۱۰ نکته مفید برای مقابله با کودک عاطفی

کودک عاطفی
  • ۱۰ نکته مفید برای مقابله با کودک عاطفی

    مقابله با کودک عاطفی یکی از چالش‌های بزرگی است که برای والدین، مربیان و معلمان وجود دارد. کودکان عاطفی معمولاً احساسات خود را با شدت بیشتری نسبت به کودکان دیگر به نمایش می‌گذارند و به طور معمول سریعاً به تنش و ناراحتی می‌افتند. این کودکان می‌توانند در ارتباط با دیگران مشکلاتی داشته باشند و به علت عدم کنترل احساسات خود، در برخی موارد به رفتارهای ناپسند مانند تندروی، بلایای خشن و حتی خشونت نسبت به دیگران دچار شوند.

    برای مقابله با کودکان عاطفی، ابتدا باید به آنها احترام گذاشته شود و سعی کرد با آنها به طور مستقیم و صریح صحبت کنیم. باید توجه داشت که این کودکان نیاز به توجه و احساس محبت دارند و باید به آنها نشان داد که ما از آنها مراقبت می‌کنیم و به آنها احترام می‌گذاریم.

    همچنین باید به کودکان عاطفی کمک کرد تا مهارت‌هایی را برای کنترل احساسات خود یاد بگیرند. برای این منظور، می‌توان با آنها به طور مستقیم و صریح در مورد احساسات خود صحبت کرد و آنها را به یادآوری احساسات خود و توانایی‌های خود در کنترل آنها تشویق کرد.

    همچنین، برای کودکان عاطفی باید فضایی ایمن و محافظه‌کار فراهم کرد که این کودکان بتوانند به آرامی با دیگران ارتباط برقرار کنند و در محیطی آرام و پایدار زندگی کنند. برای این منظور، می‌توان با ایجاد فضایی آرام و صمیمی در خانه، مدرسه و محیط زندگی کودکان، به آنها کمک کرد تا احساس امنیت و آرامش داشته باشند و به طور طبیعی احساسات خود را کنترل کنند.

    آیا کودک شما دارای طغیان های عاطفی مکرر است؟ مقابله با این امر می تواند برای شما سخت باشد. به عنوان والدین باید بدانید که آیا کودک شما دارای اختلالات عاطفی است یا خیر! زیرا او توانایی بیان احساساتش از طریق کلمات را ندارد. شما برای این حوادث باید آماده باشید.

    ۱۰ ایده برای برخورد با کودکان عاطفی

    وقایع عاطفی برای هر شخصی از ۳۰ ثانیه تا چند دقیقه یا حتی چند ساعت  ادامه دارند. اگرچه شورش عاطفی بخشی از رشد کودک است، اما گاهی برخورد با یک کودک عاطفی می تواند احساس نا امیدی را در او زنده کند.

    ۱- نگاهی به نشانه های اولیه

    بررسی کنید که هشدارهای اولیه در مورد اختلالات احساسی در کودکتان وجود نداشته باشد. معمولا کودکان با این مشکل دارای چند نشانه هستند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:

    • ناله کردن
    • بی قراری فراوان
    • خواهش و التماس
    • عصبانی شدن
    • ساکت بودن

    این علائم اولیه با گفتن برخی جملات مثل ناله می کنید و یا سرحال نیستید به کودکانتان به او هشدار داده و توجهش را منحرف کنید.

     

     

    ۲- اجازه دهید فرزند شما به واقعیت بازگردد

    چه در خانه و چه در عموم، اجازه دهید فرزند شما به قسمت های  از اوقات تلخی خود ادامه دهد. فقط پایدار باشید و اجازه دهید فرزند شما احساس کند که او تحت کنترل شما نیست. فرزند شما به زودی از اوقات تلخی کردن خود خسته می شود و در چند دقیقه به واقعیت می رسد.

    ۳- یافتن راه حلی:

    بعد از یک بحران عاطفی، با فرزند خود به گفتگو و گپ زدن بپردازید تا بدانید به چه دلیل عصبانی، غمگین یا تحریک شده است. اجازه دهید فرزندتان احساساتش را درست قبل از موقعیت بحرانی توصیف کند. این امر به او کمک خواهد کرد که مواردی را که باید تحت کنترل خود داشته باشد، متوجه شود.

     

    ۴- برخی از راه های خلاقانه برای حل مسائل

    شما می توانید با فرزندتان صحبت کنید و برخی از راه های خلاقانه برای حل این مسئله را بیابید. سعی کنید احساسات خود را با رویکرد نوآورانه ای برای کاهش  کج خلقی های او انجام دهید. اجازه دهید با کشیدن نقاشی و یا بغل کردن شما عذرخواهی کندو احساساتش را بیان کند. کمک های تحساسی به کودکان اجازه می دهد تا درک کنند و بدانند که شما همیشه برای آنها وجود دارید.

    ۵- ایجاد یک مجله

    به روز و زمان که در آن کودک شما مشکلات عاطفی پیدا می کند را به خاطر بسپارید و یا آنها را یادداشت کنید. در مورد حوادثی که موجب کج خلقی در کودک شما شده است، بنویسید. این امر برای جلوگیری از اینگونه اتفاق ها در آینده مفید خواهد بود. گاهی اوقات مکان شلوغ مانند یک فروشگاه مواد غذایی یا سالن می تواند یک جرغه باشد. از تنها گذاشتن کودکتان نیز در مهد کودک اجتناب کنید.

     

    ۶- کودک خود را منحرف کنید

    هر گاه احساس می کنید که فرزند شما یک شیوع عاطفی دارد، می توانید فعالیت های خاصی داشته باشید یا برخی از موزیک ها را آماده کنید تا احساسات خود را از بین ببرید و آرامتر کنید. این حواس پرتی به کودک شما کمک می کند که توجه او را به چیز دیگری متمرکز کند.

    ۷- اطمینان به کودک

    هنگامی که شما بعد از یک مشکل عاطفی با کودک خود صحبت می کنید، باید اطمینان حاصل کنید که آنچه که احساس می کند طبیعی بوده و در مورد آن احساس بدی نکند. در این زمان می توانید به او بگوئید که اگر عصبانی و ناراحت است، نباید به خودش و دیگران صدمه بزند.

     

    ۸- انتخاب های محدود

    معمولا وقتی کودکان گزینه های زیادی برای انتخاب دارند، تمایل به اشتباه کردن در انها زیاد می شود و ممکن است تمام گزینه ها را تقاضا کنند. ابتدا گزینه ها را محدود کنید سپس اجازه دهید کودک انتخاب کنید. به عنوان مثال، زمانی که شما یک میان وعده به او پیشنهاد می کنید، به او بگویید که می تواند یک موز، یک فنجان شیر یا یک سیب داشته باشد.

    ۹- ارائه زمان اخطار ۱۰ دقیقه

    به فرزند خود در مورد برنامه هایتان نگویید، زیرا این فرصتی را برای به تاخیر انداختن کج خلقی های کودک می شود.

    ۱۰-گهگاه اجازه دهید طغیان کند

    به جای سرکوب کردن طغیان های احساسی فرزندتان، گاهی اوقات آن را بروز بدهد، در غیر این صورت ممکن است او را به شدت از بین ببرد. گاهی اوقات اجازه دهید فریاد بزند و یا گریه کند. زیرا این امر به او کمک خواهد کرد تا احساس خوبی داشته باشید.

     

    اختلال احساسی در کودکان

    هنگامی که یک کودک از اختلالات عاطفی رنج می برد، به این معنی است که او در حال گذر از یک مرحله اضطراب هیجانی است. این فاز می تواند از چند روز، چند هفته، یک ماه یا گاهی حتی طولانی تر باشد. در موارد شدید، ممکن است کودک در طول یکسال از یک اختلالات عاطفی عبور کند، در صورتی که به هیچ وجه کمک خوبی نداشته باشد.

     

    درمان مشکلات عاطفی در کودکان

    اگر پزشک تشخیص دهد که کودک شما از یک اختلال عاطفی رنج می برد، ممکن است این موارد را پیش بینی کند:

    •    درمان  فردی یا خانوادگی
    •    برنامه های آموزشی ویژه برای کودک
    •    برنامه های آموزشی برای توسعه مهارت های اجتماعی و رفتاری
    •    ثبت نام در مدارس ویژه یا بیمارستان ها

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    images

    اولین جلسه مشاوره

     

    قیمت اصلی جلسه مشاوره 249,000 تومان

    قیمت اولین جلسه مشاوره 179,000 تومان

    روز
    ساعت
    دقیقه
    ثانیه
    اگر در رابطه ات دچار مشکل شده ای و نمی دانی چطور باید آن را به ازدواج ختم کنی یا این که چطور تکلیفت را مشخص کنی یا رابطه را بهبود ببخشی می توانی از مشاوره شیک اندیش استفاده کنید.

    هیچ نظری وجود ندارد

    پیمایش به بالا