جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

برای کنکور باید روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ (برنامه ریزی کنکور)

برای کنکور باید روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ (برنامه ریزی کنکور)

این جلسه درباره نکات ریز مربوط به برنامه ریزی کنکور صحبت خواهم کرد. در جلسات آتی بعضی از این موارد را که نیازمند تشریح کامل هستند برایتان مفصل توضیح می دهم.

با سلام و عرض ادب خدمت دانش آموزهای گلم و اولیای عزیزشان. خوش حالم از این که توفیق حضور دوباره را پیدا کردم تا دقایقی دیگر در خدمت شما باشم.

در این مقاله مطالبی که از جلسه دوم پله پله تا موفقیت عنوان می شود به صورت خلاصه است. شما با دریافت فایل صوتی می توانید مطالب گفته شده را به طور کامل استفاده بفرمایید.

جلسه گذشته درباره ی نوشتن اهداف صحبت کردیم. این اهداف شامل سه بخش کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت بود. برای اطلاع از ویژگی هر یک از این موارد به جلسه یک مراجعه کنید.

این جلسه درباره ی نحوه برنامه ریزی کنکور می خواهیم صحبت داشته باشیم. مهمترین عامل بعد از نوشتن اهداف، برنامه ریزی کنکور است.

اساس برنامه ریزی کنکور چیست؟

یک برنامه سالم برای کنکور برنامه ای است که نشاط هر روزه را برای مطالعه بیشتر می­کند. خیلی ها از این قاعده بی اطلاع هستند که برای یک دانش آموز کنکوری نشاط اهمیت زیادی دارد.از مهمترین عوامل برای رشد همین مورد می باشد.

یک برنامه خوب باید تعادل در زندگی سالم را برقرار کند. تعادلی که شامل انگیزه، ورزش، نشاط، تغذیه مناسب، مطالعه کافی و لازم، استراحت و با شرایط خانوادگی کاملا هماهنگ باشد.

یک نکته به یادماندنی:

تنها کسی که از شرایط خانوادگی، روحی روانی، خواب و بیداری، علاقه مندی ها، تنفرات و … اطلاع کامل دارد خود خود تو هستی. شما اطلاع دارید که زمان صرف ناهار در منزل شما کی هست؟ بازدهی بالا مطالعه شما در چه ساعتی است؟ شب دوست دارید مطالعه کنید تا صبح زود؟

تسلط شما بر این سوال اهمیت دارد که اطالاع داشته باشید موتور (ذهن) شما کی روشن می شود؟ زود ذهن شما گرم می شود یا دیر؟ دوست دارید با درس تخصصی شروع کنید تا عمومی؟ و …

تمامی این مطالب را با جزئیات در جلسات آینده به شما خواهیم گفت. با جلسات پله پله تا موفقیت همراه باشید.

چارچوب برنامه ریزی کنکور تو چگونه باید باشد؟

اساس برنامه ریزی کنکور خوب وقتی به درستی چیده شده باشد، تقریبا بعد از یک ماه به نتیجه مطلوب می رسید. نتیجه ای که منجر به حس نشاط و علاقه روز افزون شما نسبت به مطالعه می شود.

دو دسته بندی درباره ی نحوه چیدمان ساعت مطالعه وجود دارد. دسته اول مربوط به دانش آموزانی است که مدرسه می روند یعنی ۱۲ امی ها. دسته دوم مربوط به افرادی است که است مدرسه نمی روند.

میانگین ساعت مطالعه مفید برای هر دو گروه ۸ ساعت در طول شبانه روز است. اما این بی انصافی است که یک دانش آموز که مدرسه می رود به اندازه ای مطالعه کند که آن فرد نمی رود. چون زمان استراحت هر دو گروه یکسان نیست.

برای ۱۲ امی ها پیشنهاد می شود در طول شبانه روز ۶ ساعت مطالعه کنند. افرادی که مدرسه نمی روند هم ۸ ساعت درس بخوانند.

اما نکته اینجاست که آیا باید از روز اول شروع به ۶ ساعت مطالعه کنیم؟ دوستانی که تمایل دارند از ۶ ساعت شروع کنند، قطعا بعد از یک هفته به مدت یک ماه از مطالعه متنفر می شوند و حس فوق العاده بدی را تجربه می کنند. اما دوستانی که تمایل دارند به این ضرب المثل عمل کنند، مطالب را دنبال کنند.

رهرو آن نیست گهی تند و گهی خسته رود
                                               رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود

از این مقدار ساعت کمتر درس نخوانید. کمتر از چقدر؟

یک بدن ساز را در ذهن تصور کنید که قصد دارد برای مسابقات کشوری آماده شود. به نظر شما اگر همان روز اول به جای کار کردن با وزنه های ۱۰ کیلویی از ۵۰ کیلو شروع کند چه اتفاقی می افتد؟ طبیعتا برای اینکه در برابر جمع کم نیارد ادامه می دهد.

این روند تا یک هفته ادامه خواهد شد و نهایتا به دلیل تمرین نا متعارف، پارگی عضلات را به همراه خواهد داشت. دیگر از آن پس رنگ باشگاه را نمی بیند و شاید برای همیشه میادین حرفه ای ورزش را ترک کند.

هر دانش آموز بدون در نظر گرفتن زمان مانده تا کنکور باید آهسته آهسته شروع به مطالعه کند. نتیجه این کار حداقل بهتر از کنار کشیدن و تنفر از کنکور خواهد بود. به لطف خدا و پیشروی پیوسته شما حتما با صبر میوه درخت کنکور را برداشت خواهید کرد.

ساعت مطالعه شما در طول هفته به غیر از روز های تعطیل، بهتر است ثابت باشد. سعی کنید از هر ساعت مطالعه ای که راحت هستید و برایتان عادی است شروع کنید و در صورت امکان به ازای هر هفته نیم ساعت به مطالعه روزانه اضافه کنید.

به هیچ عنوان به این موضوع توجه نکن که وقت طلاست چرا که این کار باعث می شود تو عجله کنی و به نتیجه مطلوب نرسی. همیشه استراحت کافی در برنامه داشته باش.

وعده مطالعه من چند ساعت باشد بهتر است؟

در هر برنامه ریزری کنکور به طور علمی ثابت شده است که بهترین وعده مطالعه بین ۹۰ تا ۱۲۰ دقیقه است. کمتر از ۹۰ دقیقه عدم تمرکز و درک مطلب را به همراه خواهد داشت. بیشتر از این هم خستگی و عدم آمادگی برای وعده بعدی را به همراه خواهد داشت.

زمان استراحت بین وعده ها بین ۱۵ تا ۳۰ دقیقه است. از همین اول کار با وجود اینکه کار چالش برانگیزی می­باشد ولی به زمان استراحت پایبند باشید و بیشتر نکنید.

تجربه نشان داده افرادی که منظم مطالعه می کنند در سایر موارد زندگی خود هم منظم هستند و به اهداف شان می رسند.

کارهای زیر را در زمان استراحت انجام ندهید. چه کارهایی؟

به هیچ عنوان از تلویزیون، گوشی های هوشمند، فضای مجازی، رسانه و دیجیتال استفاده نکنید. به طور کلی هر چیزی که باعث می شود در شروع مطالعه تمرکز حواس نداشته باشید، از خودتان دور کنید.

در زمان استراحت باید کاملا ذهن تان فرصت جایگیری مطالب را در ذهن پیدا کند. پس برای حفظ زحماتی که کشیده اید حتما استراحت کنید. می توانید میوه مصرف کنید، خوراکی میل کنید، حمام کنید، چرت بزنید و ریلکس و ریلکس و ریلکس کنید و خودتان را در لباس و جایگاه آینده تان ببینید.

از اینکه تا به انتهای بخش ۱ همراه بنده بودید متشکرم. مطالب این بخش مقدمه ای برای درک بهتر موضوعات بخش ۲ بوده است. با ما همراه باشید

آیا تعادل بین دروس زیر را رعایت می­‌کنید؟

عده ای این نکته مهم را در برنامه ریزی کنکور فراموش می کنند. این مجموعه خود شامل دو تیپ زیر­مجموعه است. یکی مربوط به دروس اختصاصی و عمومی که بخش مهمی است و دیگری بین سال ۱۱ ام و ۱۲ ام.

این را به خاطر بسپار که به هیچ عنوان نباید از سهم مطالعه از هر یک از دروس به دیگری بدهی. حق مطالعه تمامی دروس را ادا کن. به اصطلاح دزدی ساعتی نکن.

به طور کلی نسبت متعارف بین دروس عمومی و تخصصی ۱ به ۳ است. یعنی شما از ۴ سهم کل ساعت مطالعه، ۱ سهم را به عمومی و ۳ سهم را به اختصاصی می دهید.

برای مثال از ۸ ساعت مطالعه، هر سهم معادل ۲=۴÷۸ می شود که ۲=۲×۱ ساعت مربوط به دروس عمومی و ۶=۲×۳ ساعت اختصاصی است.

همیشه زمان مطالعه را در بالاترین راندمان ذهنی خودت قرار بده. اگر با مطالعه در شب تمرکز و یادگیری بهتر داری در شب درس بخوان. اگر در صبح بهتر یاد می گیری، صبح زود بیدار شو.

دقت کنید که روز های تعطیل برای استراحت نیست. سعی کنید در روز های تعطیل ساعات مطالعه خود را افزایش دهید. حفظ روند مطالعاتی بسیار امری حیاتی می باشد. ثابت شده افرادی که در روزهای تعطیل کمی بیشتر از روز های عادی مطالعه می کنند، بازدهی ذهنی شان در روزهای غیر تعطیل بهتر است.

اصل مهمی به نام مرور:

عده ای به اشتباه تصور می کنند که شروع مطالعه، از ادامه مطلب وعده قبل است. اما باید بدانید شما باید در ۱۵ دقیقه شروع هر وعده مطالعاتی، مروری بر مطالب گذشته داشته باشید.

این کار دو نکته مهم دارد. اول این که همیشه در ذهن داشته باشید که هدف بلند مدت شما کنکور است نه آزمون این هفته. مورد دیگر این که با مرور ۱۵ دقیقه ای از مطلب قبل، نه تنها عقب می افتید بلکه ذهن شما آماده یادگیری مطالب جدید می شود. خودتان امتحان کنید متوجه این تکنیک کارآمد می­‌شوید.

از اصل جمع بندی چه می دانید؟

جمع بندی متشکل از دو دسته مربوط به جمع بندی پایان هفته و پایانی برای آزمون است. میزان زمانی که به این دسته ها اختصاص می دهید به اندازه ای اهمیت دارد که اگر با کیفیت باشد بسیار نتیجه کنکور شما را تغییر خواهد داد.

یکی از مثال ها برای نحوه جمع بندی این گونه است که برای آزمونی که هر ۳ هفته برگزار می شود، ۲ جمعه برای جمع بندی دارید. نصف هر جمعه اختصاص دارد به جمع بندی که نباید در آخرین جمع بندی منتهی به آزمون مطالب جدید را مطالعه کنید.

جمع بندی پایانی مربوط به آخرین روزی است که منتهی می شود به روز آزمون و تماما باید جمع بندی شود نه یادگیری مطالب جدید. جمع بندی اصول خاص خود را دارد و مثل خیلی از کارهای دیگر نیازمند پیشروی با اصول مخصوص خود است.

برای اطلاع از نحوه جمع بندی مفید و فواید هر کدام، می توانید جلسات پله پله تا موفقیت را دنبال کنید. در این مورد در جلسات آتی صحبت خواهد شد. با ما همراه باشید.

تست زنی چقدر اهمیت دارد؟

تست زنی برای یک دانش آموز کنکوری مثل نقل و نبات در جیب است. اهمیت تست زنی از آن جهت بالاست که شما را با تیپ های مختلف سوال آشنا می کند. به قدری باید این روند برای شما روان و آسان باشد که با مشاهده سوال متوجه شوید که آیا سوال شامل دام آموزشی است یا خیر؟ قبلا این سوال را دیده اید یا نه؟

صرفه جویی در زمان یکی از حداقل فایده ها در تست زنی زیاد می باشد. اهمیت آشنایی با تکنیک های تست زنی و تست خوانی و تیپ سوال ها به اندازه ای می­باشد که دامنه لغات برای یک مترجم زبان اهمیت دارد. هر چه یک مترجم لغات بیشتری بداند، زیباتر ترجمه می­کند.

این را بدانید که حتما زمان صرف شده برای تست زنی را جزء ساعات مطالعه خود قرار دهید. چراکه شما مطالعه می­کنید تا در نهایت برای تست زدن آماده شوید. حتما برای مبحث مطالعه شده زمان اختصاص دهید که تست بزنید و تست ها را بررسی کنید.

اینکه چه تست هایی بزنیم؟ از چه کتاب هایی تست بزنیم؟ حداقل و حداکثر چند تست بزنیم؟ از کدام روش تست زنی استفاده کنیم؟ چگونه تست هایمان را بررسی کنیم؟ و … تمامی این موارد را به طور مفصل در جلسات آتی پله پله تا موفقیت برای شما تشریح خواهم کرد.

از برنامه عقب افتادم. چطوری جبران کنم؟

چه کسی می تواند پیش بینی کند که چه اتفاقی و چه زمانی رخ می دهد؟ خیلی از شما کنکوری ها توانایی هایی دارید که افراد به شما نیازمند هستند. خانواده به شما مسئولیت می دهد که تحت هر شرایطی باید انجام بدهید. میهمانی دعوت شدید که باید بروید. بیمار شدید و چند روزی توانایی درس خواندن ندارید و …

این کارها باعث اختلال در روند مطالعاتی شما می شود. اما هر مشکلی راه حل خاص خود را دارد. چاره چیست؟ چاره این است که شما باید در طول هفته زمان برای جبران بگذارید.

توجه کنید که این زمان فقط و فقط و فقط برای جبران برنامه عقب افتاده است نه این که تنبلی کنید و برنامه را به آن موقع موکول کنید. در طول هفته بسته به حجم کارهایی که پیش بینی می کنی به ازای هر دو روز یا سه روز، زمان جبرانی در نظر بگیر.

حتما این کار رو انجام بده. چه کاری؟

بعد از یک ماه که از مشاوره کنکور استفاده کردی و برنامه ثابت خودت را نوشتی، با خانواده در جریان بذار. کاملا درک می کنم که احساس استقلال می­کنی و تصمیم گرفتی که روی پای خودت بایستی. ولی این موضوع را درک کن که پدر و مادر تو تنها افرادی هستن که صلاح تو را می خواهند و موفقیت و شادی تو آرزوی آنهاست. با آنها دوست باش.

بعد از اینکه برنامه ات را با والدین ات درمیان گذاشتی متوجه خواهی شد که دیگر به تو کاری ندارند. حتی بیشتر با تو هماهنگ می شوند. طبق برنامه تو عمل می­کنند و این باعث می شود که آنها هم خود را در موفقیت آینده ات بیشتر شریک بدانند.

از این پس متوجه رفتار تو خواهند بود که بیکار بودن تو به معنای استراحت می باشد یا بی انگیزه بودن. این جاست که این فرشته ها به موقع به کمک تو می آیند. دل سوزی شان از حد نمی­گذرد و این باعث می شود که تمرکز شما فقط روی خودت باشد.

والدین افتخار می­کنند که به خاطر فرزندشان کمتر به مهمانی رفتند و یا میزبان بودند. برای اینکه تو در آرامش باشی و تمرکز ت را حفظ کنی فقط در زمان استراحت تو وارد اتاق ت می شوند. به تجربه الیاس باقرزاده ایمان داشته باش. اجازه بده تا این غرور کاذب مانع رشد رابطه بین تو و این فرشته ها نشود.

خواهشا این مورد را جزء ساعات مطالعه حساب نکنید. چه مواردی؟

عده ای به جای مطالعه و تست زنی زیاد، علاقه خاصی به کلاس خصوصی دارند. به اشتباه این زمان را جزء ساعات مطالعه خود محاسبه می کنند. همیشه هم ادعا میکنند که ساعات مطالعاتی شان زیاد است ولی بازدهی کم.

به هیچ عنوان زمانی که صرف کلاس خصوصی می­کنید نباید جزء زمان مطالعاتی شما به حساب آورده شود. شما مدت زمانی که صرف تست زنی و مطالعه می کنید را حساب کنید.

این را بدان که فقط برای کتاب هایی کلاس بروید که از پس آنها بر نمیای. همه جا کلاس رفتن باعث موفقیت تو نمی شود. به توانایی های خودت ایمان داشته باش.

برنامه ریزی ۴ ماهه برای کنکور:

شما برای دریافت برنامه فشرده کنکور می توانید وارد سایت شوید و درخواست خود را اعلام کنید. برنامه ریزی کنکور در مدت زمان کوتاه شدنی است اما بیبشتر از همه انگیزه شما را می طلبد.

برنامه ریزی کنکور انسانی:

بهترین برنامه ریزی کنکور انسانی همراه با مشاوران و رتبه برترهای سال های اخیر را در اختیار دانش آموزان قرار میدهیم.

برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۲:

برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۲ برای رشته انسانی، برنامه ریزی کنکور ۱۴۰۲ برای رشته تجربی و برنامه ریزی کنکور ۹۹ برای رشته ریاضی را از مجموعه کنکور تاک بخواهید. برنامه ریزی و آموزش نحوه مطالعات دروس و همراهی مشاور متناسب با روحیات شما تا روز کنکور را در مجموعه شیک اندیش  تجربه کنید.

برنامه ریزی برای کنکور ۱۴۰۳:

برنامه ریزی کنکور برای سال ۱۴۰۳ به صورت تخصصی و حرفه ای برای شما ارائه می شود. برنامه ریزی حرفه ای همراه با بهترین مشاورانی که هر ساله تخصص شان تربیت رتبه برترها ست.

حالا چطوری برنامه بنویسم؟

نوشتن برنامه بر اساس معیارهای عنوان شده فرآیندی زمانبر و خسته کننده است. پس حتما سر فرصت و پرررررر انرژی شروع به نوشتن برنامه کنید. حتما با مداد برنامه را بنویسید چون قطعا نیاز به ویرایش خواهید داشت.

صبور باشید چون اولین برنامه تان قطعا چندین ساعت طول می­کشد و برنامه نهایی امکان دارد بعد از گذشت یک ماه قطعی شود. از آن پس برنامه شما تغییرات فوق العاده کم خواهد داشت و سیر رشد و پیشرفت شما آغاز می شود.

در پایان قبل از خداحافظی این را تجسم کنید که همان نتیجه مطلوب شما که دوستان تان حتی تا خود روز کنکور هم تجربه نکرده اند، شما تجربه کرده اید و نتیجه مطلوب تان را گرفته اید.

این را به خاطر بسپارید و منتظر آن روز باشید تا رتبه شما همان می شود که می خواستید.

از اینکه این فرصت را داشتم تا دانش آموزان زیادی را از روش صحیح برنامه ریزی کنکور مطلع کنم خیلی خوش حالم. این موضوع را در ضمن درس خواندن هایتان در نظر بگیرید که اگر به روز قبل خود توجه کنید و نسبت به آن بهتر باشید، برده اید. موفقیت سبقت از روز قبل خودتان است نه از دیگران.

برنامه ریزی کنکور را جدی بگیرید تا به اهدافی که در ذهن تان وجود دارد لباس حقیقت بپوشانید.

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “برای کنکور باید روزی چند ساعت درس بخوانیم؟ (برنامه ریزی کنکور)” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا