چگونه مسائل را به جای دعوا با همسر با بحث و مکالمه حل کنیم؟
چکیده مطلب
در ادامه به آموزش و ترفندهای حل مسائل زندگی زناشویی از طریق بحث و مکالمه به جای دعوا با همسر برای کاهش تنش های میان زوجین می پردازیم.
زندگی یک زوج، رویارویی با بسیاری از مسائل و مشکلات مالی، اجتماعی و حتی عقیدتی می باشد. که در صورت نبود اتفاق نظر (که امر بدیهی است)، می تواند مشاجره و دعواهای بی پایانی را به دنبال داشته باشد. این موضوع بالفطره جنبه بدی ندارد و تفاوت نظر می تواند مسیرهای جدیدی را پیش روی دو زوج قرار دهید اما راه حل این مسائل به جای دعوا با همسر از طریق بحث و مکالمه امکان پذیر می باشد.
حل مشکلات زندگی با بحث به جای دعوا با همسر
افراد، همیشه همه چیز را به یک شکل نگاه نمی کنند و نحوه برخورد با آن ها را به یک شیوه حل نمی کنند اگر برخورد با این چیزها در یک زندگی مشترک رخ دهد؛ ابتدا باید تفاوت ها حل شود. و در این جاست که برخی از زوجین بی دلیل و بدون مشکل شخصی به دعوا با همسر خود پرداخته و برخی با آرامش به بحث و مکالمه می پردازند.
آنچه از این دعوا و مشاجره ها مهم است؛ پیامدی می باشد که بدون هیچ گونه ارتباطی با مشکل پیش آمده، مشکلات حادتری را برای زندگی و رابطه عاطفی شما به وجود خواهد آورد. چرا که در مشاجره های مداوم فاصله بیشتری بین دو شخص موجود در رابطه رخ خواهد داد و اگر این دو زوج به گذشته خود نگاه کنند، می بینند که فاصله بین آن ها با دعوا بر سر امور بی اهمیت متعددی رخ داده است که ربطی به شخصیت آن ها ندارد.
تفاوت نظرها، بالفطره، اتفاقی بدن نیستند و به طور همزمان می توانند موجب دور و یا نزدیک شدن دو شخص به یک دیگر شوند؛ کافیست نحوه برخورد با آن ها را از به جای دعوا با همسر و مشاجره با او به بحث، گفتگو، چاره اندیشی و مشاوره تغییر دهیم. این جاست که در کنار شباهت ها، تفاوت ها نیز برای زوجین جذاب می شود.
مرحله اول در جایگزین کردن دعوا با همسر
اگر مشکلی پیش آمده و شما و همسرتان در مورد آن نگران و ناراحت هستید؛ ابتدا باید احساس مشترک خود را نسبت به این موضوع مشخص نمایید تا اگر بشدت عصبانی هستید؛ بدانید که این لحظه زمان مناسبی برای در میان گزاشتن مسائل نخواهد بود و اگر زوج خود را عصبانی می بینید؛ به او زمان داده و یا ابتدا در کاهش سطح عصبانیت به وی کمک کنید.
پس از لحظه ای مکث ابتدا بایست منشاء ناراحتی و بروز بحران را دریابید. گاهی بر سر یک مسئله گویی عصبانی می شویم که انگار این مشکل از همسرمان بروز کرده است اما اگر دقیق تر به آن نگاه کنیم؛ متوجه می شویم که مشائل پیش آمده بسیار پیش پا افتاده تر از آنچه است که فکر می کردیم.
به کلماتی که در شرح ماجرا به کار می برید؛ توجه کنید
بهتر است پیش از آن که از کوره در بروید؛ با یک بار مرور مجدد ماجرا، حقیقت اتفاق افتاده را بررسی و بازگو نمایید. آیا شما در این بررسی از کلمه باید یا عبارت «باید این کار را می کردم/می کردی» استفاده می کنید؟ در این صورت می توان فهمید که همچنان در گذشته گیر افتاده اید.
بسیاری از زمان مشاجره ها و دعوا با همسر بر سر مشکلات و اتفاقات گذشته، صرف می شود. در حالی که هدف یک بحث، حل مشکل پیش آمده و انتخاب حرکت هایی برای آینده می باشد. کلمات در مشاجره و دعوا با همسر بسیار تعیین کننده هستند و می توانند مشکلات سطحی را به دعواهای وخیمی تبدیل نمایند. در حالتی که هر دو عضو یک رابطه عاطفی بر سر مسئله ای نگران و مضطرب می باشند؛ استفاده از عباراتی مانند «تو باید این کار ار انجام می دادی» و یا «تو همیشه این کار رو می کنی» و یا «تو هیچ وقت کمک نمیکنی» به حل قضیه کمک نخواهد کرد.
راه حل جایگزین کردن دعوا با همسر به مباحثه
پس چگونه می توان با شریک زندگی خود در ارتباط با چیزی که در آن اختلاف نظر دارید، بحث کنید؟ برای اینکار ابتدا باید همدردی و نگرانی خود را نیز برای موضوع پیش آمده نشان دهید و برای اینکار می توانید با جملاتی مانند “من در مورد این موضوع ناراحت هستم و می خواهم با شما در مورد آن صحبت کنم” شروع کنید.
اگر لحظه پس از وقوع یک واقعه زمان مناسبی برای حرف زدن نیست؛ بهتر است تا ۲۴ الی ۴۸ ساعت منتظر بمانید. البته گاهی سکوت در اختلافات شخصی می تواند نتیجه مطلوبی نداشته باشد و اینجاست که به مرحله اول که قبلا ذکر کردیم؛ یعنی همدردی، مکث، سکوت و بررسی واقعیت موضوع باز می گردیم.
جلوگیری از وضعیت دفاعی گرفتن و تحمیل مشکلات به طرف مقابل
پرداخت به یک موضوع در زمانی که شما در آن سهیم باشید یا نه متفاوت است. گاهی ممکن است، همسر شما، شغل خود را از دست داده باشد و این موضوع به طور مستقیم به شما ربطی نداشته باشد و گاهی یک اختلاف می توانند بر سر سلیقه انتخاب مشترک صورت گیرد. به هر حال در لحظات اول، مهم این است که زوجین برای جلوگیری از دعوا با همسر خود، بتوانند هم خود و هم همسرشان را آرام کنند.
حتی اگر در بروز یک حادثه سهمی ندارید؛ ابزار همدردی و تاسف می تواند کمک کننده باشد. دومین موردی که باید در نظر بگیرید این است که در این لحظه همسر شما ممکن است، وضعیت روانی متفاوتی از آنچه فکر می کنید داشته باشد و احوال پرسی پیش از پرداخت به مباحثه اولویت دارد. به طور کل و به هر حال در آخر باید با این واقعه رو به رو شوید؛ اما اگر وضعیت دفاعی در خود یا همسرتان دیدید؛ بهتر است مکث کرده و با بدست آوردن آرامش اولیه به حل مسئله بپردازید.
پیشگیری از انباشته شدن اختلاف نظرها
بحث و مشاجره همواره نیاز به رخداد یک واقعه سهمگین را ندارد و گاهی با انباشته شدن مسائل کوچک و پیش پا افتاده در نهایت شاهد فوران خشم ناشی از توده این مسائل هستیم. پس بهتر است زوجین زمانی را برای حل مسائل زندگی، بررسی وضعیت کنونی و ارائه راه حل برای حرکت به جلو، تدوین نمایند.
پرداخت به موضوع از نظر جمع نه مفرد
هدف یک زندگی مشترک، رویارویی با خوشی و تلخی های زندگی با هم است. حال اگر یک طرف از یک رابطه در زمان مشکلات از ضمیرهای «من» برای دستاوردهای خود و «تو» برای سختی های پیش آمده استفاده کند؛ تعجبی ندارد که طرف مقابل نیز وضعیت دفاعی به خود گرفته و قصد دفاع از خود و تحمیل مشکلات را به طرف مقابل دارد. در زندگی مشترک با وجود کلمه «ما»، «من» و «تو» دیگر معنایی ندارد.
تفکرات، اهداف و سلیقه همسر شما نیز مهم هستند
در بسیاری از شرایط، شریک زندگی شما به طور مستقیم قصد ناراحت کردنتان را ندارد. اما یک تفاوت هدف و مقصود می تواند شرایط ناراحت کننده ای را برایتان ایجاد نماید. پس مهم است که ابتدا این تفاوت را درک نمایید. توجه داشته باشید، شخصی که به طرز ناپسندی رفتار می کند، خود، بیش از شخص مقابل در حال رنج دیدن از چیزی می باشد. در این موقعیت برعکس آنچه فکر می کنید نه سرزنش کردن، بلکه درد و دل و همدلی می تواند به حل مسئله کمک نماید.این به معنای چشم پوشی کردن از خطاهای شریک زندگی شما نمی باشد؛ بلکه مسئله این است که در زمانی که همسر شما وضعیت دفاعی گرفته است؛ بحث و مشاجره کار را به جایی نخواهد رساند.
بسیاری بر این باور هستند که مشاوره با یک متخصص ازدواج به معنای بودن بر روی لبه مرز تأهل و جدایی می باشد.
یک مشاور ازدواج می تواند به شیوه ای عادلانه و با استعداد به شما کمک کند تا از الگوهای منفی دور جسته و نقاط قوت خود و همسرتان را شناسایی کنید. او به شما کمک می کند تا در طول کار بر روی مسائل، و حل و فصل این درگیری ها، ارتباط بهترین را بین خود ایجاد نمایید. حتی اگر شریک شما به مشاوره نمی رود، خود ابتدا به تنهایی به مشاور مراجعه نموده و این مسئله را با همسرتان در میان بگزارید.
در آخر نیز به عنوان یک ترفند پیشنهادی، فراموش نکنید که در طول اختلاف نظر و دعوا با همسر خود نفس های عمیق و منظم بکشید. این کار به شما کمک خواهد کرد که آرامش خود را حفظ نموده و پاسخ بهتری به شریک زندگی خود نشان دهید.
هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.