جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دروغ در رابطه عاشقانه(دلایل دروغگویی در رابطه عاشقانه)

دروغ در رابطه عاشقانه

دروغ در رابطه عاشقانه یکی از مسائلی است که در جامعه بسیار شایع است و ممکن است به طور موقت باعث رضایت افراد شود، اما در بلند مدت به بروز مشکلات و نارضایتی ها منجر می شود. دروغ گفتن در رابطه عاشقانه ممکن است به دلایل مختلفی انجام شود، از جمله ترس از از دست دادن شریک، نارضایتی از رفتارها یا خصوصیات او، و یا تلاش برای نگه داشتن رابطه در حالی که مشکلاتی وجود دارد.

اگرچه دروغ گفتن ممکن است به نظر آسان و قابل تحمل بیاید، اما در واقعیت به دلیل عدم اعتماد و شک در رابطه، به مشکلات و خسارات جدی منجر می شود. مثلاً، اگر شریک شما دروغ گفته باشد و شما این را دریافت کنید، شاید بتوانید از این موضوع اصلاح کنید ولی اگر دروغ ها به تعداد بیشتری تکرار شوند، شما به تدریج به شریک خود اعتماد نخواهید کرد و این یعنی بروز مشکلات جدی در رابطه.

بنابراین، بهتر است همیشه راستگویی در رابطه عاشقانه را رعایت کرد و به صراحت به شریک خود بگویید که چه چیزهایی برای شما مهم است و چه عواملی می تواند رابطه را به خطر بیندازد. با این کار، شما می توانید رابطه خود را بر اساس اعتماد و راستگویی ساختاردهی کنید و در نتیجه با خیال راحت و رضایت کامل از رابطه خود لذت ببرید.

صداقت و راستگویی در زندگی و همیشه در هر شرایطی ممکن نیست و بهتر است گاهی اصلاً موضوع را مطرح نکنیم، البته این موضوع بستگی به رابطه بین زوجین نیز دارد که بتوانند تمام موضوعات شان را برای یک دیگر بیان کنند بدون این که مشکلی پیش بیاید.

یکی از مهم ترین تجربه هایی که باید در زندگی کسب کنید این است که شریک زندگی خود را کاملا بشناسید و او نیز شناختی کافی درباره ی شما داشته باشد و بعد از آن شما را دوست داشته باشد، همیشه زوجین با این سوال ذهن خودشان را درگیر می کنند که آیا دروغ در رابطه عاشقانه درست است یا نه در ادامه ما می خواهیم ابعاد مختلفی از این موضوع را بررسی کنیم لطفاً با ما همراه باشید.

آیا مجازیم در رابطه ی عاشقانه دروغ بگوییم؟

در زندگی های عاشقانه ی زوجین، حتی بین زوجینی که روابطی بسیار صمیمی با یک دیگر دارند هم دروغ وجود دارد و نمی توان این موضوع را انکار کرد، به طوری که می ‌توان گفت گاهی اوقات به پرورش عشق نیز کمک می کند.

طبق تحقیقات سایکولوژی تودی، هیچ زوجینی ۱۰۰% با یک دیگر صادق نیستند و در مواقع خاص به اشکال مختلف حقیقت را به خاطر صلاح زندگی به یک دیگر نمی گویند.

اما این موضوع را نیز در نظر بگیرید که دروغ گفتن هیچ توجیهی ندارد زیرا به رابطه صدمات جبران ناپذیری وارد می کند، گاهی اوقات زوجین برای محافظت کردن از رابطه ی خودشان مجبورند که حقیقت را پنهان کنند، یا شاید هم مقداری از آن را حذف کنند و تمام حقیقت را به همسرشان نگویند.

طبق تحقیقات سایکولوژی تودی، هیچ زوجینی ۱۰۰% با یک دیگر صادق نیستند

همچنین در بعضی از مواقع هم ممکن است کاملاً آن را انکار کنند، در مواقعی در رابطه ی عاشقانه به دو روش به یک دیگر دروغ می گویند یا حرفی را که می زنند حقیقت ندارد یا تمام اطلاعات را بازگو نمی کنند و سربسته موضوع را باز نگه می دارند.

..

هر کدام از این روش‌ها باعث به خطر افتادن رابطه ی آن ها می‌ شود و صمیمیت حقیقی کم کم از بین می رود، بعضی افراد این اعتقاد را دارند که برخی دروغ گفتن ها مفید هستند زیرا اگر راست بگویند آسیب بیشتری به آن ها می رسد.

علاوه بر مسائلی که بین زوجین مطرح می شود زمان گفتن آن نیز مهم می باشد مثلاً بعضی از افراد در شروع یک رابطه تمام جزئیات خودشان را برای طرف مقابل رو نمی کنند.

این دسته از اشخاص از این می ترسند که دانستن حقایق طرف مقابلشان را دل سرد کند، آن ها فکر می کنند که زمان همه چیز را حل می کند و بر رازهای نگفته شان مرهمی می گذارد؛  این اعتراف کردن های ناقص به منزله ی یک حربه ی استراتژیک می باشد.

زوجینی وارد یک رابطه عاطفی می شوند و زوجین که از این استراتژی استفاده می ‌کنند، بر این باور هستند که وقتی که وارد زندگی مشترک شدند می توانند رازهای چالش ‌برانگیزشان را افشا کنند.

زوجینی بر این عقیده هستند که راست گفتن خیلی از موارد باعث دل سرد شدن شریک زندگیشان خواهد شد
..

این دسته از زوجین معتقدند که در نهایت هم پذیرفته خواهند شد، اما این موضوع را نیز در نظر بگیرید که حتی در صمیمی ترین روابط بین زوجین هم خطا و لغزش امکان دارد.

حافظه ی افراد به مرور زمان بعضی از اتفاقات را به کلی فراموش می ‌کند، گاهی اوقات  بعضی افراد در اتفاقاتی که در گذشته برایشان اتفاق افتاده اغراق می کنند و موضوع را بیش از حد کش می دهند و بزرگ می کنند؛ گاهی اوقات هم آن قدر به این تفکرات بال و پر می دهند که شکل موضوع عوض می شود و رنگ و بویی اضافه به خودش می گیرد.

حال وقت آن شده به دروغ در رابطه عاشقانه بیشتر بپردازیم

قطعا سوالات متعددی در ذهن افراد وجود دارد که علاوه بر سوال بالا این مسئله نیز مطرح است که تحریف گذشته آیا ضرری به رابطه می رساند حتی اگر طرف مقابلشان هیچ گاه چیزی از آن متوجه نشود.

بعضی از افراد قبول دارند که کاری باید انجام دهند اما مشخص نمی کنند که چه زمانی قصد انجام دادن این کار را دارند، این افراد می ترسند که شریک زندگی خودشان را ناامید کنند و توسط او قضاوت شوند و در نهایت هم تصمیم می گیرند که اطلاعاتی را فاش نکنند و همچنین این امیدواری را نیز دارند که هیچ گاه حقیقت امر برای همسرشان فاش نشود.

این افراد بر اساس این منطق دروغی مصلحتی می گویند و باور دارند که دروغ کوچک گفتن بهتر از خراب شدن رابطه آن ها می باشد، ما می خواهیم در طول این مقاله مواردی را بررسی کنیم که شما آن را با رابطه ی خودتان مقایسه کنید و ببینید که اگر با شریک زندگی خودتان صمیمی هستید چقدر می توانید موارد و رازهایی را با او به اشتراک بگذارید و واکنش هایی که ممکن است دریافت کنید نیز چه خواهد بود.

بعضی از افراد بر این باور هستند که دروغ گفتن های مصلحتی باعث بهتر از نابود شدن کل رابطه می باشد

شرایط فرضی تردیدها برای دروغ در رابطه عاشقانه

  • خانمی می داند که همسرش منتظر هدیه ای خاص برای کریسمس می باشد و مردها هم توقعات و انتظاراتی از خانم خودشان برای این روز دارند، اما مشکلی که این وسط پیش آمده این است که این خانم خریدی برای خودش انجام داده است.

خانم هم بخشی از پول را صرف این خریدش  کرده است و نمی خواهد به همسر خودش هم اطلاع بدهد؛ از طرفی هم اشتباه خودش را هم پذیرفته است و می خواهد به تنهایی این مشکل را حل کند؛ همچنین به این فکر فرو رفته که پولی قرض بگیرد و به دور از چشم همسرش این پول قرض شده را پس بدهد.

خانم برای پس دادن این پول برنامه ریزی خاصی هم کرده و مطمئن است که شخصی هم به همسرش چیزی نمی گوید؛ اگر این خانم همسر خودش را در ابهام بگذارد آیا مشکلی به وجود می‌آید؟

..
یکی از موارد دروغ گویی برای خرید های شخصی می باشد
  • زوجینی در زمان شروع زندگی عاشقانه شان به یک حزب سیاسی در مجلس رای دادند، اما مرد می خواهد که در دوره بعدی به حزبی مخالف حزب همسرش رای دهد؛ همچنین می داند که همسرش از این موضوع نیز ناراحت می ‌شود.

این شوهر  می‌ تواند به پای صندوق رای برود و نظر خودش را بنویسد در صورتی که مطمئن هم می باشد که همسرش هیچ  گاه چیزی نخواهد فهمید؛ همچنین دلیلی هم نمی بیند که تنشی بین آن ها سر این موضوع پیش بیاید با این تفاسیر آیا می توان در رابطه عاشقانه دروغ  گفت  آیا توجیهی که مرد برای دروغ خودش دارد کافی و منطقی است ؟

 مردی متعهد به همسرش به پزشکی مراجعه می کند و مطمئن می باشد که دارای علائم یک بیماری سخت است؛ او نمی ‌خواهد همسر خودش را از این مسئله آگاه کند تا او هم نگران شود.

..

این آقا همچنین این را هم می داند که موضوعی جدی می باشد بحرانی در راه است  اما این آقا شخصیتی قوی و توداری دارد، این شوهر سعی می کند که این موضوع را مخفی کند؛ ولی خانمش به خاطر بی خوابی های شبانه ی همسرش این موضوع را می فهمد اما شوهرش برای کارش بهانه تراشی می کند؛ آیا نگفتن حقیقت توسط این آقا موضوعی توجیه پذیر است یا خیر؟!

یکی از مواردی که افراد برای حفط رابطه شان ممکن است دروغ بگویند هنگام اطلاع از بیماری همسرشان می باشد
  • مردی به شدت عاشق دختری شده است که می خواهد با او ازدواج کند، اما به تازگی با مراجعه به پزشک فهمیده که نمی تواند بچه دار شود و این موضوع را نیز می داند که اگر این مسئله را با دختر مورد علاقه اش مطرح کند جوابی منفی می گیرد این آقا با خودش فکر می ‌کند که بعد از مدتی دختر هم عاشق و شیدای او خواهد شد و به همین دلیل او را ترک نمی کند.

این آقا  به همین دلیل گفتن این موضوع را به بعده ها موکول می ‌کند و حقیقت را به دختر مورد علاقه اش نمی گوید؛ آیا پنهان کردن موضوع به صلاح این رابطه ی آن هاست؟ آیا در صورتی که این آقا از این مسئله ی مهم آگاه است نباید این موضوع را به دختر مورد علاقه اش بگوید که او نمی تواند بچه دار شود آیا این توجیهی منطقی می باشد؟

..

مثال هایی که گفته شد تنها بخشی از زندگی روزمره ی افراد می باشد، ابعاد دیگرش پیرامون خیانت است که باعث سردی و یک نواخت شدن  و ایجاد اضطراب و تنش در زندگی مشترک می شود که تبعات بسیار بزرگ تری دارند، اما هر کسی وقتی دروغ می گوید باید بداند که این کارش نیز عواقبی دارد.

در رابطه با سوال آیا می توان در رابطه عاشقانه دروغ  گفت باید بگوییم که یک سری راه حل هایی وجود دارند که این مشکل را تقریبا حل می‌ کنند که ما در این جا برایتان بیان می کنیم.

راه حل

اولین راه حل این است که با شریک زندگی خودتان صحبت کنید که مسائل موجود چه حسی به شما می دهند و دلایل این کار چیست؟

یکی از بهترین راه ها برای حل کردن مشکل دروغ گوییصحبت کردن با همسرتان است
  • به شریک زندگی خود بگویید که صحبت کردن درباره مشکلات چقدر می تواند برایتان سخت باشد و اگر تجربه ای قبلی از این موضوع دارید باید آن را مطرح کنید تا کاملا توجیه شود.

یکی دیگر از راه حل ها این است که رفتار خودتان را مورد بررسی قرار دهید و متعصبانه عمل نکنید؛ اگر اشتباهی انجام داده اید که با نظر شریک زندگی شما هم خوانی ندارد آن را بپذیرید.

  • به این نکته نیز توجه کنید که شریک زندگی تان در چه مورد هایی مجبور می شود دروغ بگوید و انگیزه او از این کارش چیست؛ از منطق بودن دلایلش اطمینان حاصل کنید و این را به یاد داشته باشید که ممکن است شریک زندگی شما در همین مورد نیز به شما دروغ بگوید، پس با او صحبت کنید تا شاهد چنین مواردی نباشید.
  • اگر همسرتان از آن دسته آدم‌ هایی است که بسیار زودرنج و حساس است باید حساسیت های او را پیدا کنید تا بتوانید راحت با او صحبت کنید؛ در زندگی زناشویی حتما باید درباره ی مشکلات موجود نقد و بررسی انجام شود تا هر دو بتوانید کنار یک دیگر در یک راه قدم بگذارید.
یکی از موارد دیگر برای حل مشکل دروغ گویی همسر پیدا کردن نقاط حساس ناراحت شدن او می باشد

..

از خودتان برای او بگویید تا وقتی که می‌ خواهید تصمیمی بگیرید او نیز بداند با چه چیزی روبرو می شود؛ بهتر است کاملا صادقانه با او برخورد کنید تا مجبور نباشید ادامه ی راه را با دروغهای بیشتری زندگی کنید .

صداقت تمام و کمال و راستگویی در هر شرایطی برای همه ی افراد ممکن نیست تمام این موارد به روابط بین زوجین بستگی دارند؛ امیدواریم به پاسخ سوال آیا می توان در رابطه عاشقانه دروغ گفت رسیده باشید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “دروغ در رابطه عاشقانه(دلایل دروغگویی در رابطه عاشقانه)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا