران از آن ها توقع دارند و کارهایی که واقعا به آن علاقه مند هستند را ترک می کنند تنها به این دلیل که به نظر دیگران خوب نیست. در زندگی همواره به خواسته ها و علاقه مندی های خود توجه داشته باشید و به خواسته دیگران کمی بی تفاوت باشید.
۱۰. هرگز مقایسه نکنید
به این موضوع مهم توجه داشته باشید که شما در زندگی هر آنچه برای رسیدن به اهداف خود لازم دارید را در اختیار خواهید داشت به شرط آن که به آن ها توجه کنید. هرگز به فکر مقایسه خود با دیگران نباشید، این کار موجب می شود که تمرکز خود را بر روی اهداف مهم از دست دهید.
در نهایت با توجه به مطالب ارائه شده دانستیم که چگونه به خود باوری برسیم و در زندگی موفق باشیم.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.