جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اهمیت سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی

اهمیت سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی

8 موضوع مهم سواد مالی برای آموزش به دانش آموزان دبیرستانی 

یکی از مهم‌ترین درس‌های زندگی که دانش‌آموزان باید در ابتدا بیاموزند، نحوه مدیریت امور مالی شخصی است. با این حال، آموزش مطالب مرتبط با سواد مالی به عنوان یک درس در مدارس و دبیرستان ها در هیچ کجای جهان متاسفانه چندان رایج نیست. پول و بدهی از مهمترین دلایلی هستند که افراد در بزرگسالی استرس شدیدی را تجربه می کنند. مسایل مالی و نگرانی در مورد این مسائل حتی برای دانش آموزان دبیرستانی نیز موجب ایجاد استرس و مشکلات فکری مختلفی می شود. چرا که دانش آموزان در مقطع دبیرستان شروع می کنند به بررسی این موضوع که بعد از مدرسه می‌خواهند چه شغلی را دنبال کنند و اینکه آیا آن شغل برای شان  آزادی مالی به ارمغان می‌آورد یا خیر. همچنین دانش آموزان باید در دوره دبیرستان برای خود مشخص و روشن کنند که برای بدست آورده فرصت کاری مد نظرخود مجبور به ادامه تحصیل در دانشگاه هستند یا خیر. این سوالات به طور مشخص اهمیت سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی را مشخص می کند. باید توجه داشت که راز داشتن یک زندگی بدون اضطراب مالی در میلیونر بودن نیست، بلکه در این است که بدانید چگونه امور مالی شخصی را عاقلانه مدیریت کنید.

مربیانی که با اهمیت سواد مالی برای دانش آموزان آشنا باشند، سعی می کنند با ارائه مباحث مالی مورد نیاز به نحوی آموزش سواد مالی را در برنامه درسی مدرسه بگنجانند. ولی این مدارس هستند که باید استانداردهای مشخص و رسمی برای آموزش سواد مالی به دانش آموزان را از قبیل موضوعات آموزشی در مورد درآمد، هزینه ها، دارایی ها، بدهی های وام مسکن و امتیازات اعتباری تعیین کنند و مطمئن شوند که آنها به این استانداردها دست می یابند. از همین رو در این مقاله سعی خواهیم کرد که به سواد مالی نگاهی بیندازیم و ببینیم که سواد مالی شامل چه چیزهایی می شود، چرا دانش آموزان باید آن را بیاموزند، و چگونه مدارس می توانند آن را در برنامه های درسی خود بگنجانند.

 

چرا سواد مالی مهم است و معنی آن در برنامه درسی دبیرستان چیست؟

دبیرستان قرار است دانش آموزان را برای دنیای واقعی آماده کند. از همین رو باید در دبیرستان مفاهیم زیر را به دانش آموزان آموزش داد:

  • طرز فکر رشد
  • سلامتی
  • یادگیری اجتماعی و عاطفی
  • سواد مالی

سواد مالی یک مهارت نرم است که فرد را قادر می‌سازد تا پول را عاقلانه مدیریت کند. 

در نتیجه، فردی که سواد مالی دارد، دارای ویژگی های زیر است:

  • بیشتر از آن که خرج می کنند درآمد کسب کنند.
  • اهمیت بودجه بندی را می داند.
  • یک برنامه مالی مادام العمر دارد.
  • سرمایه گذاری های خود را متنوع می کند.
  • دارایی های ارزشمند را بدست می آورد.

در حالی که یادگیری اجتماعی و عاطفی و ذهنیت رشد را می‌توان از طریق فرهنگ و شرایط کلی مدرسه ارتقا داد ، ولی برای آموزش سواد مالی باید دانش آموزان آن را در قالب درسی طی کنند و برای فارغ‌التحصیلی شان آن را حتما بگذرانند. تنها در این صورت است که می توان مطمئن شد که دانش آموزان تمام جنبه های مدیریت پول را آموخته اند.

داشتن سواد مالی این امکان را برای فرد فراهم می کند که زندگی با کیفیتی داشته باشد. با کمک مطالب این درس آنها می توانند درآمد و پس انداز خود را به حداکثر برسانند. آنها همچنین به دلیل سواد مالی دیگر در مورد پول آنقدر استرس ندارند که به شادی شخصی آنها آسیب برساند.

افرادی که نمی دانند چگونه امور مالی شخصی خود را مدیریت کنند، برنامه ای ندارند، بودجه بندی نمی کنند و معمولاً بیشتر از درآمدشان خرج می کنند. بدیهی است که این امر با پیشرفت زندگی آنها منجر به افزایش بدهی هایشان و البته افزایش اضطراب و افسردگی ناشی از نگرانی های مالی شان شود.

هنگام تنظیم استانداردهای سواد مالی، دبیرستان ها باید برنامه ای برای معرفی دوره ای ایجاد کنند که دانش آموزان را قادر می سازد این جنبه های کلیدی سواد مالی را بیاموزند:

 اصطلاح منظور چیست آنچه دانش آموزان در دوره آموزش سواد مالی می آموزند
درآمد پولی که آدم به دست می آورد به حداکثر رساندن درآمد خود
مخارج پولی که آدم خرج می کند بودجه بندی هزینه های خود، پس انداز مداوم و خرج کمتر از درآمدشان
مسئولیت بدهی هایی که یک نفر مدیون است درخواست وام، محاسبه نرخ بهره و پرداخت به موقع بدهی ها
دارایی دارایی شخص، مانند خانه یا حساب بانکی ایجاد دارایی های ارزشمند از طریق پس انداز و سرمایه گذاری

 

 

آمار وضعیت آموزش سواد مالی به دانش آموزان دبیرستانی در آمریکا

مدت زیادی است که خوشبختانه در اکثر مناطق در سراسر کشور آمریکا ، مدارس سواد مالی را در استانداردهای آموزشی خود گنجانده اند، اما بسیاری از آنها این استانداردها را به طور کامل اجرا نمی کنند. طبق گزارش 2020 Survey of the States که به آموزش اقتصادی و مالی شخصی در آمریکا می پردازد، مشاهده می شود که اگر چه مدارس بیشتری نسبت به چندین سال گذشته دوره های سواد مالی را برای دانش آموزان دبیرستانی ارائه می دهند، ولی مشکل این است که اکثر این دوره ها در دوره های دیگر ادغام شده اند و اجباری نیستند. بر همین اساس این مساله به همه دانش‌آموزان امکان نمی‌دهد تا تمام جنبه‌های مدیریت پول را بیاموزند.

حتما بخوانید
متاورس و پایان دوران مدرسه

شورای آموزش اقتصادی – که هر دو سال یک بار گزارش بررسی ایالت ها را منتشر می کند – توصیه های متعددی را برای اجرای استانداردهای سواد مالی در سراسر ایالت ها ارائه داده است:

  • ارتقای استانداردها و الزامات دوره در سطح ملی
  • درخوسات دوره های اقتصاد و امور مالی شخصی را در منطقه خود
  • توسعه حرفه ای معلمان در حوزه های مربوط به سواد مالی
  • برای کسب اطلاعات بیشتر با شرکت های وابسته به موسسات تخصصی آموزش های مالی تماس بگیرید

 

آیا معلمان برای آموزش سواد مالی در دبیرستان آمادگی دارند؟

موضوعی که در مورد اجرای استانداردهای سواد مالی و الزامات دوره در مدارس عمومی و دولتی وجود دارد این است که بسیاری از معلمان برای آموزش مدیریت پول به دانش آموزان احساس شایستگی نمی کنند. یعنی اگر چه اکثر معلمان به سواد مالی معتقدند و نسبت به آموزش آن احساس اطمینان دارند. ولی معتقدند که نمی توانند الزامات دوره خاصی را تدریس کنند. تحقیقات سال 2010 توسط بنیاد ملی آموزش مالی این یافته ها را به صورت زیر گزارش می دهد:

تعداد معلمان دیدگاه معلمان
63.8٪ برای دستیابی به استانداردهای آموزش سواد مالی ایالت خود احساس ناتوانی می کنند
29.7٪ به دانش آموزان در مورد سواد مالی چه در دوره های مستقل یا یکپارچه آموزش می دهند
89% معتقدند که دانش آموزان برای فارغ التحصیلی باید یک دوره مالی شخصی را در دبیرستان بگذرانند
20% برای آموزش سواد مالی به دانش آموزان احساس “بسیار شایسته” دارند

متاسفانه هنوز تحقیقات کافی برای اینکه به ما بگوید آیا از سال 2010 تغییر قابل توجهی داشته است یا خیر، انجام نشده است.

 

مباحث سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی

مربیان آنجا هستند تا مطمئن شوند دانش‌آموزان مدیریت پول را در دبیرستان یاد می‌گیرند تا بتوانند به طور مستقل در زمان دانشجویی در دانشگاه زندگی کنند و در تمام طول زندگی خود عاقلانه پول خرج کنند و پس انداز کنند. تهیه برنامه های درسی و ادغام برنامه های سواد مالی در برنامه درسی مدرسه مستلزم آن است که معلمان آنچه را که دانش آموزان باید بیاموزند را خود پیشتر به خوبی درک کنند.

در اینجا برخی از مهمترین موضوعات سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی آورده شده است:

  1. تصمیم گیری در مورد پول
  2. به حداقل رساندن هزینه های دانشگاه
  3. به حداکثر رساندن درآمد
  4. هزینه و بودجه
  5. پس انداز و سرمایه گذاری
  6. آشنایی با امور بانکی
  7. استفاده هوشمندانه از کارت های نقدی و اعتباری
  8. درخواست برای وام و کسب دارایی

در ادامه هر کدام از موضوعات سواد مالی فوق را که دارای اهمیت برای دانش آموزان دبیرستانی است توضیح می دهیم:

 

1. تصمیم گیری در مورد پول

اولین قدم برای آموزش مهارت‌های عملی پول به دانش‌آموزان، آموزش نحوه تصمیم‌گیری عاقلانه درباره پول است. برای مثال خواه آنها بخواهند روزی نقل مکان کنند یا خانه ای بخرند، باید بدانند که چگونه تصمیم بگیرند که از فرصت های پولی استفاده بهینه کنند. پول نقش مهمی در انتخاب خانه و کاری که در چنین مواقعی و بسیاری موارد دیگر باید انجام دهید، بازی می کند.

تصمیم گیری نیز یک مهارت نرم است که در استانداردهای یادگیری اجتماعی و عاطفی گنجانده شده است . دانش آموزان باید بدانند که فرآیند تصمیم گیری چند مرحله دارد:

  1. شناسایی هدف یا مشکل
  2. جمع آوری اطلاعات و طوفان فکری در مورد راهکارهای عملی بالقوه
  3. در نظر گرفتن پیامدهای هر انتخاب
  4. تخمین گزینه های جایگزین
  5. تصمیم گیری در مورد بهترین اقدام
  6. ارزیابی نتیجه

پس از یادگیری تمام مراحل در فرآیند تصمیم گیری مسئولانه، دانش آموزان باید بدانند:

  • همه عواملی که می توانند در تصمیم گیری نقش داشته باشند
  • استراتژی های مختلفی که افراد برای انتخاب استفاده می کنند
  • چه شرایط اقتصادی بر انتخاب های شخصی و مالی تأثیر می گذارد

نمونه‌هایی از فرآیند تصمیم‌گیری را به دانش‌آموزان ارائه دهید، چه با خواندن مطالب مختلف آموزشی و تجربی، و چه با پخش فیلم موقعیت‌های ساختگی را بسازید که در آن دانش‌آموزان شخصا فرآیند تصمیم گیری را ایفا کنند و تمام جنبه‌های آن را ارزیابی کنند.

 

2. به حداقل رساندن هزینه های دانشگاه

امروزه دانش‌آموزان بیشتری نسبت به دهه‌های گذشته بعد از دبیرستان به دانشگاه و کالج می‌روند ، اما شهریه دانشگاه و در نتیجه بدهی‌های آن نیز همچنان در حال افزایش است. اگر دانش آموزان می دانستند که چگونه پول خود را مدیریت کنند و در مورد هزینه های دانشگاه تصمیمات هوشمندانه بگیرند، می توانستند هزینه حضور خود در دانشگاه را به حداقل برسانند.

حتما بخوانید
راه های پول درآوردن برای نوجوانان و کسب درآمد فوق العاده

از درخواست کمک های مالی و بورسیه های دانشگاهی گرفته تا دریافت اعتبارات دانشگاهی در دوران دبیرستان ، دانش آموزان راه های زیادی برای به حداقل رساندن شهریه خود دارند. بسیاری از بورسیه ها همچنین هزینه های عمومی دانشگاه مانند هزینه ثبت نام، خرید کتاب های درسی، خوابگاه و حمل و نقل را پوشش می دهند. داشتن سواد مالی مستلزم فکر کردن به آینده است، و دانش آموزان باید عادت داشته باشند که از قبل و در هنگام برنامه ریزی هزینه های دانشگاه خود فکر کنند.

نحوه انتخاب کمک مالی را به دانش آموزان آموزش دهید و برای آن درخواست دهید و به آنها آموزش دهید که چگونه از وام های دانشگاهی عاقلانه استفاده کنند تا وام ها پرداخت شوند. داشتن مهارت‌های عملی پولی همچنین به نوجوانان کمک می‌کند تا کل فرآیند درخواست ادامه تحصیل خود را حتی در خارج از کشور با نگرانی‌های مالی کمتری طی نموده و استرس‌ کمتری دریافت نمایند.

 

3. به حداکثر رساندن درآمد

مدیریت پول با کسب درآمد شروع می شود. دانش آموزان باید بیاموزند که انتخاب های شغلی آنها چگونه بر درآمد آنها تأثیر می گذارد.

یکی از رایج ترین دلایل استرس دانش آموزان دبیرستانی این است که نمی دانند چگونه شغلی را انتخاب کنند. با آموزش نحوه تصمیم گیری هوشمندانه به دانش آموزان، می توانید به آنها در انتخاب شغل کمک کنید. آنها باید درک کنند که انتخاب آنها بر ثبات مالی آنها تأثیر می گذارد.

دانش‌آموزان برای برخورداری از آزادی مالی نیازی به دنبال کردن مشاغل خاص و پرمتقاضی ندارند، اما باید بدانند که چگونه می‌توانند درآمد خود را هنگام شروع مسیر شغلی خود به حداکثر برسانند.

به دانش‌آموزان بیاموزید که تنها به ازای ارزشی که برای شرکتی که آنها را استخدام می‌کند، دستمزد دریافت می‌کنند. اگر دانش‌آموزان قبلاً کارآموز یا داوطلب هستند، باید در نظر داشته باشند که با داشتن آن موقعیت‌ها چگونه می باید به دنیال منفعت رسانی به شرکت باشند. وقتی دانش‌آموزان می‌دانند مهارت‌هایشان چیست، می‌توانند روی آن‌ها کار کنند و با تکیه به آنها می‌توانند در عمل از آن‌ها استفاده کنند. در زیر برخی از مزایای این دانش آورده شده است:

  • بازار کار فعلی را ارزیابی کنید
  • بر اساس علایق تان یک برنامه شغلی مادام العمر تهیه کنید
  • مشاغلی را انتخاب کنید که به شما فرصت هایی برای رشد ارائه می دهند
  • برای مشاغل درخواست دهید و درخواست های ارزشمند و برجسته برای آنها بنویسید
  • برای مصاحبه های شغلی آماده شوید
  • شناسایی کنید که مهارت های مورد نیاز آنها چیست و برای به کار بردن آنها چقدر باید دستمزد دریافت کنید
  • هزینه های شغلی اضافی را درک کنید
  • مزایای اشتغال را شناسایی کنید
  • قراردادهای کاری مختلف را بشناسید
  • آموزش های شغلی اضافی را دنبال کنید

4. هزینه و بودجه (برنامه ریزی مالی برای دانش آموزان دبیرستانی)

آموزش در مورد هزینه ها یکی از مهمترین درس های دوره مالی شخصی است. هنگامی که بزرگسالان جوان برای اولین بار شروع به کسب درآمد می کنند، تمایل دارند که توجه کمی به مسیر بیرون رفتن پول خود شان داشته باشند. همین مساله باعث می شود آنها فارغ از میزان در آمد شان همواره در حالت تحت خطر قرار بگیرند. در واقع، نداشتن سرنخی که فرد درآمد خود را در کجا خرج می کند، یک پدیده رایج حتی در بزرگسالانی است که برای مدت طولانی نیز کسب درآمد کرده اند.

بودجه بندی یک برنامه مالی است که به افراد امکان می دهد بدانند که به طور منظم چقدر هزینه می کنند و دانش آموزان باید بودجه بندی را در دبیرستان بیاموزند. به دانش آموزان بیاموزید که به محض شروع به کسب درآمد، باید بودجه شخصی داشته باشند. بودجه بندی به این معنی است که یک فرد وقتی هزینه ها را پوشش می دهد و درصد مشخصی را برای پس انداز اختصاص می دهد می داند هنوز چقدر پول دارد.

داشتن یک برنامه مخارج چیزی است که ثبات مالی را به ارمغان می آورد، صرف نظر از اینکه درآمد فرد چقدر کم یا زیاد است. هزینه ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اجاره خانه
  • خدمات رفاهی
  • بازپرداخت بدهی
  • پس انداز

 

5. پس انداز و سرمایه گذاری

اگر ارزش پس‌انداز را در دبیرستان به دانش‌آموزان بیاموزید، می‌توانند از اول عادت کنند به آن و همواره در زندگی پس انداز کنند. آنها باید بدانند که باید یک برنامه مالی داشته باشند و نحوه اجرای آن را بیاموزند. برای اینکه دانش آموزان بتوانند برنامه های مالی کوتاه مدت و بلند مدت داشته باشند، باید یاد بگیرند که چگونه:

  1. اهداف مالی شخصی خود را تعیین کنید
  2. مراحلی را که برای دستیابی به آن اهداف باید انجام دهید، مانند پس انداز کردن یا درخواست شغل، رت شناسایی کنید
  3. بازه زمانی دستیابی به اهداف را تعیین کنید
  4. هزینه های آنها را محاسبه کنید
  5. برنامه بودجه ایجاد کنید و آن را حفظ کنید

اجرای یک برنامه مالی با اقدام شروع می شود و دو مورد از موثرترین اقدامات پس انداز و سرمایه گذاری است. از همین رو باید به دانش آموزان آموزش دهید:

  • مزایای پس انداز پول را بشناسند
  • روش های مختلف پس انداز را شناسایی کنند
  • مبلغ پس انداز را در بودجه خود لحاظ کنند
حتما بخوانید
بازی مناسب کودک تا یک سالگی (بازی مناسب نوزاد یک ماهه)⭐

وقتی صحبت از سرمایه گذاری می شود، دانش آموزان باید بدانند:

  • نحوه تصمیم گیری برای سرمایه گذاری
  • انواع روش های رایج سرمایه گذاری مانند صندوق های سرمایه گذاری مشترک
  • ارزش تنوع بخشیدن به سرمایه گذاری های خود به جای سرمایه گذاری کل پول خود در یک موضوع یا محل
  • نحوه تشخیص تقلب در سرمایه گذاری

نحوه ایجاد حساب پس انداز و ایجاد برنامه بازنشستگی را به دانش آموزان خود آموزش دهید. آنها باید یاد بگیرند که چگونه پس انداز کردن می تواند به رسیدن به آزادی مالی شان منجر شود. پس انداز پول همچنین به آنها در سناریوهای غیرمنتظره، و مخارج ضروری مانند هزینه های درمان یا تعمیر ماشین کمک می کند.

 

6. آشنایی با امور بانکی

دانش‌آموزان می‌دانند که بانک‌ها خدمات مالی مختلفی ارائه می‌کنند، اما احتمالاً نمی‌دانند چگونه از این خدمات به نفع خود استفاده کنند. در بحث آموزش سواد مالی باید این امور نیز به آنها آموزش داده شود. اولین درس هنگام آموزش بانکداری به دانش آموزان باید فهرست کردن تمام خدمات ارائه شده توسط بانک ها باشد، مانند:

  • چک کردن حساب ها
  • دستگاه های خودپرداز
  • کارت های اعتباری و نقدی
  • پرداخت های الکترونیکی
  • حساب های پس انداز

دانش‌آموزان باید یاد بگیرند که این خدمات چگونه کار می‌کنند. همچنین مهارت های دیگری که باید در بحث آموزش امور بانکداری به آنها یاد داد عبارتند از:

  • نوشتن چک
  • درک مسئولیت های نگهداری حساب بانکی
  • محاسبه کارمزد تراکنش ها و نحوه به حداقل رساندن آنها
  • واریز وجه
  • آشنایی با نرخ سود بانکی

7.  استفاده هوشمندانه از کارت های نقدی و اعتباری

کارت‌های نقدی و اعتباری ارتباط تنگاتنگی با بانک‌ها و خدمات مالی دارند. برای دانش آموزان توضیح دهید که اعتبار مصرفی چیست و مزایا و معایب استفاده از آن چیست. دانش‌آموزان همچنین باید بدانند که حقوق و وظایفشان در هنگام استفاده از کارت‌های مختلف بانکی و اعتباری چیست و چگونه می‌توانند یک سابقه اعتباری قوی در طول زمان برای خود بسازند.

 

8. درخواست برای وام برای خرید دارایی

بخش عمده ای از مدیریت موثر پول، دانستن زمان و دلیل قرض گرفتن پول است. بدهکار شدن به دلیل سرمایه گذاری های به اندازه یکی از مهمترین روش های کسب دارایی است. در مقابل خرید هر چیزی که دارایی با ارزشی نیست با پول ارائه شده به عنوان اعتبار، غیرمسئولانه است و بازگشت سرمایه ای به همراه ندارد.

به دست آوردن دارایی های با ارزش مانند ماشین یا خانه دلیل خوبی برای درخواست وام است، اما قبل از درخواست وام لازم است که به درستی برنامه ریزی شده و همه جوانب  در نظر گرفته شود.

به عنوان مثال، وقتی صحبت از خرید خانه می شود، دانش آموزان باید یاد بگیرند:

  • چه تفاوت هایی بین اجاره و داشتن خانه وجود دارد
  • چه روش هایی برای خرید خانه وجود دارد
  • چه انواع وام مسکن وجود دارد
  • نحوه درخواست وام مسکن

همچنین خرید وسیله نقلیه نیازمند درک حداقل موارد زیر است:

  • کلیه هزینه های مربوط به داشتن و نگهداری وسیله نقلیه
  • گارانتی ها و نحوه کار آنها
  • نقش، حقوق و مسئولیت های یک امضاکننده
  • لیزینگ

منابع درسی، برنامه ها و طرح های درس سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی 

از آنجایی که مدارس بیشتری به دنبال راه‌هایی برای آموزش مهارت‌های عملی پولی به دانش‌آموزان هستند، منابع ارزشمند زیادی برای معلمان مرتبط با این موضوع وجود دارد. البته این منابع برای کشورهای پیشرفته و بیشتر به زبان انگلیسی است. با این وجود و بر اساس تجربه موفق این کشورها، می توانید برنامه های زیادی را بیابید که برای کمک به مدارس در گنجاندن دوره های سواد مالی در برنامه درسی خود تنظیم شده اند. برگه هایی که به معلمان کمک می کند تا برنامه های درسی برای آموزش تمام جنبه های سواد مالی ایجاد کنند.

 

آیا در دبیرستان شما دوره سواد مالی وجود دارد؟

همانطور که دیدید، در اکثر دبیرستان های ایالت های آمریکا دوره های سواد مالی را برای دانش آموزان دبیرستانی ارائه می شوند.

آیا شما هم در مدرسه ای درس می خوانید که که با استانداردهای سواد مالی و الزامات دوره مطابق این مقاله مطابقت دارد؟

اگر چنین است، ما می خواهیم از شما بشنویم. به ما بگویید که چگونه تمام جنبه های مدیریت پول را به دانشجویان آموزش می دهید و آیا دانشجویان برای فارغ التحصیلی نیاز به گذراندن دوره دارند یا خیر.

اگر کلاس مالی شخصی در دبیرستان شما وجود ندارد یا فقط اختیاری است، برای ما بنویسید که برای ایجاد تغییر برای بهتر شدن چه کاری باید انجام دهیم.

دانش آموزان باید یاد بگیرند که چگونه پول را در دبیرستان مدیریت کنند تا بتوانند تصمیمات هوشمندانه بگیرند، بیش از آنچه خرج می کنند درآمد کسب کنند و بدون نگرانی از پول و بدهی از زندگی لذت ببرند.

______________________________________________

 

Picture of شیک اندیش
شیک اندیش

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد.

اولین کسی باشید که برای “اهمیت سواد مالی برای دانش آموزان دبیرستانی” دیدگاه می‌گذارید;

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

قابل فهم بودن
ساده گویی
بار علمی
مفید بودن
کاربردی بودن

پیمایش به بالا
blank